Агентам

Прага: вжух – і ви у казці!

Прихід осені для багатьох – це про тугу за теплими літніми днями. Та ми у Join UP! упевнені, що зможемо закохати вас у цю пору року. Як?

Наприклад, допомігши вам запланувати подорож до казкової Праги, що загорне вас у теплий пледик, зітканий із незабутніх вражень, і подасть чашечку теплого какао з присмаком незвіданих чарівних місць.
Повірте, ми аж ніяк не перебільшуємо, коли кажемо, що це місто, сповнене магії. Тут вам і вражаючий музей, присвячений алхімікам та чарівникам, і казкові пінгвіни на березі Влтави і навіть куточок вічного дитинства – музей Lego. Ми вирішили не відставати від тренду і готові запропонувати казкові умови перельоту та проживання.

Мандруй до Чехії на крилах SkyUp

  • Київ – Прага– щовівторка, середи та неділі вже з 23 вересня

Рекомендуємо готелі:

ВІДКРИЙТЕ МАГІЮ ЧЕХІЇ

Тримайте наш список магічних локацій та чарівних вражень, що чекають на вас у Празі.

Клементинум
Mariánské nám. 5, 110 00 Staré Město
У пішій доступності від Старого Міста розташований неймовірно красивий комплекс барочних будівель із назвою, яка б згодилася для фантастичної книги – Клементинум. Тут вам запропонують відвідати дзеркальну каплицю і піднятися гвинтовими сходами на вежу, звідки видно всю Прагу. А справжня перлина цього місця – старовинна бібліотека з розписною стелею. Насправді, виглядає так, ніби сюди ось-ось завітає Гаррі Поттер у компанії друзів, щоб виконати домашнє завдання з трансфігурації або зіграти партію у магічні шахи.
Тільки т-с-с!
Музей алхіміків і магів
Jánský vršek 8, 118 00 Malá Strana
Ще одна чарівна принада Старого Міста – Музей алхіміків і магів. От де можна повірити у дива. Як інакше, коли перед очима постають усілякі чудернацькі пристрої та інструменти, якими користувалися алхіміки при дворі короля Рудольфа? А по сусідству з ними – предмети, що розповідають історії не менш відомих персонажів: доктора Фауста або чарівника Жито.
Кафе та пивні
Зголодніли? Чи вже не можете дочекатися, щоб скуштувати знаменитого чеського пива? На щастя для того, щоб втамувати голод, не обов’язково полишати казкову атмосферу. Празькі кафе та пивні також здатні дивувати.

  • Наприклад, у винному ресторані Cyberdog (Seydlerova, 158 00 Praha 13) ви можете перенестися у недалеке майбутнє, замовляючи страви через спеціальний додаток, а потім отримати напої від роботизованої руки, а закуски – за допомогою міжгалактичних вагончиків. Свою назву заклад отримав завдяки незвичній формі будівлі, у якій розташований – вона виконана у вигляді собачої морди.
  • Ще один незвичайний ресторан – Luca Lu (Újezd 33/402, 118 00 Malá Strana). Його приміщення схоже на таємний сад з безліччю цікавих інтер’єрних елементів. Гостей тут частують стравами югославської та італійської кухонь.
  • А у неймовірній пивній-депо Vytopna (Václavské nám. 802/56, 110 00 Nové Město), що має великий попит у мандрівників, фірмові чеські напої відвідувачам розвозять маленькі вагончики іграшкових потягів.
Пругоницкий парк
252 43 Průhonice
Після смачного обіду рекомендуються прогулянки на свіжому повітрі. І, повірте, Пругоніцький парк, що оточує замок Пругоніце – одне з найкращих місць, щоб це зробити. Він прекрасний будь-якої пори року. Барвисті квіти, густа зелень, затишні алькови та чарівні водоспади навіюють думки про те, що саме тут могли б оселитися казкові створіння, про яких ми читали у дитячих книжках.
Музей Lego
Národní 362/31, 110 00 Staré Město
Lego – це не тільки для дітей. Зізнайтеся, адже й ми, дорослі, інколи заглядаємося на деталізовані набори з наших улюблених фантастичних всесвітів. У празькому музеї усі вони ретельно зібрані та розподілені за тематикою. Тут є окремі зали для прихильників Зоряних Війн та Гаррі Поттера, а ще копії відомих історичних будівель зі всього світу і казкові світи з піратами та принцесами, збудовані з крихітних деталей. До речі, за площею та кількістю експонатів це найбільший подібний музей у світі.
Пінгвіни на Влтаві
U Sovových mlýnů 2, Praha 1 Malá Strana
Увечері радимо завітати в гості до яскравих пінгвінів, які розташувалися на набережній ріки Влтава. Ця скульптурна композиція називається «Марш пінгвінів через Влтаву» і найкраще виглядає темної пори, коли кожна з тваринок починає світитися. Для їхнього виготовлення була використана виключно перероблена сировина.

 

Олександр
Поліщук
керівник напрямку Чехія:

Чехія – невелика країна з дуже великим запасом вражень для мандрівників. От і Прага з кожною подорожжю буде відкриватися вам з нового боку.

«Для тих, хто хоче відпочити від буденності та побувати у місті, повному чудес – це ідеальна дестинація, як для довгої мандрівки, так і для бліц-туру на вікенд.»

І це все – тільки невелика частина того, що може запропонувати ця неймовірна країна. Це ми ще не почали розповідати про незабутні чеські курорти – Карлові Вари, Климковице, Подебради, Маріанске-Лазне. Скільки їх тут, аж дух перехоплює!

Ніколи не пізно повірити у магію та захопитися казками, а ще – ніколи не пізно замовити тур до Праги у туроператора Join UP!. І саме зараз для цього слушний час!