Агентам

У прямому ефірі – Грузія!

«Краще один раз побачити, ніж сто разів почути». Ми прямо дуже згодні з цією фразою. Ми навіть сказали б, що це наше кредо, адже ми робимо все для того, щоб ви могли на власні очі побачити всі чудеса світу, досліджувати різні країни та постійно мандрувати.

І цього разу ми хочемо, щоб ви почули розповідь про Грузію з перших вуст: саме зараз керівник напрямку Анастасія Ляхоцька перебуває в Батумі, де перевіряє для вас погоду, правила в’їзду, готелі, ресторанчики, винарні та знакові місця, які точно варто відвідати.

Приєднаймось до Анастасії?

Довго чекала на зустріч з моєю любою Грузією, і от нарешті – вона сталась! І одразу бачу, що ця країна також дуже скучила за своїми гостями, яких так радісно приймає знову!

Тож одразу перейду до справи і розкажу вам все-все, що ви хотіли знати про подорожі. Перше і найважливіше – це те, що тут неймовірно! Сонячно, тепло і є чим зайнятись. Я пропоную вам такий варіант:

  • Прилітаємо до Батумі і насолоджуємось прогулянками цим красивим містом. Вбираємо теплі промінчики сонця, робимо красиві фотографії. Що далі? Обов’язково заходимо до ресторанчика «Тераса Адмірал», де варто замовити келишок грузинського портвейну.

Місця:

Gogebashvili St The Admiral Hotel

  • Де варто поселитись? Звісно, у самому центрі міста! Для цього ідеально підійдуть готелі Old Batumi, Galogre або Old Garden. На цей же день раджу запланувати ПЛР-тест, який потрібно здати протягом перших трьох днів перебування у Грузії. Його можна здати в одній з лабораторій, що розташовані тут поруч, а займе це всього хвилин 10.

Місця:

Готель Old Batumi: Komakhidze Bystreet

Готель Galogre: Gorgasali Street 8

Готель Old Garden: 1 Zubalashvili Street

  • Що плануємо далі? Як вам ідея піти на дегустацію у винний погреб готелю Marani? Чудовий вибір вин та дуже приємна атмосфера! Цікавий факт: готель має власні виноградники в Кахетії, і вино тут зберігається у квеврі – великому глиняному глечику, закопаному в землю.

Місця:

Готель Marani, Giorgi Brtskinvale Str., 24

  • Ще один день відпочинку (найкраще вибирати саме суботу чи неділю, коли ресторани Батумі зачинені) пропоную повністю присвятити природі та місцевим традиціям. Для цього варто вирушити на екскурсію до гірської Аджарії, де на вас чекають водоспади та історичні місця. Але найцікавіше тут – це тематична вечеря з перевдяганням у народні костюми та уроками грузинських танців.

Місця:

Гори Аджарії

  • Що додати у Must Visit? Моя порада така:
    • Топ-3 з Тбілісі: Мцхета, Казбеґі, Сігнагі;
    • Топ-3 з Батумі: гірська Аджарія, дендрологічний парк, замок Петра.

ПЛАНУЄМО ПОДОРОЖ

Ми зібрали для вас відповіді на всі питання, що вас хвилюють. Тож вивчайте та прямо зараз вибирайте тур до Грузії!

Що потрібно для в’їзду?

Негативний результат ПЛР-тесту, зробленого за 72 години до прильоту, як для дорослих, так і для дітей. Страховий поліс, що покриває захворювання на Covіd-19. Заповнена анкета.

Чи потрібні ще додаткові тести?

До третього дня перебування у країні обов’язково потрібно зробити другий ПЛР-тест за власний рахунок. Коштує він близько $30. Де здати, вам порадить гід під час трансферу з аеропорту.

Що з перельотами?

Ми літаємо на крилах SkyUp:

  • з Києва зараз уже щодня у Тбілісі та тричі на тиждень до Батумі;
  • з кінця квітня у Грузії чекають на гостей з Одеси, Харкова, Запоріжжя та Львова.

Що з пересуванням містом?

Можна вільно користуватися транспортом. Проте з 21:00 до 05:00 не можна з’являтися на вулиці через комендантську годину. І не забувайте, що на вулицях діє масковий режим.

Що з кафе та ресторанами?

Усі заклади працюють у звичному режимі, за винятком вихідних. Але в ці дні ви можете легко замовити страви з собою на винос.

Що з тестами для повернення додому?

За бажанням ви можете здати тест у Грузії не пізніше ніж за 72 години до прильоту, або вже після повернення в Україну. Лайфхак: якщо летіти в Грузію на пару ночей, то можна результат 3-денного грузинського тесту надати і в Україні.

Ось, власне, і все. Тож не відкладайте красиві та надихаючі подорожі та вирушайте до Грузії разом з Join UP!.

*Інформація актуальна на момент публікації