Агентам

Курорти Болгарії: Сонячний Берег чи Золоті Піски?

Болгарія – країна, яка неначе створена для літнього відпочинку: тепле море, доглянуті піщані пляжі, красива природа, повітря таке, що якоїсь миті ловиш себе на тому, що насолоджуєшся кожним вдихом.

Додайте до цього ще смачні місцеві страви (одна баниця чого вартує!), класне болгарське вино, купу розваг для дорослих і дітлахів, і ось він – рецепт ідеального відпочинку в Болгарії. Залишилось тільки вибрати курорт для відпочинку, так? А у цій країні їх багато, і кожен заслуговує на вашу увагу і любов. І ми допоможемо вам визначитись! Нещодавно в деталях розказували вам про Албену, а сьогодні зосередимось ще на двох хітах – Сонячному Березі та Золотих Пісках.

БОЛГАРІЯ – ЧУДОВИЙ ВІДПОЧИНОК ДЛЯ КОЖНОГО

Ця країна настільки різна, що тут кожен неодмінно знайде щось для себе: і ті, хто не уявляє свій відпочинок без тусовок до світанку, і ті, хто відпочиває із зовсім маленькими дітками, і ті, хто обожнює досліджувати історію та культуру країни, і ті, для кого відпочинок завжди пов’язаний з різними видами спорту та активностями.

Кому ж підійдуть курорти Сонячний Берег та Золоті Піски? Спільним у них є те, що обидва підходять як для сімейного, так і для молодіжного відпочинку. А які ж основні їхні відмінності?

  • Золоті Піски – зеленіший та компактніший курорт. Тут дуже багато ресторанчиків прямо на набережній.
  • Сонячний Берег приваблює протяжністю пляжу (цілих 9 км) та близькістю до Несебра. Крім того, тут більше варіантів для бюджетного відпочинку. А ще тут багато крутих точок, де ви зможете насолодитись вуличною їжею.

Ну а тепер розкажемо трошки про кожен окремо.

 

ЗОЛОТІ ПІСКИ

З одного боку – зелені ліси, з іншого – затишні пляжі та море. А між ними вирує життя: тут багато і ресторанів, і кафе на будь-який смак: від вишуканих дорогих закладів до простих пивних барів, які просто обожнюють іноземці, особливо німці. На набережній є оглядове колесо та курсує паровозик (від готелю Admiral до Berlin), є великий ринок з сувенірами і речами, які знадобляться у подорожі (тому, якщо раптом забули панамку чи купальник – можете не перейматись).

Радимо готелі

Готелі тут є на будь-який смак – від бюджетних варіантів до концептуальних бутикових. Що цікаво, на курорті є всього 2 готелі 5* – Admiral та Meliá Grand Hermitage.

Ось кілька готелів, які нам особливо приглянулись:

Grifid Club Hotel Bolero. Ідеальний варіант для сімейного відпочинку: тут пропонується навіть дитячий стіл у форматі шведської лінії, де діти можуть самі собі вибирати здорову та корисну їжу, є хороший аквапарк та великий басейн. Фішка готелю, яка моментально створює атмосферу – крутезні дерев’яні стилізовані меблі у номерах та ретро-телефони в кімнатах.

Sentido Marea Hotel 4*. Дуже стильний сімейний готель, який вдало розташувався на першій лінії. Є преміум-концепт (номери з 5 по 9 поверхи). Тип харчування – AI. Шведська лінія, до послуг гостей – ресторан у болгарському стилі. В усіх номерах є кавомашини, у номерах з концепту преміум – з капсулами. Хороша інфраструктура для дітей: басейн з маленькими шезлонгами, міні-клуб.

Gradina 3*. Дуже класний варіант для бюджетного відпочинку. До моря – 200 метрів (близько 5 хвилин пішки). З 1-5 поверх: сімейні номери, 6 поверх – апартаменти, 7-9 поверхи – стандарт. З 5-го поверху – вид на море. Звертаємо увагу, що ліфт працює тільки з 4 поверху. Є відкритий басейн. Для дітей – дитячий майданчик і кімната, є ростові шахи на вулиці. Можна взяти напрокат дитячі візки за додаткову плату.

Palm Beach 4*. Один з найвигідніших за ціною готелів 4*. Підійде для бюджетного сімейного відпочинку. Перша лінія. Є номери з видом на море та на парк. Всього 150 номерів – стандарт та апартаменти. Тип харчування – AI. Шведська лінія, три рази на тиждень – тематичні вечері (теж шведська лінія) у болгарському та арабському стилі + міні-програма з піснями та танцями.

To Do List

Влаштувати собі красиву вечерю в ресторані прямо на пляжі і замовити мідії у винному соусі в закладі La Balena. Звісно – з келихом холодного білого вина.

Покататись набережною на паровозику. Вартість проїзду від готелю Admiral до Berlin (по набережній) – 4 леви*.

Поїхати на прогулянку до Морського саду – парку на березі Чорного моря в місті Варна. Приємно прогулятися тінистими алеями, відчути прохолоду від листяних дерев і легкий морський бриз.

Провести цілий день у ботанічному саду Балчика і обов’язково відвідати тут винарню Queen’s Winery House.

 

СОНЯЧНИЙ БЕРЕГ

Перше, що одразу згадуєш, коли думаєш про цей курорт – довжелезний пляж! Уявіть лише – цілих 9 кілометрів! Це найдовша берегова лінія в Болгарії. А пляжі тут дуже класні – і сам пісок, і море чистять від водоростей, вхід пологий і дуже зручний для відпочинку з дітьми. А ще саме тут на вас чекають піщані дюни, які створюють фантастичні пейзажі та ідеальні локації для фотосетів. Що ще? Курорт почав розбудовуватись у 70-х, тому тут на вас чекає дуже цікавий мікс радянської і нової архітектури. І, звісно, важлива деталь – на курорті є рекреаційні зони.

Радимо готелі

Як ми вже зазначали – тут є дуже різні готелі, але спільне в них одне – дуже приємні ціни. Ось кілька хороших варіантів для сімейного і молодіжного відпочинку:

Alba 4*. Концепція – сімейний відпочинок. Пропонуються різні варіанти номерів: стандарт, делюкс, комфорт, апартаменти. Для дітей є дитяча секція в басейні, 1 гірка, дитячий куточок, анімація 6 разів на тиждень. До моря – 50-60 метрів.

Hotel Kotva 4*. До моря – 250 метрів. Чудовий варіант для відпочинку з дітьми. До послуг гостей – три басейни. Один з великою дитячою частиною, з двома гірками і зоною для найменших. Плюс ще два басейни та аквапарк на 10 гірок. Усі гості можуть користуватись ним безкоштовно. 6 разів на тиждень – анімація для дітей та дорослих

Riu Helios Paradise 4*. Дуже класний готель з сімейним концептом. Крута фішка – є душ в холі – для тих, хто вже виселився чи ще не заселився, але хоче на пляж. Номери різних категорій: стандарт, суперіор, фемілі, апартаменти. Працює дитячий клуб для дітей від 1 до 12 років, є невеликий аквапарк. Анімація та спортивні активності – 6 днів на тиждень, влаштовуються вечірні шоу. Є ресторани а ля карт, безкоштовні, але їх треба попередньо бронювати. Ресторани: «Азія», «Болгарія», «Італія», «Середземний». Можна купити денний пасс у готель RIU тільки для дорослих, коштує 40 левів.

Riu Palace 5*. Про нього вам уже докладно розповів general manager Андрєй Андреєєв. Ми ж тільки додамо, що нам ну дуже подобається цей стильний готель, де до дрібниць продумано абсолютно все. А особливо нам припав до душі концепт workation, тобто відпочинок та робота одночасно (work + vacation = workation). Ну кайф же!

Cooks club 4*. Цей готель стане улюбленим у молоді і тих, хто обожнює тусовочний відпочинок. І номери, і всі приміщення зроблені в стилі лофт, що створює особливу атмосферу. А ще тут чудовий бар біля басейну, класний пляж (до якого треба йти через фантастичної краси дюни), і смачна їжа. До речі, ви ж бачили, що ми підготували для вас інтерв’ю з шеф-кухарем готелю та майстер-клас з приготування баниці?

To Do List

Потрапити до машини часу у Жеравні. За кілька годин їзди від курорту на вас чекає неймовірна місцина – Жеравна, яка у 1958 році стала архітектурним пам’ятником, адже тут вдалось зберегти будиночки і атмосферу 18 століття. У селищі є кілька механ – ресторанів в національному стилі та з національними стравами. До речі, в останній тиждень серпня тут проводять автентичний фестиваль – у національних костюмах різних країн. На цей час забороняється використання авто, запальничок, смартфонів: повне занурення.

Відкрити для себе цацу. Споглядаючи море і човни, можна насолоджуватися цацою і запивати її місцевим пивом «Бургаско» або «Каменица». Що таке цаца? О! Це традиційна страва болгарської кухні, що готується зі смаженої дрібної морської риби сімейства оселедцевих (тюльки, хамси, мойви, анчоусів).

Насолодитись місцевим популярним стріт-фудом. А точніше – взяти в баничарні шматочок баниці, яка тут коштує від 1,5 лева, та порцію айрану. Смакота!

Цілий день провести в Несебрі. Краще приїхати сюди рано вранці – коли місто ще спить, і в ньому немає натовпів туристів. Мощені вулички, неймовірної краси будинки, крамнички з товарами місцевих майстрів та ресторанчики з видом на море. Ух, яка краса!

Ну що, на якому курорті зупинились? Насолоджуйтесь відпочинком у Болгарії разом з Join UP!.


*ціна актуальна на момент публікації