Агентам

5 облич Стамбула

Нам, звичайно, не бракує словникового запасу, та ми не можемо знайти одне таке слово, визначення або епітет, яке б могло описати Стамбул. Місток між Європою та Азією, він настільки різний та багатогранний, що здатен щоразу являти мандрівникам нове обличчя.

Яке з них ви виберете цього разу? З довжелезним шлейфом історії, що бере свій початок з прадавніх часів? Зі швидким ритмом сучасного мегаполіса? Чи з романтичним флером, здатним прикрасити незабутню мандрівку закоханих?

Зупиніть свій вибір на одному з них або задайтеся амбіційною метою побачити їх усі за одну мандрівку. Join Up! підтримає будь-яку ідею і поділиться найкращими варіантами відпочинку. Тож дослідимо багатоликий Стамбул разом.

Стамбул із Join UP! це:

  • Польоти на крилах SkyUp. А вони, як відомо, знаменують круту подорож.
  • Зручний час вильоту. Вилітаємо до Стамбула о 10:25, тож вже о 12:25 можна приступити до пригод та досліджень!
  • Можливість вибрати місто вильоту. Рейси до Стамбула з вильотом із КиєваОдеси та Львова.
  • Регулярні рейси. Літаємо до Стамбула цілий рік тричі на тиждень: щопонеділка, щосереди та щоп’ятниці (щопонеділка та щоп’ятниці – з Харкова).
  • Величезна готельна база. Бутик-готель чи люксовий палац? У серці міста чи поруч із набережною? Ми запропонуємо вам безліч варіантів.
  • Екскурсії від закоханих у місто. Ми вже багато років знайомі зі Стамбулом і готові представити його у всій красі завдяки насиченій екскурсійній програмі.

Для себе ми виділили кілька іпостасей цього яскравого і непередбачуваного міста. Тож яким ви хочете побачити Стамбул цього разу?

1 Древній

Перші люди з’явилися на цій території ще за часів палеоліту. Потім тут усім заправляли давньогрецькі завойовники, їх змінили візантійці, за ними прийшли османи. Усі вони залишили по собі безліч глибоких слідів на сьогоднішньому архітектурному та культурному обличчі міста на семи пагорбах. Пропонуємо дізнатися більше про той визначний шлях, який Стамбул пройшов за віки.

Перенесіться у далекі часи, коли Стамбул був Константинополем. Захопливий тур з максимальним заглибленням в історію.

Дізнайтеся про Османський період історії міста. Чудова нагода познайомитися з традиціями та звичаями османів, а також побачити численні пам’ятки, які вони залишили по собі.

Побачте найгарніші споруди старого Стамбула. Неймовірні архітектурні шедеври, просякнуті духом давнини.

Відвідайте один з найстаріших кондитерських магазинів країни. Hacı Bekir – заклад, який почав приймати покупців ще у далекому 1777. Відтоді він міцно тримає марку. Переконайтеся в цьому самі, скуштувавши тут ніжний лукум з фісташкою.

2 Духовний

Мечеті точно мають великий вплив на те, яким місто виглядає в очах мандрівників. По-перше, їхня концентрація створює якусь особливу піднесену атмосферу. По-друге, вони неймовірно красиві і при цьому різні. Кожна з них – окрема принада, якій варто приділити увагу. Ми склали власний топ тих мечетей, які вам варто обов’язково побачити. Перед візитом не забудьте ознайомитися з базовими правилами відвідування духовних святинь. Їх нерідко можна прочитати перед входом до мечеті.

ТОП-3 мечетей Стамбула

Блакитна мечеть

Sultan Ahmet, Atmeydanı Cd. No:7, 34122

Найголовніша мечеть Стамбула і одна з найвидатніших культурних та архітектурних пам’яток Близького Сходу, яку просто неможливо оминути увагою.

Собор святої Софії

Sultan Ahmet, Ayasofya Meydanı No:1, 34122

У минулому це був значущий православний храм, тепер же це одна з найпопулярніших мечетей міста. Побудована ще у 537 році, нині вона є символом візантійської архітектури.

Мечеть Сулейманіє

Süleymaniye Mah, Prof. Sıddık Sami Onar Cd. No:1, 34116

І остання (та не за значенням) видатна мечеть, що стала місцем поховання Роксолани та Сулеймана I, чия історія кохання і досі захоплює мільйони людей по всьому світу.

3 Динамічний

Проведення Гран-Прі Формули-1 цієї осені – чудова нагода навідатися до Стамбула і познайомитися ще з одним його образом – прудким, невгамовним і динамічним. Додайте до цього пару адреналінових пригод і запас гарного настрою на весь рік гарантований!

4 Сучасний

Бажаєте влитися у ритми сучасного Стамбула? Тоді ви прийшли за адресою. Адже це місто пропонує гостям не тільки екскурсійний відпочинок, а й незабутній шопінг з ну дуже привабливими знижками в період сейлу.

Тримайте наш стамбульський топ для крутого шопінгу

Араста

Sultan Ahmet, Mimar Mehmet Ağa Cd. No:2, 34122

По сувеніри – сюди. Це не найбільший ринок міста, проте саме тут можна знайти красиві килими ручної роботи або якісні кальяни. Жага до торгів вітається.

Каньйон

Büyükdere Cad. No:185 34394 Levent

Шопінг із враженнями. Цей популярний торговельний центр не тільки величезний, а й дуже красивий. Виконаний у формі каньйону, він створює враження відчуття фантазійної прогулянки.

Джевахір

19 Mayıs, Büyükdere Cd. No:22, 34360 Şişli/İstanbul

Один з найбільших шопінг-молів в Європі Джевахір – це місце, де можна заразитися шопінг-лихоманкою та блукати аж до самого закриття. Багато магазинів відомих брендів та постійні знижки.

5 Романтичний

Відповідально стверджуємо, що Стамбул – це рай для романтиків. Безмежні можливості порадувати свою другу половинку, подарувавши їй яскраві емоції, а також для того, щоб провести час одне з одним, відчуваючи як кохання вирує у повітрі.

ТОП-3 ідей для стамбульського побачення:

Знайомство з морськими створіннями. Проведіть незабутній день у величезному акваріумі, побачивши на власні очі більш ніж 1 500 підводних мешканців.

Ніч під зорями. Нічна прогулянка Босфором, який сяє усіма вогнями. Можливість насолодитися келихом вина, чудовим краєвидом та теплими обіймами.

Myterrace caffe and restaraunt (No:9،Küçük Ayasofya Mh, Şht. Mehmet Paşa Sk., 34122). Тераса цього ресторану вже давно завоювала популярність у мандрівників. Це дуже романтичне та інстаграмне місце з панорамним видом на Стамбул.

А ось кілька готелів Стамбула, де вас зустрічатимуть, як удома:

Мерщій бронюйте тур із Join UP! і дізнавайтеся, яким саме Стамбул зустріне вас цього разу.