Агентам

Сербія: Добродошли!

А давайте сьогодні поговоримо про Сербію? Ми от зараз активно з нею знайомимось і в такому захваті, що хочемо вам розказати про неї абсолютно все і, звісно, запропонувати вам дослідити цю країну.

Тим паче що ми вже все підготували для комфортної та цікавої подорожі.

Сербія з Join UP! це:

  • Зручна польотна програма на крилах Sky Up. Літаємо з Києва у вівторок і п’ятницю.
  • Хороший вибір готелів для будь-якого типу відпочинку.
  • Насичена екскурсійна програма, завдяки якій ви закохаєтесь у Сербію раз і назавжди.
  • Тематичні тури: термальні комплекси, гастротури, гірськолижні курорти – просто скажіть нам, чого саме вам хочеться.

ДОБРОДОШЛИ!*

Що перше згадується, коли думаєш про Сербію? Про фільми Кустуриці та перформанси Марини Абрамович, музику Горана Бреговича та неймовірні книги Мілорада Павича. Про винахідників Михайла Пупіна та Ніколу Тесла і про Філіпа Цептера, якого варто знати не тільки завдяки посуду, але й завдяки мережі готелів та лінії косметики. Про фестиваль трубачів у селі Гуча та музичний фестиваль Exit, який проводять у Нові-Сад. Про такі смачні страви, як каймак та айвар, чевапчичі та місцевий хіт – печиво plazma… Цей список можна продовжувати до нескінченності! І ми його ще продовжимо, адже хочемо вам розповісти про Сербію ну дуже багато! Але сьогодні зосередимось на тому, як тут можна відпочивати.

ВІДПОЧИВАТИ КРАСИВО. Загалом, це про будь-який відпочинок у Сербії, адже природа тут неймовірна, міські пейзажі зачаровують, ритм життя підкорює та змушує також трошки сповільнитись і просто насолоджуватись тим, що бачиш навколо. Додати до цього великий вибір атмосферних закладів у Белграді та за межами міста – і це вже тягне не просто на хороший, а на ідеальний відпочинок! Додамо, що на вікенд радимо їхати до Белграда – щоб познайомитись з містом вам буде потрібно кілька днів. А щоб вивчити Сербію більш детально – сміливо плануйте подорож на тиждень і досліджуйте країну з півночі на південь, із заходу – на схід, тим паче що невеличка територія Сербії дозволяє робити це комфортно. Тому вам лише варто вибрати – замовити екскурсійний тур чи взяти в оренду авто для подорожі.
ВІДПОЧИВАТИ АКТИВНО. Хайкінг на Фрушка гора, рафтинг на річці Дріна, велопрогулянки Белградом чи містом Нові-Сад, ранкові пробіжки в дуже красивих місцях (а яке ж тут повітря!), у зимовий період – катання на лижах і сноубордах. У Сербії є дуже багато варіантів відпочинку для тих, хто не уявляє свого життя без руху.
ВІДПОЧИВАТИ ЗДОРОВО. Приїхали у Сербію? Тоді готуйтесь до повного перезавантаження та релаксу, адже місцеві курорти з термальними водами – це саме те, що потрібно кожному з нас! Басейни з термальною водою, джакузі, соляні кімнати, хамам, сауни, масажні кімнати – просто кайф! Які курорти радимо? Фрушка гора та Врнячка Баня.
ВІДПОЧИВАТИ СМАЧНО. Про місцеву кухню ми теж ще поговоримо, бо це тема на багатотомник як мінімум! Тут люблять поїсти і вміють готувати. Але одразу попередимо – порції тут такі, що доїсти все вдасться тільки дуже витривалим! Що тут варто скуштувати? Загалом – усе! Для тих, хто їсть м’ясо – у Сербії справжній рай: відбивні з начинкою зі спецій (вешаліца), ковбаски з рубаного м’яса зі спеціями, приготовані на жаровні, балканський варіант люля-кебаб (чевапчичі), невеликі шашлики зі свинини і телятини (ражнічі); смажена на вугіллі котлета (плескавіца). Але й ті, хто м’ясо не любить, не залишаться голодними – тут і цілі ферми з річкової фореллю, і неймовірно смачні овочі, і випічка. І, звісно, сербські хіти – каймак, який роблять з молочної пінки, та айвар – намазка із запечених перців зі спеціями та олією. Що на десерт? Шненокле! М-м-м… Смакота!
ВІДПОЧИВАТИ У СТИЛІ УРБАН. Сіті-тури – це новий тренд, який нам ну дуже подобається. Гуляти містом, вивчати його архітектуру, сидіти на терасах затишних кафе, купувати на сніданок кіфле у найближчій маленькій пекарні, прогулюватись набережною, а коли втомишся – відпочити з келишком вина в одному з ресторанів біля води, ходити до музеїв і шопінгувати, злитись з містом та стати на кілька днів справжнім белградцем – хіба це не особливе задоволення, яке ні на що не проміняєш? Тож всотуйте Белград кожною клітиною!

Ну що, гайда до Сербії! Відкривайте для себе нові країни разом з Join UP!

* Добродошли – з сербської «ласкаво просимо»

Наши партнеры: