Агентам

Затишна Андорра: безліч розваг та гірськолижних пригод

Крихітна європейська країна Андорра з року в рік приваблює прихильників гірськолижного спорту. Її доглянуті курорти – справжня насолода для початківців та досвідчених спортсменів. Пропонуємо, не гаючи часу, окрім гірськолижної, дослідити й інші сторони країни.

Як щодо того, щоб поєднати в одній мандрівці активний відпочинок, знайомство з історичними пам’ятками і незабутній шопінг? Усе можливо, коли подорожуєш до Андорри!

Андорра з Join UP! це:

  • Зручні перельоти на крилах SkyUp до Барселони зі швидким трансфером на курорти Андорри – близько двох годин мальовничими маршрутами. Літаємо три рази на тиждень – у понеділок, середу та суботу.
  • Безкоштовне перевезення лижного спорядження у багажі (загальною вагою до 23 кілограмів).
  • Великий вибір готелів залежно від ваших вподобань у відпочинку. Наприклад, такі:

ГІРСЬКОЛИЖНИЙ ВІДПОЧИНОК

Засніжені вершини та запаморочливі спуски – це те, заради чого ми їдемо до цієї крихітної європейської країни. В Андоррі розташовані гірськолижні курорти, відомі на весь світ – ті, які незмінно фігурують у списках найкращих. Познайомимося з ними ближче?
Енкамп

Для відпочинку в Енкампі ви цілком можете зупинитися в одному зі столичних готелів, адже міста розділяє всього 15 хвилин їзди. Курортна зона розкинулася біля підніжжя Піренеїв, на висоті 1 238 метрів. Тут прокладено 210 кілометрів трас – від зелених до чорних. Вони об’єднані швидкісним підйомником з телекабіною Funicamp. У місті також можна відвідати один із численних SPA-центрів, де можна розслабитися та відпочити після активного дня.
Ла-Масана

А біля цього курорту зосереджена вражаюча кількість снігових гармат, тож ви можете бути певними у тому, що гірські схили завжди будуть вкриті густим шаром пухкого снігу. Звідси зручно діставатися до найпопулярніших зон для катання Андорри – усе завдяки сполученню швидкісних ski bus. Ла-Масана – це місце для тих, хто любить не тільки катання на лижах, а й інші спортивні активності. Тут є безліч спортивних центрів та шкіл, де можна навчитися та пограти у сквош або теніс.
Пас-де-ла-Каса

Один із найбільших та найпопулярніших курортів країни, розташований на висоті більш ніж 2 000 метрів неподалік від кордону з Францією. Досвідченим лижникам сподобається тутешнє розмаїття складних трас з різкими перепадами висот. Також тут розташована окрема траса для слалому, халфпайп та окремий підйомник для сноубордистів. Після закінчення лижного дня на курорті відкривається безліч нічних закладів та дискотек, тому його нерідко вибирають для молодіжного відпочинку.

ДЕ ВІДПОЧИТИ ПІСЛЯ КАТАННЯ

Iglu

Randvalira Ski Resort, ad 200 Encamp Andorra Carrer Grau Roig

Одне з легендарних місць курорту Грау Роїг. Цей тематичний бар, цілком побудований з льоду та снігу, з’являється тут щозими. Крім столиків та місць для сидіння, приміщення прикрашають льодяними скульптурами. Якщо буде бажання, тут можна затриматися на ночівлю – в однойменному готелі.

L’Abarset

Grandvalira, AD100 El Tarter

Цей ресторан і нічний клуб, що розташований у курортному місті Ель-Тартер – центр нічного життя гірськолижної Андорри. Бажаєте посмакувати вишуканими стравами або приєднатися до масштабної гучної вечірки? Завітайте сюди і ви не залишитесь розчарованими.

Cala Bassa Costa Rodona

Pas de la Cassa, Enkamp, AD200

Крихітна Ібіца в маленькій Андоррі. Саме в цьому закладі можна відчути драйвовий дух знаменитих острівних вечірок, адже такою була задумка його власників, які також мають популярний заклад на Ібіці. Ви можете як скуштувати страви місцевої кухні в елегантному інтер’єрі, так і дозволити собі захопитися краєвидами на великій відкритій терасі.

ЩО ПОДИВИТИСЯ В АНДОРРІ

Прибувши до Андорри, ви не залишитеся без можливості відвідати цікаві місця – у цій країні їх просто купа. Це й архітектурні принади маленьких міст, і природні чудеса, які вже готові зайняти своє місце на знімках на ваших сторінках соцмереж, і навіть арт-об’єкти, варті того, щоб побачити їх бодай раз. Ми, до речі, вже й власний топ склали.

Ущелина Ла Ботелла. По неперевершені гірські краєвиди вирушайте до долини Сентурія. А саме – до ущелини Ла Ботелла, з якої можна добре роздивитися одні з найкращих панорам країни. Тут же розташована ще одна місцева принада – сучасна скульптура «Буря у чашці чаю». Вона являє собою величезну конструкцію у формі чашки, яка ніби застигла за мить до того, як перекинутися.
Музей Каса Рулль. Візит до Каса Рулль – немов захоплива мандрівка в минуле. За ініціативи власника тут були збережені елементи інтер’єру та побутові речі, якими користувалися жителі країни більш ніж століття тому – до промислового перевороту. Розташований музей у селищі Сіспоні.
Каса-де-ла-Валь. Цю старовинну будівлю також називають Будинком Долин. Це архітектурна візитівка Андорри-ла-Вельї, яку ви точно не захочете оминути увагою. Колись цей дім одночасно вміщував суд, в’язницю, капелу і місцевий готель, а також багато років слугував резиденцією для знатного сімейства. Тут і досі збираються засідання місцевого парламенту і єдиний у маленькій країні суд. А також, звичайно, історична будівля відкриває свої двері для численних гостей.

ШОПІНГ

З цієї мандрівки варто прихопити з собою не тільки сувеніри, але й безліч подарунків для себе та близьких. Країна відома завдяки безмитній торгівлі, тож тут можна придбати одяг, техніку  і спортивне спорядження за дуже приємними цінами. Розказуємо, куди податися на вигідний шопінг.

Pyrenees

Av. Meritxell, 11, AD500, Andorra la Vella

В одному з найбільших торговельних центрів андоррської столиці можна знайти масу магазинів улюблених брендів, як-от: Calvin Klein, Geox, Levi’s, New Balance, Mango, Springfield, Skechers. А крім того – іграшки та товари для дітей, посуд, домашній текстиль та дрібну техніку.

Olympia

Av. Meritxell, 74, AD500, Andorra la Vella

Шопінг-рай для прихильників спорту. Це саме той мол, з якого ви можете повернутися з новенькою парою кросівок відомого світового бренду або сяючим комплектом лижного спорядження, яке тут же можна буде випробувати на одній з чудових трас андоррських курортів.

Digital Centre

Av. Príncep Benlloch, 15, AD500, Andorra la Vella Andorra la Vella

Один з найбільших магазинів електроніки у країні. Тут представлений такий самий асортимент електроніки, як і в усіх інших країнах – новинки з’являються своєчасно, проте ціни, зважаючи на відсутність мита, помітно нижчі.

ДОСЛІДЖУЄМО БАРСЕЛОНУ

Разом з Андоррою можемо віддати належне неперевершеній Барселоні. Чому б не затриматися тут після того або перед тим, як ринутися до лижних пригод? Навіть якщо ви вже бували тут раніше, місто все ще може вас здивувати. Пропонуємо відвідати одну з нетривіальних туристичних локацій нашого топу.

Музей шоколаду

Carrer del Comerç, 36, 08003 Barcelona

Один з найнезвичніших музеїв міста. Він займає площу у вражаючих 600 кв. м. і приваблює гостей різного віку величезною колекцією різноманітних фігурок із солодкого та ароматного матеріалу: героїв популярних книг та кіно, казкових персонажів, архітектурних споруд тощо. До речі, пахощі ви відчуєте ще біля входу. Тут же кожному відвідувачу подарують шоколадку, аби у нього була сила встояти перед спокусою відкусити шматочок від якогось з експонатів. Для відвідувачів до 7 років – вхід безкоштовний.

CCCB

Carrer de Montalegre, 5, 08001

Centre de Cultura Contemporània de Barcelona – місце, яке необхідно хоча б раз відвідати поціновувачам сучасного мистецтва. У цьому великому центрі весь час відбувається безліч цікавих лекцій, майстер-класів, виступів, перфомансів та виставок від сучасних митців. Це арт-серце міста, тож якщо хочете бути в центрі подій – вам однозначно сюди. Варто зазначити, що більшість заходів проводять іспанською мовою, проте це не заважає насолоджуватися видовищами.

El Bosc de les Fades

Passatge de la Banca, 7

Запланували візит до знаменитого музею воскових фігур Рамбле? А ми вже знаємо, чим ви можете зайнятися відразу після цього! Пропонуємо насолодитися склянкою мохіто або ароматною кавою у неймовірному барі «Фіолетові сни», що розташований зовсім поруч. Інтер’єр закладу вражає з перших хвилин – це ніби портал до чарівного лісу, описаного на сторінках однієї з фентезі-книг. Тут вам і казкові ліхтарики з теплим світлом, і загадкові ліани, і журчання водоспаду, і картини з таємничими створіннями.

Час пакувати у валізу лижний костюм та планувати неймовірну мандрівку до зимової Андорри разом із Join UP!