Агентам

Time to relax — насолоджуємося зимою в Туреччині разом із Join UP!

Зима необов’язково має бути сніжною — додамо тепла та затишку? Тільки уявіть собі: ви в Туреччині, на вулиці яскравий день, поруч блакитне море, а навколо — багато колоритних місць та цікавинок, щоб відпочити, навіть якщо ви не виходите з готелю. Хіба це не прекрасний план, щоб перезимувати, насолоджуючись смачною їжею й розслабитись у SPA? Ми підготували все, що потрібно, щоб ви могли відпочити на повну, відновити свої сили, перезавантажитись і, звичайно ж, зробити багато красивих фото на згадку. Включаємо свою релакс хвилю?

КОМФОРТНИЙ ВІДПОЧИНОК ВІД JOIN UP!

Анталія доступна для бронювання цілий рік, тож дозвольте собі відпочити там двічі!

  • Регулярно літаємо до Анталії на крилах Pegasus Airlines.
  • Зручний графік з Кишинева — кожен понеділок, середу та суботу.
  • Безліч цікавих екскурсій, які не тільки потрібно, а й захочеться відвідати.
  • Підтримка 24/7 та професійні гіди від наших надійних партнерів DMC*, які допоможуть швидко освоїтися чи вирішити вашу нагальну проблему.

Що потрібно знати про погоду?

Температура в Анталії взимку дуже м’яка: вдень у середньому — 16-18℃, вночі — від 9 до 12℃. Найхолоднішим місяцем вважається січень з його 12-13℃. Але це не заважає мандрівникам насолоджуватися красою Середземного моря. Дощі бувають: небагато і дуже рідко. Для любителів пірнути в море взимку — температура води у цей період тримається близько 18-19℃. Але нагадуємо, що в багатьох готелях є свій теплий басейн, який добре зігріє після прохолоди вулиці.

НЕПОВТОРНА АНТАЛІЯ

Murat
Oral
SEO Join UP! Turkey

“Анталію часто називають найкрасивішим містом у світі. Дивлячись на м’який клімат, гостинних місцевих мешканців, дивовижну природу та багатовікову історію, я знаю, що це справді так. А зима в Анталії — справжнє задоволення. Прекрасний вечір на пляжі під час заходу сонця, коли з одного боку — спокійні хвилі Середземного моря, а з іншого — пишні гори, хіба це не ідеальний час і місце для неспішної теплої прогулянки зимовою Туреччиною?

Обов’язково відвідайте історичний центр Анталії — Калеічі. Він був серцем міста у різні епохи, які залишили на ньому свій неповторний архітектурний слід. Тут можна насолодитися смачною турецькою кухнею, скуштувати різні напої у незвичайних барах та купити сувеніри за доступними цінами. А потім — не забудьте зайти на шопінг у найкращі місцеві торговельні центри, де можна знайти багато вигідних акцій та якісних виробів:

  • Terracity
  • MarkAntalya
  • Mall of Antalya
  • Agora AVM
  • Deepo”

ЧАРІВНИЙ СХІДНИЙ РЕЛАКС

Зима в Анталії — це сезон релаксу, тому саме час спробувати щось нове, щоб добре розслабитися. Наприклад, один із найстаріших видів лазень у світі, який з’явився ще приблизно в VII столітті нашої ери — хамам. Не лише чудова можливість добре відпочити, а й доторкнутися до історії східних традицій. Тільки в Туреччині майже в кожному SPA є свій хамам, де вас обслужать, як справжнього султана чи султаншу. Десь на фоні заграла чарівна музика з “Величного століття: Роксолана”*… Чи нам тільки здається?

Підготували наш топ, щоб ви відпочили з комфортом і у своє задоволення:

СМАЧНА КОМБІНАЦІЯ

Перш ніж вирушити на вечірню прогулянку біля моря, під загравою сонця, що заходить, або під сяйвом місяця, потрібно як слід підкріпитися смачною стравою. Ми склали список, що спробувати в ресторанах Туреччини, щоб залишилися лише добрі враження.

  1. Гезлеме. Чимось схоже на чебурек — коржик із тонкого тіста з шарами сирної, м’ясної, картопляної та бобової начинки. Це старовинна страва національної турецької кухні, яку багато хто з місцевих полюбляє.
  2. Пішманіє. Схоже на клубочок тонких ниток з обсмаженого із борошном цукру. До нього часто додають різні горіхи та фісташкову пасту. Вважається одним із найулюбленіших десертів турків, які не можуть жити без солодощів.
  3. Лахмаджун. Іншими словами, східна піца. І в цьому справді щось є — тонкий коржик із гострим томатним соусом, фаршем з баранини чи яловичини та сумішшю овочів, спецій і різних трав. Хоча на відміну від італійської страви, лахмаджун заведено згортати в рол або складати вдвічі.
  4. Бейран. Ну, хто про нього ще не чув? Це суп із бараниною, рисом, часником та овочами з регіону Газіантепа — дуже ситний. Вважається, що цій страві понад 500 років, і вона допомагає вилікуватися від застуди та зміцнити імунітет.
  5. Кава по-турецьки. Бути в Туреччині й не скуштувати кави, як її готують турки — все одно, що й не побувати там. Її готують у джезві чи турці на відкритому вогні, піску чи камінні. Завдяки цьому, і рахат-лукуму, вона вважається такою особливою.

Звучить досить смачно, правда? Але де нам таке приготують?

Ловіть наш топ ресторанів, які варто відвідати взимку в Анталії.

Seraser Fine Dining

Selçuk, Paşa Cami Sk. No:14, 07100 Muratpaşa

Дуже затишне та романтичне місце з внутрішнім двориком та садом, де можна зробити багато класних фото. А їжа там не лише дуже смачна, а й гарна. Особлива атмосфера, привітний персонал, чудове співвідношення ціни та якості й багато іншого приваблюють туристів та місцевих у цей елегантний заклад знову і знову.

Terrace Steak House

Kemerağzı Yeni Turizm Yolu Lara Doğakent Sitesi 5, 07112 Aksu

Популярний ресторан, що славиться м’ясними стравами. Туристи неодмінно рекомендують скуштувати баранячі реберця або запеченого лосося. Місце особливо сподобається тим, хто любить відпочивати серед друзів.

Arma

Selçuk, Selçuk Mah No:75, 07100 Muratpaşa

Ресторан на скелі, який ідеально підійде, щоб зустріти захід сонця. Там також є дуже простора тераса з чудовим краєвидом морської бухти, якою можна прогулятися після ситного обіду.

Lara Balık

Gençlik, Tevfik Işık Cd. No:8, 07100 Muratpaşa

Ще один вишуканий ресторан на скелі з неймовірним краєвидом на Середземне море, розташований на кількох терасах. Акцент — на середземноморській та турецькій кухні. Любителям морепродуктів варто скуштувати традиційну tavada karides — це обсмажені на вершковому маслі креветки з перцем чилі, лимоном та часником. Смакота!

Пакуйте ваші валізи — настав час для релаксу, смачних турецьких страв та перебування “в моменті”!

*DMC — Destination Management Company — приймаюча компанія
*”Величне століття: Роксолана” — турецький історичний телесеріал 2011 року. Автор — Мерал Окай