Агентам

Безкоштовний ПЛР-тест у Чорногорії для в’їзду в Україну. Оновлено 28.08.21

Важливо! З 1 вересня 2021 року Чорногорія призупиняє проведення безкоштовного ПЛР-тестування для туристів, яким для повернення на батьківщину потрібен негативний тест1.

Туристи Join UP!, які відпочивають або планують відпочинок у Чорногорії, можуть безкоштовно робити ПЛР-тест, необхідний для в’їзду в Україну.

Згідно із рішенням Кабінету Міністрів України, з 23 березня 2021 року іноземці мають обов’язково надавати негативний ПЛР-тест, а українці — надавати негативний ПЛР-тест або відбувати 14-денну самоізоляцію. Всі подробиці щодо вимог у новині.

Туристи, які вирішать скористатися можливістю зробити ПЛР-тест безкоштовно у Чорногорії, можуть вибирати один із наступних варіантів:

Будванська рив’єра

  • Зареєструватися на тест за 72 години до забору проб, надіславши листа на [email protected] з наступною інформацією: ПІБ, дата народження, адреса розміщення в Будві (готель, приватний сектор), контактний телефон та email, прикріпити до листа копію паспорта
  • Приїхати в поліклініку для здачі матеріалу для ПЛР-тесту за адресою: Dom Zdravlja Budva Popa Jola Zeca, 85310 Budva, ME Tel +382 (0) 33 427-200

Боко-Которська рив’єра

  • Попередній запис не потрібен. Для здачі ПЛР-тесту треба звертатися в поліклініку за адресою: Dom Zdravlja Kotor Dobrota bb, 85331 Kotor, ME, Tel: +382 (0) 32 33 45 33
  • З собою треба взяти: закордонний паспорт і його копію
  • Графік прийому туристів для забору проб: з понеділка по суботу з 07:30 до 08:30
  • Результат можна отримати в день здачі тесту з 15:00 до 20:00. Результати видаються лише особисто і не передаються через третіх осіб

Якщо турист отримує позитивний результат тесту, поліклініка, в яку він звертався для його здачі, самостійно координуватиме його подальші дії.

Туристи, які перебувають на відпочинку у Чорногорії, з усіх питань, пов’язаних зі здоров’ям, можуть отримати інформацію на офіційному сайті Інституту суспільної охорони здоров’я Чорногорії і за телефоном гарячої лінії 1616 в будні дні з 08:00 до 20:00, у вихідні — з 10:00 до 16:00.

Обслуговування туристів здійснюється сербською та англійською мовами.

Важливо! Туроператор і приймаюча сторона не надають інформаційної і транспортної підтримки для бажаючих зробити ПЛР-тест в Чорногорії. Турист самостійно організовує весь процес, за додатковою інформацією може звертатися до Інституту суспільної охорони здоров’я Чорногорії.

1Інформацію додано 28.08.21