Агентам

Болгарія: Must visit. Частина 1

Болгарія – це країна, яка так і вабить своїми краєвидами, від краси яких голова обертом, теплим морем, що так і запрошує поплавати на кораблику, повітрям, яке хочеться забрати з собою… і цей список ми можемо продовжувати ну дуже довго! Але не будемо, адже ви і так знаєте, за що любите цю країну, та з насолодою їдете туди знову і знову. Ми ж цього разу зосередимось на місцях, які неодмінно варто тут відвідати. Тож – додавайте у свій маршрут!

 

Анна
Самсоненко
керівник напрямку Болгарія

з любов’ю вибрала для вас топ-10 місць, які вона обожнює. І про перші 3 розповідаємо прямо зараз!

Несебир

Так-так, цей популярний курорт знають всі. Несебир вважається одним з найбільш древніх міст в Європі, тому тут на вас чекає не тільки пляж і море, але й багато знакових, цікавих місць. Та й сама атмосфера вражає – адже стара частина міста розташована на півострові, що оточений морем, і де велику територію займають скелі.

Стара частина Несебиру – це безумовна любов! Вузенькі вулички, бруківка, заквітчані тераси, старі двоповерхові будиночки, де перший поверх – кам’яний, а другий – дерев’яний, балкони, на яких так люблять ставити квіти та маленькі столики, затишні кафе та ресторанчики, крамнички, де вам запропонують справжнє трояндове масло і цікаві hand-made вироби… Тут можна гуляти годинами і це точно вам не набридне!

To do list

Відчути дух древності. Тут це зробити дуже легко, адже Несебир – справжнє місто-музей, де збереглось багато старовинних споруд і є дійсно цікавий археологічний музей.
Веселитись. Звісно, на курорті на вас чекають лунапарк та аквапарк, тому готуйтесь до крутих розваг усією сім’єю.
Куштувати смачненьке. У старому місті в ресторанчиках прямо таки спеціалізуються на морепродуктах – тож замовляйте і насолоджуйтесь!
Купити кілька листівок з видами Несебиру та відправити їх дорогих людям – прямо з маленького поштового відділення! Або, навіть, надіслати поштівку самим собі – і тоді, отримавши її вже повернувшись додому, ви зможете ще раз поринути у спогади про красивий відпочинок.

Зручно!

  • Від Несебиру до Бургаса – всього 37 км на південь.
  • А з півночі Несебир межує з Сонячним берегом.

Радимо

Ресторан Plakamoto (адреса: Ul. Ivan Aleksandar 8 )

Ви закохаєтесь у це місце з першого візиту! Його родзинка – тераса. Тільки уявіть – з одного її боку відкривається морський краєвид, а з іншого росте інжирне дерево. Ну де ще можна знайти таке поєднання? Тут варто замовити устриці та мідії. І келишок вина, звісно!

 

Ботанічній сад Балчика

Ботанічний сад – завжди хороша ідея, а якщо це сад Балчика в літній період – то це просто фантастика! Тут ви відчуєте, неначе потрапили в казку – прогулюючись між заквітчаними алеями та екзотичними деревами, ви зможете вийти в ту частину, де відкривається дивовижний вид на море і літню резиденцію королеви Румунії. Ідеальне місце для пікніків та фотосесій!

  • Площа ботанічного саду – 65000 кв. м.
  • На території саду є імітація стародавнього лабіринту на острові Крит.
  • Вартість вхідного квитка – 6 левів.

Радимо

Queen’s Wine House (адреса: West of Town 2 km 1 Acad. Daki Yordanov Str.) – виноробня, що затишно розмістилась прямо на території саду.

Тут і тільки тут на вас чекає ну дуже смачне і унікальне вино, яке можна скуштувати та купити.

Особливе вино, яке неодмінно вас зацікавить – Snow Wine урожаю 2016 року з лімітованої колекції – всього було випущено 950 пляшок. Його вартість – 120 левів.

 

Мис Каліакра

Ще одне місце, від якого перехоплює подих. Мис Каліакра чекає на вас на півночі Болгарії, приблизно в 15 км від палацу в Балчику. І чекає він на вас, щоб розказати всі свої таємниці та історію (які підтверджують численні архітектурні споруди), а заразом – подарувати запаморочливі пейзажі.

  • Назва «Каліакра» походить від грецької, і означає «красива мисова смуга». Що ж, з цим визначенням не посперечаєшся.
  • Мис має довжину 2 км і висоту близько 70 м над рівнем моря.
  • Поруч з мисом є маяк, невеликий храм «Святий Миколай», фортеця і музей, що розташований прямо в печері.

Nota Bene

Курс: 1 болгарський лев = 16,20 гривень*

Що скільки коштує?

Кава – від 1 лева Обід на двох в ресторані – від 20 левів
Пляшка вина  – від 6 левів Шопський салат –  від 3,5 левів
Трояндова вода – від 6 левів Луканка (сиров’ялена ковбаса) –  від 6 левів

Чудова підбірка, правда? Тож плануйте свою подорож до Болгарії вже зараз, а ми нагадуємо вам про всі правила подорожей до цієї країни зараз – за посиланням.

Про інші must visit місця Болгарії – вже зовсім скоро!

*актуальний курс та ціни вказані на момент публікації