Агентам

Відкрити для себе Албанію

Ми всі так мріяли про подорожі та про море! Передивлялись фільми про мандри, планували наступні свої поїздки та гортали фото з попередніх… Тому, коли нарешті повідомили, що вже прямо зараз можна вирушити до Албанії – багато хто з нас дуже швидко склав валізу та одразу попрямував до цієї красивої країни.

Тож зізнавайтесь – була у ваших планах ця країна? Якщо так, то чудово – адже це новий тренд. Якщо ні – то цей матеріал для вас – адже тільки після перегляду фото ви зрозумієте, що до цієї країни вам точно потрібно!

Нам розповідає та влаштовує маленьку фотоподорож людина, яка полетіла до цієї країни першим же рейсом після відкриття кордону:

Катерина
Кузьминська
менеджер відділу продажів
і консультацій стратегічних напрямків

@lateshka

Албанія надихає

Підрахувала і усвідомила, що без подорожей я обходилася трохи більше ніж півроку – а це ну дуже великий термін, особливо для людини, яка працює у сфері туризму. Тому новина про поїздку в Албанію була дуже радісною і сильно мене надихнула. Це був мій перший візит сюди та +1 в скарбничку країн.

Які в мене були очікування? Я була налаштована побачити красиву природу та смачні недорогі морепродукти. Очікування виправдалися! І навіть більше – бо можу чесно сказати, що ця країна мене підкорила. В Албанії – дійсно неймовірно прекрасна природа. Усюди вас оточують хвойні дерева, квітуча бугенвілія, красиві гірські пейзажі і море всіх відтінків бірюзи… Саме тому на моєму телефоні досі під тисячу фотографій, адже тут хочеться зняти абсолютно все!

Nota Bene

Кілограм інжиру/персиків – від 1-1,5 євро
Кілограм мідій в томатному соусі – від 4 євро
Келих вина – від 1,5 євро
Салат з морепродуктів – від 5-7 євро
Риба з гарніром – від 7 євро
Трілече – від 2 євро
Капучино – від 1,5 євро

Про їжу

Їжа – ще один плюс Албанії. За тиждень я, здається, з’їла кілограми 3 мідій і кілограмів 5 томатів)). А скільки літрів домашнього вина було випито – навіть не буду рахувати.

Якщо серйозно, Албанію справедливо можна назвати гастрономічною країною. Прекрасне поєднання ціни та якості, і як бонус – великі порції.

Мої особистий топ того, що варто скуштувати в Албанії:

1 Усі види морепродуктів – мідії, креветки, рибу, кальмарів, восьминогів.
2 Фрукти! Річний запас вітамінів вам буде забезпечений. Дуже смачні кавуни, дині, інжир і персики.
3 Томати. Не знаю, що албанці роблять з ними, але вони у них напрочуд смачні.
Тому – томати на сніданок, обід і вечерю з домашньою оливковою олією, сіллю і хрустким хлібом.
4 Трілече – національний десерт. Масляний торт, просочений трьома видами молока.
5 Вино. Запивати всю цю історію треба холодним домашнім сухим вином.

To Do list              

  • Побачити Блакитне око – унікальне природне джерело, що потопає в зеленому гаю.
  • Відвідати на заході сонця замок Лекурес. Із замку відкривається прекрасна панорама Саранди, а також видно сусідній грецький острів Корфу.
  • Покупатися на знаменитому пляжі Ксаміля – Бора-Бора. Пляж славиться білим піском і кришталево чистою водою.
  • Взяти напрокат катамаран і вирушити шукати відокремлені мальовничі бухти.
  • Погуляти набережною Дурреса. Красива та романтична прогулянка забезпечена!

Що варто привезти з Албанії?

Оливки Вино Козячий сир

Що варто знати про подорожі зараз?

Мої спостереження такі – ви відчуваєте себе в безпеці, і при цьому немає відчуття, що вас у чомусь обмежують. Після прильоту в Албанію при вході в аеропорт міряють температуру, в літаку стюардеси дають заповнити анкету, яку треба віддати під час проходження паспортного контролю. Усі працівники аеропорту, представники приймаючої сторони і туристи дотримуються маскового режиму. На кожному кроці: в готелях, ресторанах, магазинах є санітайзери і одноразові рукавички. Тут головне пам’ятати основні правила – про дистанцію, маски та чисті руки і, звісно, берегти себе та рідних.

Всю необхідну інформацію про правила відвідування Албанії ви можете побачити тут.

Албанія точно сподобається шанувальникам природи і красивого моря. Ця країна – для активних мандрівників, які люблять відкривати для себе нові маршрути. І, звичайно, Албанія підкорить всіх гурманів – перевірено!