Агентам

Занзібар: чому цей напрямок must visit*?

Занзібар — це про фреш зі столітнього баобаба, про сафарі, де можна відчути себе немов у мультфільмі “Король Лев”, про найсвіжішого та найсмачнішого тунця щойно з океану, про сотні фламінго, про надзвичайну засніжену гору Кіліманджаро, висотою майже 6 тисяч метрів, яку масаї ще називають “білою горою”.

Ми вже розвіяли міфи, які могли б завадити омріяній подорожі, а сьогодні розповідаємо, за що ми так любимо цей острів і чим ще він може вразити навіть затятого мандрівника.

ЛЮБИМО ЗАНЗІБАР ЗА ЙОГО…

  1. Красиві пляжі. Тут їх безліч, і всі завжди вражають своїм білим піском, бірюзовою теплою водою, великими пальмами та виняткової краси коралами, як у фільмі “Блакитна лагуна”. Підіть зустрічати схід сонця, і побачите, як місцеві ловлять рибу, стоячи на палицях, як збирають водорості на фермах, співаючи традиційні пісні, як діти дістають з води мушлі, щоб зробити прикраси для своїх домівок — де, як не тут, у такі моменти відчути справжній дух Танзанії!
  2. Екзотичну їжу. На острові вас чекає мікс з максимально автентичних страв африканської, перської та арабської кухні. Вони прості, без складних соусів, але від цього не менш смачні! Уже тільки вже заради танзанійських фруктів та морепродуктів, щойно з океану, варто відвідати це райське місце.
  3. Дивовижні місця. Куди не піди — дика природа острова зачаровує. Чого тільки вартує відвідати лагуну і поплавати у кришталевій воді посеред черепах та риб, в оточені скель та ліан. Або, може, ви захочете піднятися на величну Кіліманджаро? Чи можна навіть піти до місцевого заповідника — прекрасний шанс побачити десятки й сотні ендеміків Занзібару.
  4. Незабутні емоції. Спробуйте все, що тільки душа забажає: дайвінг, їзду верхи узбережжям, серфінг. Або ж поїдьте на крутезне сафарі, щоб поспілкуватися з місцевими племенами масаїв і чага — унікальний досвід, який одразу захочеться повторити. Бо на Занзібарі завжди царює особлива атмосфера, яку не передати словами — побачити й закохатися!
  5. Розмаїття ресторанів та готелів. Великий вибір затишних місць на будь-який смак, де можна зупинитися, щоб смачно поїсти та добре відпочити. Багато з них прикрашені солом’яним декоруванням, дерев’яними масками, джембе, фресками, рослинами, тваринними орнаментами — усе, щоб максимально занурити вас в атмосферу чарівної Африки.

ТОП 5 ПЛЯЖІВ

  • Бведжу (Bwejuu) — пляж, який вирізняється місцевим колоритом: повсюди пальми та коралові будиночки з соломою.
  • Нунгві (Nungwi) — тут білий берег з дрібним м’яким піском, а вода — тепла та спокійна, без високих хвиль.
  • Джамбіані (Jambiani) — дивовижний, спокійний пляж з морськими зірками та мушлями, на якому час від часу з’являються красиві чаплі.
  • Понгве (Pongwe) — у формі півмісяця — це найкраще місце для купання завдяки рифу неподалік, який додатково забезпечує чисті та безпечні води.
  • Мічамві-Пінгве (Michamvi-Pingwe) — пляж, щоб відвідати низку чарівних бухт, де можна максимально відчути єднання з дикою природою.

ТОП 5 СКУШТУВАТИ

  • Фреш з баобаба — місцева фішка, що популярна у туристів. Саме дерево може досягати 30 метрів заввишки, а стовбур — від 7 до 11 метрів діаметром. Іноді баобаб ще називають “лимонадним деревом” — з його плодів також роблять напій, схожий на лимонад. Круто, що це дерево може рости століттями — більше лимонаду, більше!
  • Кава з кеш’ю — смачна арабіка з самого центру кавового поясу Землі у поєднанні з закускою — танзанійським кеш’ю. Подейкують, що він найкращий у світі, а ще у два рази більший, ніж звичний для нас.
  • Джекфрут — його плоди — найбільші з їстівних, які ростуть на деревах. Вага кожного з них може досягати 34 кг і більше! Соковитий, нагадує за смаком банан та ананас чи диню. Його назва походить від спотвореного індійського слова, яке означає «великий та круглий».
  • Соус з перцем пірі-пірі — дуже гострий, його роблять з різних перців, цитрусової шкірки, цибулі, часнику, лимонного соку і спецій: лаврового листя, паприки, базиліку, орегано і тархуну.
  • Даклінг-дар-ес-салам — страва, яку в Танзанії готують переважно на свята: качку довгий час тушкують в кокосовому молоці зі спеціями та подають з гарніром із рису.

ТОП 5 ЗАКЛАДІВ*

  • Zee-Bar (Nungwi Beach Resort by Turaco, Nungwi Village) – бар з рестораном з акцентом на міжнародну кухню. Чому б не скуштувати всі коктейлі та фреші від Zee-Bar? Туристи зазначають, що вони найкращі на острові.
  • Blue Dongwe Jetty (Dongwe Club, Dongwe) – середземноморська кухня з морепродуктами. Рекомендуємо їхніх фірмових смажених кальмарів, креветок та лобстерів у кисло-солодкому соусі з картоплею.
  • Fisherman’s Seafood & Grill (Nungwi beach Resort by Turaco) – ресторан з акцентом на морепродукти на грилі. Скуштуйте тунця та дорадо з рисом, але візьміть до уваги — порції тут дуже великі.
  • Ratatouille (Paje Centre, Paje) – заклад з чарівною атмосферою і нотками французької кухні. На честь назви радимо замовити дуже смачний рататуй, а для любителів солодкого — шоколадний фондан, що просто тане в роті!
  • Lost Soles Bar (Jambiani Village, Jambiani) – бар, де подають неймовірний тартар з тунця та кальмарів — любителі морепродуктів точно оцінять. Це місце чудово підійде, щоб повечеряти, зустрівши найпрекрасніший захід сонця над океаном у вашому житті.

ТОП 5 ВІДВІДАТИ

  Сафарі. Одна, дві чи три ночі в савані — на ваш вибір, але це те, що варто спробувати хоч раз в житті! Прогуляйтеся дикими джунглями з бушменом, який також познайомить вас з місцевими, спустіться річкою Руфіджі на човні, сходіть на смачний пікнік чи до гарячих джерел в Бехо-Бехо, щоб відновити сили, і відпочиньте в лоджі серед дикої природи під сотнями зірок. І, звичайно, побачте слонів, бегемотів, крокодилів, жирафів, левів та інших тварин просто за декілька метрів від себе, на власні очі — незабутній досвід! Танзанія — найкраще місце, щоб відчути себе ведучим програми “Світ навиворіт” або кореспондентом “National Geographic”.
  Місцеві племена. Масаї або чага — племена, з якими ви точно зможете відчути всю древню африканську культуру, бо час для них майже застиг на місці. Дізнайтеся про їхній спосіб життя, правила виживання, про коріння, традиції та звичаї, які мають довгу та цікаву історію. Вони також будуть раді познайомитися з вами, а ще запропонують придбати на згадку вироби з цінного дерева у вигляді масок — за повір’ями, вони оберігають дім від злих духів — статуеток або прикрас. Або ж скуштувати їхню дуже смачну каву — чага вирощують арабіку на схилах вулкана Кілі самостійно.
  Кратер вулкана Нґоронґоро, що з усіх боків обрамлений джунглями та скелями до 600 метрів заввишки. Розміром з велике місто, всередині він має озеро з назвою Магаді, знамените завдяки різним тваринам та фламінго, що віднайшли там свій притулок. Спробуєте сфотографуватися з місцевим фламінго на кратері вулкана?
  Jozani-Chwaka Bay — це дивовижний парк з трьох частин: ліс мавп, дикі джунглі та мангрові зарослі, де ще можна побачити ясла для крабів. Не пошкодуйте часу, щоб пройти через його непролазні джунглі й потоваришувати із занзібарським червоним колобусом — усе життя вони не злазять з дерев, пересуваючись лише по самих їхніх верхівках.
  The Rock — ресторан на пляжі Мічамві-Пінгве. Унікальний тим, що опиняється у воді під час припливу. Тут можна скуштувати багато видів свіжих морепродуктів, а також дуже рідкісний вид лобстерів — Rock Lobster.

ТОП 5 СПРОБУВАТИ

  • Спробуйте побачити всі види птахів у лісовому заповіднику Kiwengwa Pongwe Forest Reserve — їх там понад 50! А ще різних тварин, 100 видів рослин і неймовірні коралові печери.
  • Снорклінг у теплому океані, навколо острова Мнемба, на атолі та посеред дельфінів — незабутнє враження на все життя.
  • Візьміть одноденний круїз до трьох острівців біля Занзібару — неймовірної краси морська прогулянка, яка поповнить вашу скарбничку спогадів.
  • Ризикнете піднятися на Кіліманджаро? Від краєвиду навколо просто перехоплює подих, — недоторкана природа тропічних джунглів та легендарний гірський сніг, — і однозначно буде що розповісти друзям: “Я підкорив одну з африканських вершин!”
  • Хоча б раз варто поплавати в лагуні океанаріума Baraka Aquarium серед черепах та безлічі видів риб, які кружлятимуть навколо. Беріть підводну камеру — фотографії дивовижні!

ЗАНЗІБАР З JOIN UP! — ЦЕ ПРО…

  • Прямий переліт з Кишинева, Бухареста, Варшави та Катовіце на крилах SkyUp.
  • Тури тривалістю від 7 до 24 ночей і великий вибір готелів, де можна відпочити.
  • Надійні партнери MSG Touristik, за спиною яких понад 25 років досвіду на ринку, що надають цілодобову підтримку туристів та супровід професійних гідів.
  • Великий вибір екскурсій, щоб побачити справжню екзотичну Танзанію.

Справді, схоже на чек-лист справжнього шукача пригод!

Летімо туди, де сонячно? Ловіть шанс відвідати неймовірний Занзібар уже цієї зими!


* must visit — англ. треба відвідати
* кожен з цих закладів отримав відзнаку “Travellers’ Choice 2023” від Tripadvisor