Агентам

#якіновини: Найцікавіше з початку року

Рік тільки почався, а у світі вже відбулося безліч цікавого. Тепер ми за цим не тільки уважно стежимо, а й відбираємо найцікавіше, щоб ділитися з вами у нашій новій рубриці #якіновини. Тож перша половина січня порадувала нас кількома новими тревел-локаціями, серед яких величезний міст і пляж з відомого голлівудського фільму. Заінтриговані? Розповідаємо докладніше.

У Дубаї відкрили незвичайний міст за мільйон доларів

В ОАЕ не шкодують ніяких коштів на те, щоб створювати гігантські архітектурні дива. От і новий міст, виконаний у футуристичному стилі, коштував владі не менш ніж 5 мільйонів дирхамів (а це приблизно півтора мільйона доларів!). Міст 300-метрової довжини має форму математичного знаку нескінченності, який, в свою чергу, символізує неосяжні амбіції країни.

Більше інформації за посиланням.

В Україні побудують нове місто-курорт

Уже 2023 року українці зможуть відвідати містечко «Дунайя», збудоване виключно для релаксу та відпочинку. Саме на цей час планується відкриття перших п’яти готелів курорту в Одеській області. Усього ж територію у 500 гектарів між озером Сасик та Чорним морем планується заповнити близько 95 готелями з «екологічною філософією». При плануванні містечка організатори проєкту надихалися популярними туристичними напрямками на кшталт Шрі-Ланки та В’єтнаму.

Більше інформації за посиланням.

ХТО З ТУРИСТІВ ВИТРАЧАВ НАЙБІЛЬШЕ, ПОДОРОЖУЮЧИ УКРАЇНОЮ?

Останніми роками статус нашої країни як тревел-дестинації істотно виріс. Тільки уявіть – уже за перші дев’ять місяців року Україну встигли відвідати понад 3 мільйони іноземних туристів! І всі вони охоче витрачалися на відвідування наших визначних місць та покупку колоритних сувенірів. А найбільшою щедрістю вирізнялися гості з Об’єднаних Еміратів і Саудівської Аравії.

Більше інформації за посиланням.

В Єгипті знайшли нову скельну гробницю з двадцятьма муміями

Здається, багатствам Єгипту немає кінця. Хто знає, скільки захопливих старожитностей ще бережуть ці землі. От і чергова знахідка – видовбана у скелі гробниця, місце поховання 20 мумій, знайдена на півдні країни, поблизу міста Асуан. На тому ж місці вдалося відшукати безліч артефактів греко-римської доби. Упевнені, багато з них нам вже скоро вдасться побачити на власні очі в єгипетських музеях.

Більше інформації за посиланням.

У Таїланді знову відкрили для відвідувань пляж з відомого фільму з Леонардо Ді Капріо

Після виходу у 2000 році стрічка режисера Дені Бойла «Пляж» набула неабиякої популярності. А разом з нею – головна зірка фільму. І ні, ми зараз не про красунчика Леонардо Ді Капріо – йдеться про мальовничий пляж Мая Бей у Таїланді. Наплив прихильників локації був таким великим, що 2018 року влада країни повністю закрила його для відвідування, хвилюючись за збереження місцевої природи. Тепер до гарних новин – у щасливому 2022 цю неймовірну місцину, оточену 100-метровими скелями, знову можна буде побачити!

Більше інформації за посиланням.

Мадейра створює величезний морський заповідник біля Диких островів

Той, хто вже встиг побувати на Мадейрі, майже напевне не встояв і перед невеличкими дикими острівцями поблизу. Природа тут вражає своєю красою та незайманістю. Води біля цих островів, завдяки своїй унікальній та багатій фауні, також були визнані заповідними. Тепер влада Мадейри планує ці території значно розширити для того, щоб зберегти неповторний природній світ цих місць у його теперішньому вигляді.

Більше інформації за посиланням.

У стародавній печері Стамбула знайшли нові галереї

Яримбургаз – одна з найвідоміших печер величезного метрополіса Туреччини. Та, як виявилося, вона приберегла кілька сюрпризів для дослідників. Нові зали, очевидно незаймані мандрівниками і мисливцями за скарбами, вражають розмірами непошкоджених сталактитів та сталагмітів. А от слідів давнього життя саме в цих галереях поки що не знайшли.

Більше інформації за посиланням.

Тримаємо в курсі, ваш Join UP!