Агентам

Хургада: піщаний Бетмен і королі Червоного моря

Хургада посіла 3 місце у переліку найкращих природних місцин та здобула відзнаку «Вибір туристів»1 від Tripadvisor.2 Таке визнання отримує менш як 1% з 8 мільйонів локацій на платформі! За що ж її так активно вибирають мандрівники? Зараз розповімо!

Близько 40 км берегової лінії, широкі смуги золотавого піску. Пологий захід у воду і постійний бриз. Готелі, схожі на маленькі містечка: всередині є все, щоб безтурботно провести відпустку. А що там, за їхніми межами?

ТУРИСТИЧНІ ПРИНАДИ Й АВТЕНТИЧНИЙ ДОСВІД

Є тут локації, де курортний настрій вмикається з першого кроку:

Палац «Тисячі і однієї ночі»

Неймовірний розважальний комплекс, стилізований під арабську казку. Туристи з’їжджаються звідусіль, щоби подивитися театральні дійства, а з настанням темряви — Шоу співочих фонтанів.

Шератон

Прогулянкова вулиця завдовжки 3 км. До пляжу Оранж Біч тягнеться «Старий Шератон» — більш спокійний, де можна нескінченно довго фотографуватися. А далі, до площі Алароза, поступово більшає магазинів і кафе.

Бульвар біля марини

Кілометровий променад, який спроєктувала французька компанія.3 Понад сотню кафетеріїв та крамниць, здебільшого в арабсько-мавританському стилі, вишикувалися вздовж води. З відкритих терас лунає музика, а поруч погойдуються яхти. Ми точно в Єгипті?

Точно! Достатньо заглянути сюди:

Ель-Міна

Найбільша мечеть Хургади. Її видно здалеку: 2 мінарети заввишки 40 м, а між ними — яруси куполів із традиційними східними орнаментами. А всередині перехоплює подих від багатого оздоблення зали: грандіозні люстри, стіни з урочистими гравіюваннями і світло, що лине через численні стрілчасті вікна.

Ель-Дахар і лабіринт його торгових рядів

Автентичні кав’ярні, де можна скуштувати каву з густою пінкою і кардамоном, куточки з прикрасами, парфумами, одягом, відкриті прилавки зі спеціями та фруктами. У затінку смажать фалафель і майструють вироби зі шкіри.

Старий морський порт Хургади

Тут ремонтують катери та яхти: вручну обробляють деревину, обшивають та фарбують. Всюди гуркіт та уривки початих ще вдосвіта розмов. Якщо пощастить, можна побачити, як відновлений корабель спускають на воду.

ВРАЖЕННЯ ДЛЯ ВСІЄЇ РОДИНИ

Здається, немає «правильного віку», щоб відвідувати музеї, — це або подобається, або «добре, наступного разу до аквапарку». Хургада і дослідників, і веселунів причарує!

Музей Хургади зберігає понад 1 500 артефактів — більшість належить до часів Стародавнього Єгипту та греко-римського періоду. Цікаво подивитися на предмети побуту, якими тоді користувалися — ємності для косметики, дзеркала, глечики тощо — й нагадати собі, які класні умови чекають у номері готелю.
Музей піщаних скульптур у Хургаді — перший та єдиний на території Близького Сходу та Африки. Для виготовлення експонатів знадобилося 11 000 кубометрів піску та 4 000 тонн води!4 А які постаті тут сусідують: історичні фігури, боги язичницьких пантеонів, персонажі кінострічок та мультфільмів. Можливо, профіль Нефертіті здивує не кожного, проте велетенський піщаний Бетмен…
Музей морської біології — власне, відкрита для відвідування частина науково-дослідної станції, де вивчають підводну флору і фауну Червоного моря.
Гранд Акваріум — один із найбільших океанаріумів у світі. У розважальному комплексі є 24 галереї зі скляними тунелями та акваріумами, серед них і океанічний резервуар місткістю 1 800 м3 води. А ще зоопарк просто неба, відкриті басейни та фудкорти. Тут можна побачити понад 1 200 видів тварин і без остраху наблизитися до таких хижих створінь, як орлякові скати, піщана й тигрова акула, рифова чорнопера акула. Сертифіковані дайвери можуть і поплавати з акулами!5
Аквапарк «Титанік», що на території Titanic Resort & Aqua Park 4* і відкритий для відвідування усім охочим, — один із найбільших у Хургаді. Тут налічують близько 30 різноманітних водних атракціонів. Є басейни для малечі та екстремальні водні гірки для підлітків, басейн із зустрічною хвилею, річка для рафтингу і штучна хвиля для серфінгу.

НЕДОТОРКАНИЙ АРХІПЕЛАГ ГІФАТИН

Ці острови розташовані всього за 45 хвилин катером з Хургади. На поверхні, довкола пляжів з мармурово-білим піском плине бірюзова вода й де-не-де видно блискучі спини грайливих дельфінів. На найбільшому острові, Гіфтун-ель-Кебір, а саме на Оранж Бей та Парадайз Айленд можна зробити знімки незгірше глянцевих журналів. А під водою буяють барви заповідного морського парку6.

Навколо Шааб Сабіна корали нагадують японський сад — ростуть один над одним і так до 14 метрів вглиб. Сонячне світло плете хитрі візерунки на піщаному дні та всюди ширяють зграйки барвистих рифових риб.

Біля Малого Гіфтуна серед гілок коралів завмирають, визираючи здобич, кудрепери Форстера. На глибині 15–25 метрів у сховках ловлять денний дзен скати, черепахи й мурени, а на 40 метрах углиб втаємничена прекрасна печера, де живуть крилатки та антіаси — «королі Червоного моря».

Абу Рамада — дуже популярна серед дайверів місцина. Його північну сторону звуть «акваріумом» за розмаїття риб, молюсків та ракоподібних. Чи ви бачили, наприклад, як на дні полюють скорпіони?

А відпочивати в Хургаді з Join UP!™ — це наче отримати +4 до везіння!

1. Зручна польотна програма

Можемо підібрати нагідний рейс серед пропозицій різних авіаперевізників. А також летимо на крилах SkyUp з:

Польщі (Ряшів, Познань, Катовіце, Варшава, Вроцлав);
Молдови (Кишинів);
Румунії (Бухарест, Клуж-Напока, Тімішоара, Яси).

Маємо для вас регулярний трансфер зі Львова до Жешува. А політ зі SkyUp можна перетворити на знакову подію завдяки концепції Celebrate your flight7. Мандрівники можуть попередньо забронювати собі особливий обід на борту з 6 дбайливо підібраних меню.

2. Добірка готелів для відпочинку з дітьми

Рекомендуємо:

Тут буде цікаво навіть непосидючій дитині, в якої енергії, як у пульсара. Інфраструктура спільна з Sunwing Family 5*: аквапарки, басейн зі штучною хвилею, тренажер для навчання серфінгу, водоспади і фонтани, лінива річка.

Вважається одним з найкращих готелів з аквапарком у Хургаді. Тут є парки водних атракціонів Aqua Park та Aqua Play і повно просторих басейнів для дітей та дорослих.

Загинайте пальці: природна лагуна із золотавим піском, чистий пляж протяжністю 1 200 м, аквапарк, насичена розважальна програма. Великий палець стирчить догори — ось така оцінка!

Всього за 3 км від міжнародного аеропорту, 4 дитячі басейни з гірками та атракціонами, великий ігровий майданчик, активний міні-клуб.

У центрі курорту, з активною анімацією та міні-аквапарком.

Затишний готель з лагуною і великим пляжем. З трьох боків оточений морем, а поруч — один з найкращих коралових рифів у Хургаді. Є дитяча анімація та аквапарк.

Готель у кінці туристичного променаду з безліччю барів і крамниць. Є аквапарк і анімація.
*Ціни вказані за особу при двомісному розміщенні та актуальні на момент публікації.

3. Бонуси для наших туристів

Концепція Rediscover8 надихає з більшою приємністю відкривати популярні місця і знані маршрути:

  1. Спеціальна програма догляду в Golden SPA за $40 замість $80.9
  2. Безоплатний вхід та коктейль у клубі Little Buddha, що в Soho House9. Тут ви побачите близько 200 маленьких фігурок Будд із Таїланду, а посеред головного залу — величну чотириметрову статую.
  3. Ідеально збалансований City Tour Хургадою у подарунок.9
  4. Безкоштовна прогулянка на батискафі та підводному човні Sindbad до яскравого півкілометрового рифу, для дітей до 12 років — у супроводі дорослого.9 Віконця обладнані лінзами, які візуально скорочують відстань до 6 м!

А екскурсії Box of Impressions у Хургаді схожі на кінематографічні пригоди. Не просто «джип-сафарі пустелею», а «ми мчали, здіймаючи власну піщану бурю, наче Фуріоза та преторіанець Джек».10 Не «вільний час у Festival Plaza в Ель-Гуні», а «тут зустрілися шкільна геометрія та golden hour11 і тисячі знімків було замало».

4. Зустрічає Sun International

Наша співпраця з Sun International триває вже 9 років. Компанія є однією з найбільших та найвідоміших DMC12 в Єгипті. В її команді справжні Join UP!™ Champions — понад 200 професійних гідів і трансферменів.

Хургада закохує з першого погляду і дивує кожного наступного. Перевіримо?

1 В оригіналі англ. Travelers’ Choice
2 https://english.ahram.org.eg/News/523680.aspx
3 https://hurghada-marina.com/
4 http://www.sandcityegypt.com/Page/SandCityHurghada
5 https://hurghadaaquarium.com/about.html
6 https://www.eeaa.gov.eg/Topics/85/36/Details
7 З англ. святкуйте свій політ
8 З англ. відкривати заново, перевідкривати.
9 Отримати додаткові відомості можна у гіда в готелі. Щоби скористатися пропозицією, необхідно показати свій ваучер Join UP!™.
10 Йдеться про фільм «Фуріоза: Шалений Макс. Сага» австралійського режисера Джорджа Міллера.
11 З англ. золота година — проміжок часу, коли сонце — дуже близько до лінії горизонту, але ще не зайшло. М’яке розсіяне світло дає змогу зробити дуже гарні знімки.
12 DMC — від англ. Destination Management Company — компанія, що спеціалізується на організації та управлінні туристичними послугами в конкретному напрямку або регіоні.