Агентам

Шлях води влітку веде до Єгипту

Клан рифового народу На’ві та чарівні тулкуни з фільму «Аватар: Шлях води» могли б облаштуватись у Єгипті. Відправляйтеся сюди влітку — і ви все зрозумієте без зайвих слів. Підводний світ Червоного моря грає новими барвами, щедре сонце й повітря зміцнюють здоров’я, а туристичні локації не обтяжені натовпом.

СПЕКА ЛЕГША ЗА ПІР’ЇНКУ

Якщо вас зупиняють побоювання щодо спеки, їх просто розвіяти. Завдяки посушливому пустельному клімату в Єгипті зберігається низька відносна вологість повітря. Тож підвищені температури літніх місяців переносяться краще, оскільки тіло активніше виділяє піт та швидше охолоджується. Разом із потом з організму природно виходять токсини. Пори очищуються, а шкіра обличчя набуває свіжого, рум’яного вигляду.

Щоби знизити суб’єктивне відчуття спеки, можна:

  • Поновити гардероб вільним одягом світлих тонів із натуральних тканин, стильним капелюхом чи панамою. Буде і трендово, і зручно!
  • Пити більше води. Разом із новими світлинами та гарною засмагою привезете додому корисну звичку.
  • Приймати прохолодний душ чи користуватися гідролатами для шкіри та волосся. Регулярно охолоджувати зап’ястки, шию та щиколотки.
  • Опанувати техніку pomodoro* і чергувати перебування на сонці з відпочинком у затінку або під кондиціонером.
  • Їсти більше легкозасвоюваних та водомістких продуктів — фрукти та ягоди підійдуть якнайкраще! До того ж влітку в Єгипті їх достигає чимало: 30 видів манго, папая, опунція, інжир, фініки і, звісно, кавуни!

Цілюще повітря

У тутешньому сухому повітрі вдосталь мікрочасточок морської солі й негативних іонів. А ось надокучливого пилу — значно менше, він буквально не має, за що «триматися». Те, що треба, аби оздоровити дітей і самим нарешті вдихнути на повні груди. Відчути, як розправляються плечі й тілом розливається бадьорість. І це не загадковий «ефект відпустки», а об’єктивне явище: негативні іони допомагають організму засвоювати кисень, а морська сіль сприятливо діє на бронхи й легені.

Довгий добрий день

Світловий день у Єгипті влітку на 4 години довший, аніж взимку. Тож ви матимете близько 14 сонячних годин щодня на засмагу, купання, спорт, екскурсії і розваги.

  • Сонце викочується з-за горизонту приблизно о 5 ранку, а о 6 можна йти купатися, адже вода вже прогрілася до 22–25°С.
  • З 12 до 16 пропонуємо влаштувати сієсту: нарешті додати у графік солодкий денний сон, почитати книгу чи посерфити в інтернеті, викласти свіжі історії в Instagram чи попоїсти.
  • Другу половину дня присвятити екскурсіям або морським пригодам — оголошуємо місію Rediscover**, щоб вполювати якомога більше вражень!
  • Захід африканського сонця зустріти серед піщаних дюн.
  • Увечері теж будь-які плани в силі — температура оптимальна. Можна відправитися на пляжну вечірку, влаштувати романтичну вечерю, помилуватися чудово освітленими вуличками та мечетями.
  • А якщо ви «сова»*** — уся тепла єгипетська ніч попереду!

Яскравий підводний світ

У Червоному морі мешкає понад 1000 різних видів риб і близько 350 видів коралів. Майже 15% із них — ендемічні1. Влітку роздивлятися це розмаїття ще зручніше, адже видимість у воді подекуди перевищує 30 метрів, а температура коливається між 26 і 30 градусами Цельсія. Це оптимальні умови:

  • Для відпочинку з маленькими дітьми.
  • Для тривалих занурень без ризику переохолодження, як і для перших спроб дайвінгу та снорклінгу. Опанувати це захоплення можна в будь-якому дайвінг-центрі Єгипту.
  • Для спостереження за дивовижним підводним світом, який теж насолоджується теплом й веде влітку більш активне життя.

Ось лише дещиця тих неймовірних створінь, яких можна побачити у Червоному морі влітку:

  • великі дельфіни (афаліни);
  • скати Манта і синьоп’ятнисті хвостоколи;
  • риби-метелики, риби-ангели, риби-папуги, риби-хірурги, риби-єдинороги, риби-кажани, риби-їжаки;
  • гігантські морські окуні, мурени, риби-наполеони та черепахи;
  • таємничі риби-камені та зграйки скляних риб.

БІЛЬШЕ МОЖЛИВОСТЕЙ

У 2023 Єгипет прийняв рекордну кількість міжнародних туристів — 14.9 мільйонів осіб2. На 2024 поставлена ще більш амбітна мета — 18 мільйонів!3

Проте влітку мандрівників на місцевих курортах менше. А отже вся туристична сфера Єгипту буде рада вам догодити: гіди, трансфермени, продавці в магазинах, персонал у готелях і ресторанах матимуть більше можливостей надати якісний сервіс.

Довкола теж буде відчутно менше людей. Відповідно — ви матимете більший вибір, не стикнетесь із чергами чи натовпом на туристичних локаціях. Зробити гарні фотографії під час сафарі-туру чи в Ель-Гуні з вау-екскурсіями від Join UP!™ «Box of impressions» — звучить, як план на літо!

Навіщо чекати зими? Пригодам уже час!

Єгипет із Join UP!™


1 undp.org
2 dailynewsegypt.com
3 tourism-review.com
4 Згідно з внутрішньою статистикою компанії Join UP!™
* Pomodoro — метод керування часом, розроблений Франческо Чірілло. Робочі інтервали тривалістю 25–50 хвилин, які називаються «pomodori», чергуються з перервами 5–10 хвилин відповідно. Після кожних чотирьох «pomodori» наступає довша перерва (15–30 хвилин)
** Rediscover — відкрити (Єгипет) заново, перевідкривати (Єгипет)
*** Хронотип «сова» — коли організм людини схильний засинати пізно після півночі та пізно прокидатися
**** DMC — з англ. Destination Management Company — компанія, що спеціалізується на організації та управлінні туристичними послугами в конкретному напрямку або регіоні