Агентам

Час зачаруватися австрійськими Альпами у Целль-ам-Зее

Є моменти, які кожен з нас має пережити бодай раз у житті. Ми зараз говоримо про ті щасливі миті, коли очі починають променіти щастям, а від захвату бракує слів — лише густий клубок пари виривається з легень на захопленому видиху.

Подібний блаженний захват можна пережити у багатьох місцях на Землі, і один з рядків у цьому списку однозначно назавжди закріплений за австрійськими горами.

Ми у Join UP! завжди бажаємо примножувати ваші позитивні емоції, тож готові розповісти про казковий куточок Австрії. Тут ті самі гори — блакитні, із засніженими вершинами, що, здається, торкаються неба. Ви точно не раз їх бачили на рекламних буклетах та яскравих вітальних картках, і вони обіцяють неповторну зимову відпустку. І, повірте, ці гори такі самі ідеальні, як на тих зображеннях. Здається, їх відфотошопила сама природа. Хоча так, знаємо, важко повірити, поки не побачиш на власні очі. Тому розповідаємо, як сюди потрапити та чим зайнятися.

Австрія із Join UP! це:

  • Зручна польотна програма на крилах улюбленого SkyUp.
    Київ – Зальцбург 26.12.22, 02.01.22, 09.01.22 і з 15.01.22 щосуботи до 26.02.22
  • Перевезення багажу та гірськолижного спорядження вагою до 23 кг входить до вартості квитка.
  • Прозорість. Ми зібрали всі правила, які необхідно виконувати при в’їзді до країни. Читайте за посиланням.
  • Величезна готельна база. Бажаєте з видом на гори? Ближче до підйомника? З власним SPA? Маємо для вас безліч варіантів! Наприклад такі:

РАЙ ДЛЯ ЛИЖНИКІВ

Курортне місто Целль-ам-Зее розташоване у місці неймовірної краси, біля підніжжя гори Шміттенхое, що на сході Кітцбюельських Альп. Цей курорт вже давно вподобали мандрівники з різних куточків світу, зробивши його одним з найпопулярніших у всій Європі. І недарма — адже він об’єднує розвинену гірськолижну інфраструктуру з природними багатствами регіону, середньовічним шармом оточуючих селищ та широким набором розваг для гостей.

Чому його варто вибрати:

  1. Один ski pass — безліч трас. Придбавши один ski pass, ви отримуєте доступ до трьох об’єднаних лижних регіонів. Окрім Целль-ам-Зее власники картки можуть випробовувати траси на курортах Кітцштайнхорн (Капрун), Заальбах, Хінтерглемм, Леоганг та Фібербрунн.
  2. Довгий сезон. Оскільки траси облаштовані на льодовику, тут завжди багато снігу. Тому сезон катання триває майже півроку — з кінця листопада до середини квітня.
  3. Підходить для різних видів зимового спорту. Тут створені прекрасні умови не тільки для класичних гірських лиж, але й для бігових лиж, фрірайду, сноубордингу та катання на санях.
  4. Запаморочливі спуски. Досвідченим спортсменам тут нудьгувати не доведеться. Деякі зі складних трас потребують кмітливості та вправності.
  5. Новий досвід. Лижникам, які постійно перебувають у пошуку нових відчуттів, тут запропонують спробувати себе на висотних трасах, а також у нічному катанні.
  6. Траси для різних рівнів. Серед трас загальною протяжністю близько 77 кілометрів можна знайти варіанти для різних рівнів та навичок — від зовсім простих до неймовірно складних, позначених червоним або чорним кольором.

Вартість ski pass: від 2154 UAH

Капрун

Зовсім неподалік від Целль-ам-Зее можна побачити ще один льодовик — Капрун, також вартий уваги завзятих фанів зимових розваг. Дістатися у саме серце зони для катання, до Кітцштайнхорна, можна за допомогою нової канатної дороги. Розповідаємо, що цікавого чекає на вас тут:

  • Ранній початок сезону. На льодовику дуже рано з’являється значний прошарок снігу. Тож кататися тут починають вже у жовтні, а закінчують аж на початку літа!
  • 3 сноупарки розташовані на території курорту та пропонують безліч розваг.
  • Також тут можна знайти 5 добре обладнаних зон для фрірайду.
  • Різноманітні траси протяжністю 61 кілометр.
  • Чорна Мамба — таку назву носить складна траса, що має уклін в 63%.

НЕЗАБУТНІ ЗИМОВІ КАНІКУЛИ

Здається, ми заразом знайшли й ідеальний спот для сімейного відпочинку на зимових канікулах. Адже Целль-ам-Зее — це не тільки гірськолижні траси, а й безліч зимових розваг, які припадуть до душі мандрівникам різного віку. Плануєте зимову відпустку усією родиною, під час якої нікому не доведеться нудьгувати? Ловіть чекліст для засніженої Австрії.

Чим зайнятися у Целль-ам-Зее усією родиною:

Лижна школа. Навіть якщо ви вже досвідчений спортсмен, чому б не долучитися до уроків від чудових інструкторів разом зі своїми маленькими супутниками? Спостерігати, як хтось робить перші успіхи – завжди захопливо!
Прогулянка на снігоступах. Є безліч красивих місць, до яких не дістатися звичним транспортом. Тож для гостей курорту організовують незабутні походи на снігоступах, до яких із задоволенням приєднуються і підлітки.
Ковзанка. Яка ж зима без катання на ковзанах? Біля Капруна та Целль-ам-Зее є багато місць, де можна орендувати пару ковзанів та весело покружляти разом з найріднішими людьми.
Атракціон Maisiflitzer. Випробуйте разом новий і надзвичайно цікавий спосіб спуску з гори Майскогель. Це свого роду «альпійські гірки», на яких можна самостійно регулювати швидкість руху, тож підходить розвага навіть для наймолодших (у супроводі дорослих).
Дегустація місцевих страв. А ви знали, що будь-яка страва чи гарячий напій здаються набагато смачнішими, якщо куштувати їх в атмосфері затишної гірської хижі після насиченого подіями дня?

Ще вагаєтеся? Маємо останній переконливий аргумент — за посиланням можна подивитися інтерактивну карту курорту та трансляцію з кількох діючих вебкамер.

Годі зволікати, Join UP! запрошує до краю ідеальних гір та крутих лижних спусків!

* ціни актуальні на момент публікації