Агентам

Море для військовослужбовців. Перша програма відновлення від Join UP!

Поки ми намагаємося адаптуватися до нової реальності і вчимося жити щось схоже на нормальне життя під час війни, є ті, хто кожного дня ризикує собою, щоб захистити Україну та повернути нам мир.

І саме для них можливість переключитися, передихнути, побути з близькими – особливо важлива. Розуміючи це, Join UP! ініціювали першу від початку повномасштабної війни програму відновлення на морських курортах для наших військовослужбовців.

Для частини з них це була перша відпустка з лютого 2022. Тільки вдумайтеся, півтора роки безперервного стресу, напруги та боротьби, без відпочинку, зміни обстановки, фізичного та морального відновлення. Тому ми, як туристичний оператор, вирішили використати свою силу, щоб хоч трохи віддячити тим, хто бореться за нашу з вами можливість жити та працювати в Україні.

У чому суть програми відновлення від Join UP!

Цього літа ми організували відпочинок 13 груп військовослужбовців на курортах Червоного моря і плануємо продовжити цей цикл з вересня. Трохи деталей літнього сезону:

  • 10 поїздок до Шарм-ель-Шейха та 3 до Хургади,
  • 454 військовослужбовці Сил безпеки та оборони України отримали оздоровлення в Єгипті.
Катерина
Артюх
Owner Representative Join UP!

Ми, як український туроператор, чи не найбільше серед усіх гравців ринку відчули руйнівні наслідки війни. Ми не частина міжнародної мережі, а наш головний захист — військовослужбовці, що кожен день ризикують життям і боронять Україну та наше майбутнє.

«Саме тому нам настільки важлива організація якісного відпочинку для тих, хто пройшов важкі битви й полон, зазнав поранень. Цією ініціативою ми також хочемо підкреслити, що суспільство й бізнес вдячні всім, хто захищає наш спокій. Завдяки воїнам Україна продовжує жити, тому забезпечити їм якісні умови для відновлення сил — наш обов’язок. Відпочинок дуже добре впливає на самопочуття будь-якої людини, а у випадку з військовослужбовцями може відігравати потужну роль у підтримці та відновленні морального духу, фізичного і ментального здоров’я наших захисників».

Владислав
військовослужбовець ДПСУ

На початку повномасштабного вторгнення рф я проходив службу в Маріуполі, де отримав поранення та був захоплений у полон з металургійного заводу Азовсталь.

«Після обміну тривалий час проходив лікування та реабілітацію в медичних закладах ДПСУ. А завдяки Join UP! у мене та моїх товаришів зʼявилася можливість продовжити відновлення в Єгипті. Ця поїздка допомогла мені покращити моральний та психологічний стан, набратися позитивних емоцій, сил, нових вражень, відновити фізичне здоровʼя. Хочу подякувати нашим волонтерам, благодійним організаціям та фондам і Join UP! за те, що вони в тяжку годину для України підтримують наших військовослужбовців».

Нові реалії та виклики

Подорожі — це важливий інструмент для відновлення й оздоровлення, тому він має бути доступним для всіх. У воєнних реаліях питання інклюзивності туристичної інфраструктури набуває ще більш вагомого значення. Тож турагенти й туроператори мають моніторити і враховувати нові потреби громадян, створювати та пропонувати інклюзивні продукти, щоб забезпечувати якісний відпочинок усім українцям.

Команда Join UP! поспілкувалася з військовослужбовцями, що взяли участь у нашій ініціативі, щоб з першоджерел зрозуміти актуальну ситуацію і почати діяти. Наразі ми вже ініціювали співпрацю з партнерами, щоб втілити необхідні зміни в життя:

  • забезпечити безбар’єрний доступ до пляжів та басейнів для людей з пораненнями;
  • зменшити російський вплив на культурну програму відпочинку;
  • організувати групові екскурсії та активності окремо від росіян;
  • проводити навчання для персоналу закордонних партнерів, щоб створити максимально комфортні умови відпочинку українців.

За понад 10 років роботи ми переконалися, наскільки наші громадяни люблять подорожувати і відкривати світ! Тому робимо усе можливе, щоб дати їм таку нагоду зараз, і готуємося до масштабного відновлення туризму в нових реаліях.