Агентам

Новий туристичний тренд – рідна Україна

Кожна ситуація має свої переваги, навіть якщо спочатку так і не здається.

Наприклад, те, що зараз усі закордонні поїздки довелось трохи відкласти, має певні плюси. По-перше, коли скоро ми знову почнемо подорожувати іншими країнами, то будемо ще більш спраглі нових вражень і кожні мандри стануть ще ціннішими і більш захопливими, а по-друге, саме зараз нам всім випала нагода дослідити рідну країну та побачити багато неймовірних місцин. А Україні є що показати!

Ми вирішили розказати вам про деякі наші улюблені місця, куди неодмінно радимо поїхати. Тож читайте, надихайтесь та плануйте подорож на найближчий час!

ПОШУК ТУРУ

Олеся Бутко

керівник напрямку Україна:

Мені складно виділити моє улюблене місце для відпочинку в Україні, адже кожен курорт прекрасний!

«У літній період я часто буваю в Затоці, для мене це місце сили і перезавантаження. Восени дуже люблю Закарпаття та його лікувальні води, 10 днів у санаторії приводять до тями весь організм. А які шикарні екскурсійні маршрути в Закарпатті – безліч замків, природних заповідників… Івано-Франківська область для мене прекрасна будь-якої пори року, в літній період – це прогулянки в гори, кришталево-чисте повітря, ягоди, гриби. Хочеш активності – будь ласка, до твоїх послуг кінні прогулянки, подорожі в гори на джипах, рафтинг. Для любителів пляжного відпочинку – шикарний обладнаний пляж на Озері Молодості… Узимку це звичайно ж Буковель з його шикарними лижними спусками. Ще один напрямок, який хотілося б виділити – «тури вихідного дня». За один день можна отримати масу задоволення, адже у нас є що подивитись! Мої улюблені маршрути – дендропарки в Умані та Білій Церкві, гетьманська столиця – Батурин, палацово-парковий комплекс «Качанівка», сучасний парк Буки у Київській області для відпочинку всією сім’єю, та природний скельний каньйон Буки, який називають українськими фіордами».

Юлія Діонісієва

Head of SMM:

Можливо, трохи банально, але для мене Карпати – місце сили. Я завжди їду в гори, коли потребую перезавантаження.

«Декілька днів достатньо, аби повністю відновитися та знайти натхнення. Зазвичай така міні-подорож складається з кількох обов’язкових елементів. Це прогулянки схилами найближчих від селища гір і далекі піші походи для підкорення вершин. Один день мандрівки обов’язкового залишаю для повного релаксу – повноцінного сну, гарячої лазні та смачної вечері. Щоразу для подорожі вибираю новий пункт призначення, аби врешті-решт дослідити усі наші Карпати. А для перепочинку завжди намагаюсь забронювати дерев’яні садиби. Як на мене, саме вони створюють той самий гостинний карпатський колорит».

Ольга Дідок

Senior PR manager:

В Одеській області є все, що потрібно людині для щастя – сонце, море, посмішки відкритих життєрадісних людей, смачна їжа і дух свободи.

«Хочете опинитися у вирі подій? Вам в «Перлину біля моря». Одеса – це літні майданчики, архітектура старого міста, нескінченні парки і дворики, легендарний «Привоз», на якому ще можна купити дунайського оселедця і завжди – збагатити свій словниковий запас. «Майте користь», – тільки заради цієї фрази колоритної продавщиці риби варто сюди йти!

Хочете тиші та усамітнення? Їдьте у бік Затоки в населений пункт Санжейка. Хвилин 20 на авто – і ви на красивому пустельному пляжі, дорога до якого прокладена зі спуску з семиметрового обриву. Складно сказати, де крутіше пройтися – зверху, насолоджуючись панорамою і прозорістю моря, або внизу по кромці хвиль. Напевно, найкраще рішення – захопити намет, залишитися тут на якийсь час і випробувати обидва варіанти. Для тих, кому конче потрібні зручності, за 300 метрів звідси пропонують апартаменти.

Хочеться більше красивих краєвидів?

Вам в Роксолани. З села на лівому березі Дністровського лиману можна побачити Білгород-Дністровську фортецю. Сам ландшафт тут унікальний – це вкриті зеленню круті пагорби, в які врізається вода. Раніше тут існувало місто Ніконія, та сьогодні воно затоплене водами лиману. Тут ми влаштували пікнік. Смак навіть найпростішої їжі в цьому місці змінюється дивовижних чином».

Наталія Калініченко

Senior PR manager:

Яким би казковим нам не здавався Львів, я все ж рекомендую виїхати за межі міста і відкрити для себе цілий регіон з його давньою історією і культурою.

«Одна з найбагатших областей України як на архітектурні, так і на природні пам’ятки. Навіть якщо є лише один день, його можна витратити на знайомство із замками «Золотої підкови Львівщини». До маршруту входить 5 замків: Олеський, Підгорецький, Золочівський, Свірзький та Старосільський. Кожен з них розкаже свою історію, зачарує легендами, полонить краєвидами.
Протяжність маршруту – близько 250 км. Тож зручно буде добиратися як на власному авто, так і разом з туристичними групами. Не біда, якщо не запланували екскурсію заздалегідь. Її можна придбати чи не в кожному туристичному агентстві Львова. Виїзд на екскурсію відбувається рано-вранці з центру міста.

Я теж мандрувала «Золотою підковою» з туристичною групою. Наш маршрут пролягав через три з п’яти замків: Олеський, Підгорецький, Золочівський. Тому я вже точно знаю, куди відправлюся, коли наступного разу потраплю до Львова – до Свірзького та Старосільського замку. І я вже передчуваю, що це буде щось неповторне та захопливе».

Ольга Белей

копірайтер:

Херсонська область – це було справжнє відкриття. Красиве та цікаве.

«Звісно, тут частенько згадуєш український фільм «Вулкан», режисера Романа Бондарчука – усі ці пейзажі та атмосфера у ньому передані неймовірно. Тож, перед мандрівкою сюди варто подивитись цей фільм, а також – «Заповідник Асканія» – документальну роботу Андрія Литвиненка. Подивились? Тоді вирушаймо! Чим же тут зайнятись?

  • Мінімум раз на годину говорити: «Яке ж тут повітря!» Воно тут таке, що надихатись неможливо – неначе найсмачніший десерт.
  • Постійно зустрічати різних тварин (для цього навіть до Асканії-Нова не потрібно їхати): фазани, ящірки, зайці… Ну повне єднання з природою!
  • Досхочу поплавати в морі. Для цього варто їхати до Залізного порту, наприклад, де на вас чекають піщаний пляж та пологий вхід в море – все для комфортного відпочинку.
  • Отримати порцію космосу на Сиваському лимані та Лемурійському озері (тому самому, у якому вода рожевого кольору). Пейзажі тут справді неземні та змусять вас зробити кілька сотень фотографій.
  • Відвідати Олешківські піски – одну з найбільших пустель Європи. Тут варто покататись на квадроциклах та зустріти захід сонця.
  • Завітати до виноробні Князя П. М. Трубецького, де можна випити вина, купити кілька пляшечок на сувеніри та дізнатись багато цікавого про цей чудовий напій».

Сара Полушина

керівник проекту Weekend for U:

Відразу ж після оголошення карантину я зловила себе на думці, що найкращий спосіб самоізолюватись – поїхати до моря.

«Уявіть, що з вашого вікна щодня відкривається мальовничий краєвид моря. Хіба це не мрія? Завжди хотіла пожити біля моря, в цьому є особлива романтика – дихати свіжим морським повітрям, насолоджуватися прекрасною панорамою і отримувати натхнення. Карантин можна проводити по-різному. Головне ставитися до нього розумно. Під час послаблення карантину я почала вивчати околиці і в черговий раз переконалася, що у нашій країні повно мальовничих місць, які своїм виглядом здатні зачарувати і закохати раз і назавжди. Відкрила для себе з іншого боку узбережжя Коблево з нереальними схилами і краєвидами. Тут хочеться постійно повторювати: «Зупинись, мить! Ти прекрасна!» Це мрія всіх інстахантерів, що полюють на найкращі кадри, а також просто місце для усамітнення з морем».

Красива Україна, правда? Тож не стримуйте себе та прямо зараз плануйте подорож рідною країною, а ми вам у цьому допоможемо і запропонуємо безліч варіантів відпочинку – вони вже чекають на вас!