Агентам

Три причини побувати в Іспанії у серпні

«До 2040 Іспанія може очолити список найбільш відвідуваних країн світу. За прогнозами, сюди прямуватиме близько 110 мільйонів туристів щорічно». Таку звістку з майбутнього передала дослідницька команда Google і Deloitte.1 Щоби щиро всміхнутися і сказати: «Ми були там іще до того, як це стало мейнстримом»,2 — пропонуємо не відкладати подорож. Чим цікава Іспанія вже зараз? Сьогодні — саме про це.

МАНЬЯНА

Mañana — завтра. Улюблене слово іспанців. Якщо є бодай одна причина відкласти роботу на потім, вони нею скористаються. Адже в очікуванні слушної нагоди розважитися може все життя промайнути! Пропонуємо наслідувати цей приклад й відвідати PortAventura World, що на узбережжі Коста-Дорада і всього за 1,5 години їзди від Барселони. Про популярність годі й говорити — минулого року його відвідали рекордні 5,5 мільйонів гостей!3 Це найбільший тематичний парк в Іспанії, третій за величиною в Європі4 — й один з найкращих за версією The Times5 і National Geographic.6

Усередині — три автономні території:

PortAventura Park складається з тематичних зон, які зображають різні куточки світу. І атракціонів, звісно! Легендарні американські гірки Furius Baco, Shambhala, Dragon Khan, Huracán Cóndor, Silver River Flume… Візьміть навмання будь-яку назву і подивіться відео — слова тут зайві.
Ferrari Park варто відвідати автолюбителям та любителям гострих відчуттів. Тут можна відчути, як болід Формули-1 впродовж 5 секунд набирає швидкість з 0 до 180 км/год. Тільки не забувайте дихати!
Caribe Aquatic Park — це 50 тисяч кв. м з басейнами й водними гірками. Звучить, наче оаза посеред цього спекотного літа.

Скільки коштують квитки?

  • Від €49 для дітей та пенсіонерів і від €56 для дорослих7 — для відвідування PortAventura Park і FerrariLand в один день.
  • Від €17 та €19 відповідно7 — для відвідування одного з парків.

А щоб не чекати в черзі, можна придбати Express Pass, що дає змогу швидко потрапити на якийсь конкретний атракціон чи оминути чергу кілька разів. Коштує це від €5.8 Майже мультипаспорт з «П’ятого елемента»!

ФІЄСТА

Fiesta — свято. А де свято, там і танці, і музика. До речі, ви знаєте, що музичний туризм — gig tripping — один із найпотужніших тревел-трендів 2024, в якому Барселона вже виборола 5 місце у світі?9 І це недивно, адже і в Барселоні, і по всій Іспанії щодня майорять афіші. Концерти, джем-сесії, фестивалі…

Як звучить серпень 2024 в Іспанії?

  • Завітаймо до Іспанського містечка, Pueblo Español, — це архітектурно-етнографічний музей та культурно-мистецький простір просто неба в Барселоні на горі Монтжуїк, на північ від фортеці. Кожної серпневої п’ятниці тут можна буде танцювати під діджей-сети з культовими піснями «королев» 90-х.
  • А щочетверга і ще 31 серпнястрибати на триб’ют-концертах,13 де лунатимуть хіти Metallica, AC/DC, Judas Priest, Queen тощо.
  • Тим часом у фортеці Монтжуїк теж звучатиме музика — живі виступи гуртів та діджейські сети «на десерт». Події SALA BCN заплановані майже щотижня — аж по 13 вересня включно! Techno-pop, jungle, electropunk, indie, soul, funk, disco — щоразу нова жанрова суміш.
  • 9–11 серпня у Барселоні пульсуватимуть стробоскопи на одному з найкращих фестивалів Європи — Brunch Electronik Festival. Після першого ж погляду на лайнап14 кортить летіти негайно. Локації — Parc del Fòrum, Jardins de Joan Brossa та Nitsa Club.
  • Паралельно в каталонському муніципалітеті Ґуардіола-да-Барґаза, в самому серці Піренеїв, триватиме Paral·lel Festival — гіпнотичні ритми від андеграундних творців електронної музики.
  • 7–12 серпня в муніципалітеті Кульєра, що у Валенсії, на узбережжі, всіма вогнями сяятиме Medusa Sunbeach Festival, збираючи фанатів EDM, house, hardstyle, techno. Тут чаклуватимуть діджеї зі світовими іменами: Vintage Culture, DJ Snake, Afrojack, Nicky Romero, Carl Cox, Deborah de Luca, Nervo…
  • 14–18 серпня в містечку Аріондас, муніципалітет Паррес, Астурія, у вузькій мальовничій долині розгорнеться дійство Aquasella Festival.
  • 21–24 серпня у муніципалітеті Торремолінос, що в Андалусії, триватиме Canela Party — чотири дні й ночі пристрасного прощання з літом.

ТАПЕАР

Tapear — те, що ми часто спостерігаємо в кіно і що варто спробувати бодай раз, — вештання з одного бару до іншого, щоби в кожному підняти келих і скуштувати тапас — фірмову закуску. Почати можна з барселонських локацій, відзначених однією з найпрестижніших нагород — The World’s 50 Best:

Sips, що у 2023 виборов звання кращого у світі та у Європі.

Paradiso, чия світова першість припала на 2022.

Один із найкращих ресторанів у світі, у 2024, — вже здогадуєтеся? — теж у Барселоні. А з оголошених на церемонії The World’s 50 Best одразу 5 — іспанські:10

Disfrutar у Барселоні — 1-ше місце

Asador Etxebarri в Ачондо — 2-ге місце

Diverxo в Мадриді — 4-те місце

Quique Dacosta в Денії — 14-те місце

Elkano у Хетарії — 28-ме місце

І це ще не все! У 2024 Іспанія досягла історичного максимуму, коли путівник Michelin відзначив трьома зірками одразу 15 тутешніх закладів, двома зірками — 31 і однією зіркою — 224!11 А чоловічок Bib Gourmand з’явився у 229 ресторанів. Таку нагороду Michelin присуджує тим локаціям, що пропонують високоякісну їжу за помірну ціну.

Не знаємо, що й казати: see you at the sea,12 у FerrariLand чи за стійкою іспанської шампанерії?

ІСПАНІЯ З JOIN UP!™

1 Досвід, що справляє враження

Працюємо з напрямком з 2013 року, за цей час відправили близько 97 тисяч туристів.15

2 Зручна польотна програма

Цілий рік на крилах Fly One літаємо з Молдови, Кишинів, до Барселони. А влітку ще й збільшуємо кількість вильотів до 4-х рейсів на тиждень: у вівторок, четвер, п’ятницю та неділю. Гарантований блок крісел!

А також пропонуємо тури на Тенерифе з регулярними рейсами Wizz Air з:

Румунії, Бухарест
Польщі, Варшава

3 Готелі на популярних курортах

Барселона, Коста-Брава, Коста-Дорада, Тенерифе. Де б цього разу хотіли зупинитися?

4 Багаторічна співпраця з ITravex

ITravex опікується організацією відпочинку близько 30 років та працює в 11 країнах світу. Це учасник програми TIDS IATA та консорціуму Turisme de Barcelona.

Власний автопарк з комфортабельними автобусами.
Насичена та різноманітна програма активностей.

Тепер зрозуміло, чому відкладати мандрівку до 2040 аж ніяк не варто?

Ласуйте, танцюйте босоніж на піску й наповнюйте серпень іспанською пристрастю до життя!


1 https://www2.deloitte.com/es/es/pages/consumer-business/articles/nextgen-travellers-and-destinations.html
2 З англ. — «офіційна», масова тенденція в культурі, науці, медіа тощо
3 Згідно з пресрелізом про відкриття сезону 2024 https://s3-eu-west-1.amazonaws.com/portaventura-world-production-files/wilson_cms/documents/documents/000/017/101/original/09.02.24._PR_PortAventura_World_Apertura_2024_EN.pdf
4 https://www.barcelonaturisme.com/wv3/en/page/2028/portaventura-world-parks-resort.html
5 https://www.thetimes.com/travel/inspiration/adventure/europes-best-theme-parks-bbrv0b0c7
6 https://www.nationalgeographic.com/travel/article/europe-best-theme-parks-families
7 https://www.portaventuraworld.com/en/tickets
8 https://www.portaventuraworld.com/en/tickets/express-pass
9 Згідно з дослідженням Skyscanner і DICE https://www.skyscanner.net/news/gig-festival-tripping-2024
10 https://www.cntraveller.com/article/worlds-50-best-restaurants-2024
11 https://guide.michelin.com/en/article/michelin-guide-ceremony/michelin-guide-spain-2024-selection-three-star-restaurants-
12 З англ. побачимося на морі
13 З англ. концерт, де пісні відомих гуртів виконують інші виконавці
14 З англ. перелік артистів, які виступають на вечірці чи фестивалі. У кожному лайнапі є свої хедлайнери — ключові чи найбільш очікувані артисти, імена яких зазвичай виділяють чи вказують окремо
15 Згідно з внутрішньою статистикою Join UP!™