Агентам

Комбо-відпочинок з Join UP!: Червоне море + круїзний Ніл

Єгипет — дуже особливий для нас напрямок уже багато років. Саме тому Join UP! створив концепцією ReDiscover*, завдяки якій кожен може відкрити для себе цю країну з іншої сторони, побачити все під новим кутом та дослідити знакові місця, як уперше.

Тож сьогодні розказуємо про наші комбо-тури, де ідеально красива та надихаюча подорож на комфортному лайнері Нілом з екскурсіями найцікавішими місцями поєдналася з відпочинком на березі Червоного моря в улюбленому готелі. Тож це стане чудовою можливістю не тільки провести час на пляжі, а й поринути в таємниці історії та отримати спогади на все життя.

Чим здивує Ніл?

Що можна згадати зараз про Ніл, окрім того, що це одна з найдовших річок, та того, що вона протікає через 10 країн? На берегах Нілу досі чекає на своїх глядачів багато давніх пам’яток. У супроводі професійних екскурсоводів Join UP! можна буде відвідати древні храми та архітектурні дива, дізнатися маловідомі факти про історію та культуру Давнього Єгипту. Такий маршрут робить подорож цікавою навіть для досвідчених мандрівників.

Наш топ захопливих фактів:

Храм єдиної жінки-фараона — Хатшепсут

У перекладі її ім’я означає “найшанованіша з усіх жінок”, і так воно й було. За правління Хатшепсут Єгипет процвітав, проте після її смерті всі згадки про царицю намагалися стерти. Вважається, що таким чином Тутмос III хотів помститися своїй мачусі за те, що вона стала регентом, забравши в нього трон, коли йому було 12 років.

Цікавий факт:

Довгий час рештки Хатшепсут вважалися втраченими, поки у 2006 році її мумію не знайшли на третьому поверсі Каїрського музею. Сучасні дослідження показали, що причиною її смерті, ймовірно, став крем, у складі якого була канцерогенна речовина, що могла її труїти.
Незакінчений обеліск

Ця пам’ятка вважається найвищим пам’ятником, який намагалися спорудити єгиптяни за часів Хатшепсут. Його почали вирізати прямо з гранітної скелі. Непридатним обеліск став, скоріше за все, через глибокі тріщини у матеріалі. Проте він містить цінну інформацію про способи обробки каменю тих часів.

Цікавий факт:

Уявіть, вага обеліска складала б майже 1200 тонн, а висота — як 14-поверховий будинок! Як така давня цивілізація планувала його виготовити та встановити — залишиться загадкою.
Гігантські статуї на західному березі Нілу — Колоси Мемнона

Незважаючи на назву, статуї насправді зображують Аменхотепа III. Ця пам’ятка унікальна тим, що до 199 року один з колосів був частково зруйнований в результаті землетрусу і протягом віків на світанку видавав дивний подовжений звук, наче Мемнон вітав свою матір Аврору. Проте пізніше, за наказом одного з римських імператорів, статую відновили, і звук зник.

Цікавий факт:

В усьому античному світі цей звук вважався еталоном для налаштування музичних інструментів і був дещо схожий на звучання цитри. Сьогодні пошкодження статуї, яке призвело до цього, вдалося відновити, але вже не ідентично. Однак, улітку дослідники досі приїжджають до колосів в надії почути зачароване відлуння, яке з’являється після 5 години ранку.

Справді, подорожувати Нілом — наче повертатися до витоків цивілізації, а ми ж згадали лише кілька місць, які чекають на свого мандрівника. Під час круїзу можна буде також побачити:

  1. Асуанську греблю
  2. Храм острова Філе або Нубійське село
  3. Храм Абу-Сімбел
  4. Храм Ком-Омбо
  5. Храм Гора
  6. Долину царів
  7. Карнакський храм

Спогади на все життя

Цей круїз — унікальна можливість познайомитися з усіма знаковими місцями Єгипту за привабливою ціною та з максимальним комфортом. Тому ми розпитали тих, хто вже отримав досвід такого комбо-відпочинку.

Наталія
Васютик
Заступниця керівника з туристичного консалтингу

Для дослідників історії Єгипет — рай з величезним скупченням археологічних знахідок.

  • Хочу розвіяти міф, що така подорож може бути втомливою. Найскладніше — переїзд зручним автобусом з Хургади до Луксору чи Асуану. Програма круїзу насичена екскурсіями, але у туриста буде достатньо часу на відпочинок біля басейну, звідки відкриваються прекрасні краєвиди Нілу.
    Окремо відзначу надзвичайну комфортність пароплавів. Усередині вони облаштовані як готелі: мають ресторан, бар, верхню палубу для відпочинку. Крім того, вечорами туристи можуть відвідати розважальну програму туру.
  • Побачити на власні очі Луксорський храм, Карнакський храм, Долину царів, храм Хатшепсут, колоси Мемнона… Спогади про ці дивовижні архітектурні пам’ятки будуть зігрівати ще багато років: люблю перегортати світлини з круїзу, згадувати добрі та відкриті обличчя нубійців з Асуану, веселих замурзаних місцевих дітлахів, які раділи цукеркам. Особливо раджу не проспати на світанку зупинку в місті Едфа, що відоме завдяки храму Хора, який найкраще зберігся з давніх часів до наших днів.
Анастасія
Андрейченко
Маркетинг-менеджерка продукту

Круїз — як захоплива пригода, в якій можна відчути себе персонажем фільму про Лару Крофт.

  • Цей комбо-відпочинок дійсно чудовий. Так багато місць, щоб відвідати; Асуанська гребля, Ком-Омбо, Абу-Сімбел, Едфа, Луксор розташовані віддалено від курортних місць, проте близько одне до одного, й усі ці місця поєднує розташування на берегах річки Ніл. До того ж придбати пакетний тур коштує набагато дешевше, ніж спланувати таку подорож індивідуально.
  • Дуже сподобались храмові комплекси, кожному з яких по декілька тисячоліть. Але найбільше все ж запам’яталася атмосфера, адже в цій місцевості час ніби зупинився. На одній дорозі можуть бути одночасно припарковані елітне авто та віз, запряжений кіньми, який везе цукрову тростину. І це не забавка для туристів, а справжнє життя місцевих. Тут люди оброблюють поля на берегах Нілу, збирають врожаї картоплі та пшениці, займаються домогосподарством та шанують своє коріння.

! Поради під час подорожі

До початку круїзу доцільно придбати місцеву sim-карту, аби було комфортно підтримувати зв’язок із близькими та постити в соціальні мережі, бо більшість часу туристи проводять на екскурсіях, а не на лайнері. Вартість карти — від 440 до 740 гривень (12 – 20 доларів).
Потрібно завчасно отримати готівку в місцевій валюті — єгипетські фунти та дрібні гроші. Банкоматів у цій місцевості мало, терміналів для сплати карткою в магазинах і кафе також майже немає.
Варто ретельно обдумати, чи брати дуже малих дітей у таку подорож, через тривалий переїзд з курортного регіону та назад. Переїзд з Луксору до Хургади займає 5 годин, з Асуану до Луксору — 8 годин. А для дитини до підліткового віку радимо взяти з собою улюблені книжки, розмальовки, ігри, щоб розважити її між екскурсіями.
Обов’язково радимо взяти SPF-крем, окуляри, капелюх, комфортне взуття та засіб від комарів.

Ідеальне поєднання

Тур підійде тим, хто планує подорожувати до Хургади на термін від 7 днів.

У такому комбо-відпочинку вже є все, що потрібно:

основні екскурсії та послуги гіда,
харчування,
проживання в готелі та на лайнері,
усі трансфери туру.

А щоб подорож була комфортною та вдалою, ми вже все підготували:

  • 4 дні та 3 ночі на 5* лайнері, що прямує з Асуану до Луксору, щоб відчути всю атмосферу єгипетських заходів сонця, споглядаючи Ніл
  • Авіапереліт в обидва кінці входить до вартості туру
  • Зручна польотна програма на крилах SkyUp (Жешув) та FlyOne (Кишинів)
  • Літаємо з Кишинева (Молдова) та Жешува (Польща) до Хургади
  • Прямі автобусні рейси з міст України:
Трансфер до аеропорту Кишинева
Трансфер зі Львова до Жешува
  • Багатий вибір готелів для відпочинку, які можуть задовольнити навіть найвибагливішого туриста:
  1. Steigenberger Aqua Magic 5*
  2. Steigenberger Al Dau Beach 5*
  3. Sunwing Family 5*
  4. Desert Rose 5*

Детальна програма туру — тут.

Долучайтесь до захопливого комбо-відпочинку з Join UP!, який точно переверне ваше ставлення до звичних круїзів!


* ReDiscover — Відкриваємо заново