Агентам

Занзібар: нудний пляжний відпочинок і немає чого робити з дітьми. Розвіюємо міфи з Join UP!

Що нам відомо про Занзібар? І що з цього правда, а що – ні? Ми в Join UP! завжди за те, щоб відкривати нові куточки світу, показувати їхню справжню атмосферу і разом з нашими туристами та агентами розвіювати міфи та стереотипи. Тому запрошуємо вас до екзотичного куточку нашого Winter Garden – Танзанії, щоб нарешті дізнатися, які ж на смак її тропічні плоди! Цього року ми вперше запустили тури на Занзібар з Молдови, Румунії та Польщі. І перші туристи вже вирушили знайомитись з райським островом. Готові переймати естафету?

За плечима Join UP!™ 8 років досвіду за напрямком Занзібар. Тож ми точно знаємо, як влаштувати там відпустку мрії, і разом зможемо розвіяти усталені міфи про Танзанію. Але для початку давайте подивимося, що наша команда готова запропонувати вашим туристам уже цього сезону:

ЗАНЗІБАР ІЗ JOIN UP!

  • Прямий переліт з Кишинева, Бухареста, Варшави та Катовіце на Занзібар на крилах SkyUp з дозаправкою всього в 1 годину.
  • Тури тривалістю від 7 до 24 ночей.
  • Великий вибір готелів у різних цінових сегментах.
  • Надійні партнери MSG Touristik, за спиною яких понад 25 років досвіду на ринку.
  • Цілодобова підтримка туристів.
  • Великий вибір екскурсій, які покажуть туристам справжній Занзібар.

РОЗВІЮЄМО МІФИ РАЗОМ

Ми знаємо, що туристи обожнюють екзотику, але більшість із них не розглядає Занзібар як місце відпочинку через міфи і стереотипи, що склалися. Давайте подивимося, як там все насправді.

МІФ 1: На Занзібарі небезпечно

Насправді на більшій частині території острова абсолютно безпечно. Це підтверджує той факт, що за останні роки країна стала одним із найпопулярніших туристичних напрямків в Африці, а ще краще – дослідження та цифри. За даними Numbeo* – найбільшої світової бази даних про міста та країни – на 2022 рік індекс злочинності на Занзібарі менший, ніж у французькому Парижі, італійському Неаполі чи американському Х’юстоні! Навіть гуляти в більшості регіонів острова вважається безпечним, а майже в усіх готелях – закрита територія.

Марина
Дайнеко
Head of Sales B2B, Join UP!™

«Я двічі відпочивала на Занзібарі з дітьми та можу точно сказати: там абсолютно безпечно. Можна гуляти берегом океану, збираючи мушлі, чи затишними вузькими вулицями Стоун Тауна, насолоджуючись приємною східною атмосферою, або скуштувати просту і смачну їжу в автентичному кафе. Місцеві жителі дуже добрі та чуйні.
Звісно, елементарні правила безпеки, як, наприклад, не залишати без нагляду свої речі і не заходити в незнайомі малолюдні місця, щоб не загубитися, ніхто не скасовував. Просто дотримуйтеся їх і спокійно насолоджуйтеся красою цього неймовірного острова».

МІФ 2: Це далеко

Відпустка може тривати лише 7 днів, і здається, що половину цього часу ви проведете в літаках, добираючись до острова. Руйнуємо міф! Летіти на Занзібар не так уже й довго. Усього 10 годин – і ви в Африці! А завдяки комфорту та сервісу на борту SkyUp ці години минуть так, що туристи точно не вважатимуть їх втраченим часом відпустки.

МІФ 3. Занзібар – це про нудний пляжний відпочинок

Як може бути нудно там, де є снігові вершини Кіліманджаро, дикі савани, райські пляжі на узбережжі Індійського океану, міста з багаторічною історією та масаї з їхніми яскравими ритуалами? Зібрали вам підбірку активностей, які зможуть розвіяти цей міф на раз-два. Отже, чим ми пропонуємо зайнятися на Занзібарі:

побачити “африканську п’ятірку” – слонів, левів, носорогів, леопардів та буйволів під час сафарі в дикій савані;
милуватися зграями дельфінів під час круїзу на традиційних човнах доу;
максимально близько доторкнутися до культури корінних народів, спостерігаючи танці племені масаї;
вирушити на сплав річкою Руфіджі, щоб дорогою вдихнути повітря найбільших мангрових лісів Східної Африки та подивитися, як живуть люди у прибережних селах;
зігрітися на гарячих вулканічних джерелах біля пагорбів Бехо-Бехо;
насолодитися всіма відтінками заходу сонця над Індійським океаном і барвами тропічних рибок біля берегів Тюремного острова, куди відправляли найнебезпечніших і схильних до втечі рабів;
позасмагати на пляжі острова Накупенда, що зникає, який щодня виринає з океану під час відпливу і занурюється під час припливу;
прогулятися стародавнім Стоун Тауном, який за свою історію побував столицею Османської імперії, одним з головних торгових портів та відправною точною десятків експедицій;
зайнятися кайтсерфінгом, адже Занзібар – у топі світових дестинацій для цього водного спорту.

МІФ 4. Важко знайти гарну здорову їжу

Із харчуванням на Занзібарі проблем немає. Тут багато готелів, які пропонують Full Board і навіть All Inclusive. І дуже часто це абсолютно доступні хороші п’ятизіркові варіанти.

Рекомендація від UP!:

Крім того, на острові багато закладів, де можна дуже смачно поїсти і зовсім на різний бюджет. Наприклад, у прибережних регіонах завжди повно кафе, де готують найсвіжіші морепродукти. Це ж так круто – знайомитися з локальною культурою через її їжу, щоразу куштувати щось інше, відкривати нові смаки та поєднання. Насолоджуватися нереально ніжним м’ясом місцевого тунця, дегустувати манго, рамбутани, папаю, кокоси і більше 10 видів бананів, і звичайно ж, скуштувати мандазі – африканські пиріжки та інші страви суахілі.

Топ гастролокацій на Занзібарі від Join UP!

  • The Rock Zanzibar – культовий заклад прямо на кораловому виступі посеред Індійського океану. Колись це було місцем для рибалок, а тепер – затишний ресторан на 12 столиків із найсмачнішими морепродуктами.
  • Emerson Spice – готель з Michelin Guide у будівлі султанського палацу ХІХ століття у серці Стоун Тауна. На його даху, в ресторані Secret Garden, на гостей чекає дегустаційне меню з 7 страв, виступи локальних музикантів і чарівний краєвид історичної частини столиці.
  • Emerson on Hurumzi – must visit, якщо хочете спробувати автентичну кухню Занзібара. А як приємний бонус – шикарний краєвид на Стоун Таун, адже ресторан розташований на даху другої заввишки будівлі столиці – Будинку Чудес.
  • Stone Town Cafe – ідеальний варіант для сніданків із чашкою традиційного пряного чаю або кави.
  • Bin Jabir – автентичний ресторан на пляжі Матемве. Рекомендуємо замовляти “улов дня” – це завжди смачно!
  • Lukmaan Restaurant – кафе з великим вибором карі, бір’яні**, морепродуктів та інших страв. Але будьте готові, що можливо доведеться постояти в черзі, адже тут завжди повно і місцевих, і туристів.
  • Forodhani Gardens – той самий культовий нічний ринок у Стоун Тауні, де можна загубитися поміж точками із традиційним стрітфудом Занзібару (самосами, місцевим кебабом та морепродуктами).

МІФ 5: На Занзібарі немає чого робити з дітьми

І цей міф абсолютно безпідставний. Адже на острові можна підібрати чудові готелі з дитячими клубами, у багатьох передбачено дитяче та дієтичне харчування.

Ось лише кілька улюблених варіантів із нашої колекції:

А ці пляжі з білим, м’яким, мов борошно, піском! Хіба не рай для малечі? Шукати в них морських зірок під час відпливів або виловлювати в лагунах неймовірної краси мушлі – таку розвагу не зможе замінити жодна анімація.
Ось ще кілька ідей, чим зайнятися з дітьми на Занзібарі:

  • Вирушити на сафарі. Туди сміливо можна їхати з дітьми віком від 4-5 років. Тільки уявіть, скільки захоплення буде у малюків, коли вони наживо побачать усіх цих екзотичних тварин із улюблених мультиків та книг!
  • Снорклити біля берегів острова Мнемба, знайомлячись із різнобарвними підводними мешканцями.
  • Поплавати разом із величезними доброзичливими черепахами біля Тюремного острова.
  • Знайти мавпочок-колобусів у джунглях єдиного Національного парку Занзібара – Jozani Chwaka.
  • Провести день у парку розваг Kariakoo з безліччю атракціонів та аквапарком.

Переконайтеся, наскільки прекрасний Занзібар, уже цієї зими з Join UP!

*Numbeo
** традиційна страва з рису