Агентам

5 відтінків весняного Кіпру

Ну все, зимо, прощавай. Це наше гудбай сірості та сирості. Ми прагнемо яскравих фарб, буйного цвіту, кольорових чудес та різнобарвних мандрівок. І, здається, вже знайшли ідеальне місце для зустрічі весни – прекрасний Кіпр.

Ми певні, що зможемо заразити цим бажанням і вас. Готові разом з нами впіймати прекрасні відтінки довгоочікуваної весни?

Кіпр із Join UP! це:

  • Літаки з помаранчевими хвостиками улюбленого SkyUp, які з комфортом домчать до улюбленого курорту.
Вильоти до Ларнаки з Києва, Харкова і Запоріжжя
Перші рейси вже 15 квітня
  • Тепла зустріч та незабутній відпочинок завдяки нашому надійному партнеру на Кіпрі – компанії Delta Wings
  • Можливість вибирати з найкращих курортів острова: Ларнака, Лімасол, Ая-Напа, Пафос або Протарас
  • Екскурсії, з яких не хочеться тікати. Потаємні стежки до красивих місць з неймовірно цікавими історіями. Наприклад, сафарі на віслюках або морська прогулянка до півострова Акамас.
  • І, звісно, готелі, в яких з радістю відпочивали б голлівудські зірки. Та вони не зможуть – ми забронюємо їх для вас раніше! Наприклад, такі:

До речі, до початку сезону ми готуємо для вас велике поповнення готельної бази, а багато з ваших улюблених місць для відпочинку ви вже можете знайти тільки у нас.

Кіпр стає ще ближчим!

З 21 лютого значно спростяться правила в’їзду на острів для вакцинованих мандрівників. Вам більше не потрібно буде пред’являти результати ПЛР або експрес-тесту на коронавірус. А вже з 1 березня також скасовується обов’язкове тестування кожні 3 дні перебування на Кіпрі.

5 причин побувати на Кіпрі саме навесні:

Побачити його в усій красі. Острів вкривається квітами: з березня починають квітнути мімози, поля яскравіють маками, перші яскраві бутони розкриваються на вишнях.
Відкрити купальний сезон. Весна на Кіпрі тепла, тож уже у травні вода встигає достатньо прогрітися для купання. Уже в березні показники денної температури зрідка опускаються нижче відмітки у +17 градусів. А до травня майже завжди сягають +24 градусів. Температура води у травні – +22 градуси.
Попрощатися із фламінго. Птахи відлітають з острова навесні і повернуться сюди лише восени.
Добре роздивитися найкрутіші місця. З усіх боків і ще до напливу мандрівників у високий сезон.
Відсвяткувати як кіпріот. Змішатися з натовпом під час одного з весняних фестивалів – чудова можливість відчути себе місцевим.

ВАША ЯСКРАВА ВЕСНА НА КІПРІ

Ми ж обіцяли, що вполюємо найяскравіші відтінки цього сезону? Тримаємо своє слово і розповідаємо, в яких куточках мальовничого острова весна переливається пістрявими кольорами, заливається гучним сміхом та розноситься терпкими ароматами.
Жовтий

Як перші промінці весняного сонця. У цей сезон до Кіпру дуже швидко приходить перше справжнє тепло. Тож, якщо вже засумували за сонячним настроєм – вам сюди.
Де впіймати:

А гайда ловити березневий вітерець у волосся під час велосипедної прогулянки мальовничими маршрутами Ларнаки? Або спостерігати за тим, як квітневі сонячні зайчики відбиваються у дзеркалі двоколісного друга, який об’їжджає прекрасні простори Лімасола? Прихильникам велосипедних прогулянок точно сподобається на Кіпрі. Він має безліч безперечних переваг, серед яких: зручна інфраструктура, приємні краєвиди, неспішний темп життя і, звісно, чудова погода.  Маємо кілька крутих маршрутів на приміті.

Ларнака:

Маршрут біля Середньовічного замку. Ця 130-метрова дорога об’єднує проспект Афенон з проспектом Тассуса Метсопулоса. Її особливість – у тому, що вона пролягає між місцевою історичною принадою (замком) і морем.

Лімасол:

Лінійний парк вздовж ріки Гарріліс. Куточок природи в урбаністичному оздобленні. Тут можна насолодитися довгою прогулянкою сучасною доріжкою більш ніж три кілометри завдовжки.

Рожевий

Рожевий на Кіпрі – це колір, який не належить ляльці Барбі, Періс Хілтон або цукровій ваті. Тут усі асоціації з цим кольором та його відтінками перебрали на себе прекрасні фламінго. Граційні птахи багато років вибирають саме цей острів для зимівлі і, схоже, не збираються зраджувати традиціям. Весна – час коли починається чергова велика міграція. Тож на початку сезону ви все ще можете застати цих чудових створінь у великих зграях, ба більше – помахати їм ручкою, коли вони елегантно покидатимуть ці краї.
Де впіймати:

Існує кілька спотів, які щорічно приваблюють мандрівників, охочих поспостерігати за фламінго. Можна сказати, що це – ціла культура. І водночас – одна з ключових принад Кіпру. Тож де навесні максимальна концентрація рожевого?

Солоне озеро у Ларнаці. Одне з найпопулярніших місць у фламінго. Водойма, яка майже повністю пересихає влітку. Навколо є лавки, де можна зручно влаштуватися з біноклем або фотоапаратом. Птахам тут подобається, тож і ви, напевно, не розчаруєтеся.
Озеро Акротирі у Лімасолі. А тут взагалі створені всі умови для того, щоб ви могли спостерігати за крилатим символом острова хоч цілий день. Біля озера є спеціально обладнаний оглядовий майданчик з біноклями, безкоштовно доступними для користування.

Зелений

Зелений – це лише початок. Адже прихід весни на Кіпрі знаменується пробудженням природи, коли все навкруги вкривається буйною рослинністю. Цей процес стає поштовхом для масштабних святкувань та фестивалів – а це вже справжній вибух різноманітних яскравих кольорів. Розкажемо, на які дати планувати мандрівку, щоб застати одне з них.
Коли впіймати:

  • 3 березня – початок святкування Апокрії, або кіпріотської Масляної. Цими днями майже в усіх великих та малих містах острова проводять карнавал – яскраво вбрані красуні танцюють на вулицях та площах під гуркіт барабанів. А вулицями розносяться аромати традиційних м’ясних страв.
  • 1 квітня – Національний день Кіпру – ще одна дата, яку на острові святкують з великим розмахом. Це свято покликане відзначити початок історії незалежності острова. Опинившись на Кіпрі цього дня, ви зможете чимало дізнатися про досягнення кіпріотів – вулицями крокують молодіжні організації, оркестри, влаштовуються паради військової техніки, гостей дійства частують традиційними стравами.
  • 6 травня – час для буквально найяскравішого свята на Кіпрі, фестивалю квітів Анфестірія. Урочисті заходи охоплюють увесь острів, з найбільшим розмахом святкують у Лімасолі, Ларнаці та Пафосі. Центром міста рухається яскравий парад з платформою, щедро прикрашеною квітами, музикою та танцями. Дівчатам та жінкам дарують квіти, а на вулицях розгортають ярмарки та проводять веселі конкурси.

Помаранчевий

Колір мушмули. Колись чули про такий фрукт? А він, між іншим, вважається одним із соковитих символів Кіпру. Його ж можна назвати і вісником весни, адже невеличка яскрава мушмула (розміром з абрикос) один з перших фруктів, які з’являються після зими. Мушмулу їдять як у свіжому виді, так і у складі місцевих десертів та випічки. Також сік цього фрукта та його кісточку часто додають до кіпріотських вин.
Де впіймати?

Знайти мушмулу на Кіпрі неважко. Достатньо приїхати сюди відпочивати на початку весни, коли свіжі, щойно зняті з дерева плоди щедро розкладені на прилавках усіх ринків. Наприклад, таких.

Фермерський суботній ринок у Ларнаці
Цей ринок-ярмарок щосуботи розгортається біля церкви святого Лазаря. Сюди кіпріоти привозять овочі, фрукти та товари з власних господарств.
Ринок Агори у Лімасолі
Його також називають Центральним ринком. Він розташований у старовинному приміщенні неподалік від набережної Молос. Щодня, крім неділі, тут можна придбати будь-які продовольчі товари.

Блакитний

Лазурова морська блакить це перше, що спадає на думку, особливо, коли думці так і кортить відлетіти у відпустку. І, на щастя, вже у травні можна відкривати кіпрський купальний сезон. Середня температура повітря для цього місяця – 25 градусів, вода біля берегів Кіпру швидко прогрівається, а дощів майже не буває. Тож уже можна сміливо вибирати один із пляжів острова.
Де впіймати:

Ніссі Біч (Ая-Напа) Дуже популярне місце з безліччю пляжних барів, дискотек і великим вибором водних розваг.
Макроніссос (Ая-Напа) Спокійний пляж на популярному курорті Ая-Напа. Його нерідко вибирають для сімейного відпочинку, адже він чудово підходить для купання з дітьми – вхід у воду пологий, а на дні майже немає каміння..
Куріон (Лімасол) На цьому піщано-гальковому пляжі поблизу Лімасола завжди є шанс усамітнитися. Адже тут зазвичай малолюдно навіть у високий сезон. А ще це місце припаде до душі дайверам, адже зовсім поруч наприкінці минулого століття затонув пором.

Готові всотувати яскраві кольори весняного Кіпру разом із Join UP!?