Агентам

Стамбул: камера, мотор!

Кожна подорож – це як маленький фільм. Де локаціями виступають вулички нових міст, розкішні готелі, знакові та впізнавані місця, які так і хочеться зняти в небанальних ракурсах. Де сценарій ви пишете задовго до подорожі – читаючи про країну, до якої мандруєте, плануючи маршрути та вибираючи екскурсії. Де саундтреки – це гул аеропорту, шум хвиль або крик чайок. Де у головних ролях будете саме ви! Ох, ці улюблені фільми під назвою «Мандри»!

Ми хочемо, щоб таких фільмів у вас ставало дедалі більше і кожен з них був пригодницьким, романтичним та надихаючим. І сьогодні проведемо вас кінематографічним Стамбулом.

Та перед тим, як перейти до улюблених сцен і місць у Стамбулі з кіно, нагадаємо, що подорожі сюди разом з нами це:

  • Літаємо на крилах SkyUp, а це означає, що ваша комфортна та красива подорож почнеться ще в літаку.
  • Ми подбали про те, щоб під час мандрівки ви отримали максимум вражень та часу на відпочинок: виліт до Стамбула з Києва – о 10:10 ранку, і це дійсно найкращий час!
  • Літаємо з регіонів!
    • Стамбул – Одеса: у понеділок та вівторок
    • Стамбул – Львів: у понеділок, середу та п’ятницю
  • Ми підготували для вас великий вибір готелів на будь-який смак. До речі, багато з них – у Фатіху, тобто в пішій доступності від Султанахмету.
  • Хочете особливий формат подорожі? Тоді замовляйте тур Стамбул Light – smart-мандрівку з максимумом вражень та мінімумом витрат.
  • Любите насичений відпочинок? Тоді вибирайте екскурсії, які відкриють вам усю багатогранність та колорит цього міста.
  • Хочете поєднати урбан-відпочинок та покататись на лижах? Легко! Просто вибирайте тур Стамбул + Улудаг. Сезон тут триває до кінця березня.

ПІДБІР ТУРУ

КАМЕРА, МОТОР!

Ану, які фільми, що повністю або частково знімались у Стамбулі, ви знаєте? Сміливіше! Ви точно зможете назвати хоча б декілька. Почнімо?

БОНДІАНА

Кілька культових фільмів про стильного шпигуна частково знімали саме у цьому атмосферному місті.

Знайомі місця можна побачити у «From Russia with love», 1963. Цим фільмом ви будете насолоджуватись і тому, що Бонда грає неперевершений сер Шон Конері, і тому, що тут на вас чекає Стамбул 60-тих, а це саме по собі цікаво.

Місця: Саме біля Ая-Софії Бонд забирає документи, а ось сцена погоні відбувається на Grand Bazaar, звідки агент вистрибує до… Basilica Cistern. Так, цей трюк ви навряд зможете повторити, хіба що опанувавши програми з монтажу.

Наступний фільм з Бондіани, де є трошки Стамбула – «The world is not enough», 1999. Тут Бонда грає Пірс Броснан, а ще є тендітна Софі Марсо. Тож фільм загалом заслуговує вашої уваги.

Місця: Ви зможете в деталях роздивитись Kız Kulesi – Дівочу Башту, звідки Бонд рятує «М». Ну краса ж!

А ще Стамбул на вас чекає у частині «Skyfall», 2012, де Бонда грає Деніел Крейг. Так, цей Стамбул нам уже знайомий – з крамничками і кафе, що працюють дотепер. Бонд знову наздоганяє поганих хлопців, цього разу – на мотоциклі. А ми в цей час роздивляємось вулиці міста.

Місця: Погоня починається у районі Eminonu, а далі ви зможете побачити Mısır Çarşısı – базар спецій.

ВБИВСТВО У «СХІДНОМУ ЕКСПРЕСІ»

Якщо ви і не дивились жодного з фільмів, знятих за мотивами книги, то точно хоч раз читали цей відомий детектив Агати Крісті. Якщо що, то тут ми розповідаємо саме про фільм, який вийшов у 1974 році. Хоча, звісно, варто подивитись і той, який зняли у 2017, і де грають Джонні Депп, Пенелопа Крус, Мішель Пфайффер та Олівія Колман. Нічогенький акторський склад, чи не так?

Місця

  • Sirkeci Railway Station – саме з цього вокзалу Еркюль Пуаро вирушає зі Стамбула на легендарному поїзді.
  • До речі, на самому вокзалі ви зможете відвідати ресторан, який називається Orient Express.
  • А ще фільм починається з видів набережної азійської частини міста, з усіма цими човниками, будиночками та краєвидами Босфору.

ІНФЕРНО

Стрічка знята 2016 року на основі однойменного роману Дена Брауна. І тут на вас чекає багато Стамбула! Ну, і порція Флоренції на додачу.

Місця

  • Багато сцен знімались у Basilica Cistern, і ми розуміємо режисера – це місце просто оповите містичною атмосферою.
  • А ще ви легко впізнаєте тут улюблений Grand Bazaar, Ая-Софію, Блакитну мечеть та площу Беязит. Що ж, намічається велика прогулянка, щоб відвідати всі місця з фільму!

А які фільми згадали ви? Занотовуйте локації та додавайте до свого стамбульського must visit місця з улюблених фільмів!


* У цьому матеріалі використані кадри з фільмів з відкритих джерел у мережі Інтернет: «From Russia with love», 1963 (режисер: Теренс Янг; сценаристи: Джоанна Гарвуд, Річард Мейбаум, Берклі Матер); «The world is not enough», 1999 (режисер: Майкл Ептед; сценаристи: Брюс Файрштайн, Ніл Первіс, Дана Стівенс, Роберт Вейд); «Skyfall», 2012 (режисер: Сем Мендес; сценаристи: Джон Логан, Ніл Парвіс, Роберт Уейд); «Вбивство у «Східному Експресі»» 1974 (режисер: Сідні Люмет, сценарист: Пол Дейн); «Інферно», 2016 (режисер: Рон Говард, сценарист: Девід Кепп)