Агентам

#якіновини: Свіжа статистика, нові локації, маршрути та перспективи

Пропонуємо знайти на мапі найчистіші пляжі Європи, дізнатися про найвигідніші курорти 2024 та переконатися, що авіаподорожі стали ще зручнішими. Не обійдемо увагою і відкриття нових туристичних атракцій. Читайте #якіновини зібрав Join UP!™ і будьте в курсі найцікавіших подій зі світу подорожей!

Визначені пляжі з найвищою якістю води для купання

Європейська агенція з охорони довкілля оцінила водойми, придатні для купання, у країнах ЄС, а також Швейцарії та Албанії. Близько 89% прибережних вод відзначені як «взірцеві». Найбільше високо оцінених місць для купання — на Кіпрі, у ТОП-5 також попали Греція та Болгарія. Переглянути докладну інформацію можна на інтерактивній мапі.

Більше тут.

Названі найбільш доступні курорти

Мережа Post Office у Великій Британії оприлюднила рейтинг 2024 року Holiday Money Report з 15 напрямків, що є найбільш доступними з огляду на щоденні витрати пересічного туриста. Для оцінки врахували вартість восьми товарів: кава, пиво, кола, вино, вода, сонцезахисний крем, захисний засіб від комах та обід із трьох страв. Перше місце посів Хоян, В’єтнам. Шосте — Шарм-ель-Шейх, Єгипет; сьоме — Сонячний Берег, Болгарія, і дев’яте — Мармарис, Туреччина.

Більше тут.

У Дубаї відкрився безкоштовний величезний парк розваг

Днями у Всесвітньому торговому центрі Дубаю запрацював Modesh World — 6 залів для дозвілля загальною площею понад 22 000 м². Для відвідувачів працює 170 атракціонів та ігрова зала з орієнтовно сотнею комп’ютерних розваг та VR-досвідом*. Щодня до 18 серпня у Modesh World також відбуватимуться живі концерти та яскраві вистави. Вхід до парку розваг безплатний, а ось для користування іграми та атракціонами потрібна буде картка.

Більше тут.

У Туреччині запустили новий туристичний поїзд

З 24 червня між Анкарою і Татваном курсує «Туристичний татванський потяг». Його маршрут сягає 1 262 км та триває майже 28 годин. Пасажири комфортабельних спальних вагонів можуть насолодитися мальовничими краєвидами з вікна. Рейс з Анкари на три години зупиняється в атмосферному східному місті Елязиг, а дорогою назад — у Сівасі.

Більше тут.

Два місяці вечірок на Тенерифе

З 2 липня до 31 серпня тропічний аквапарк Siam Park вестиме подвійне життя. Ця Мекка водних розваг у Коста-Адехе, зведена у тайському стилі, вдень кружлятиме всіх охочих на водних гірках і заколисуватиме у ледачій річці. А вночі тут пануватиме музика діджеїв з видовищними світловими та піротехнічними шоу.

Більше тут.

В ОАЕ збудують острів для молодят

У Дубаї з’явиться новий 5* курорт у мальдівському стилі: комплекс зі 121 вілли з дощатими набережними та плавучими причалами. Штучно зведений острів-курорт матиме форму серця.

Більше тут.

Кіпр: 140-метрове колесо огляду на даху розважального центру

Старий порт Лімасолу продовжує перевтілюватися. У його південній частині планують збудувати двоповерховий відпочинково-розважальний комплекс, а на даху встановлять 140-метрове колесо огляду з кабінками. Проєкт має назву Hyperion Limassol.

Більше тут.


* VR, virtual reality — ілюзія дійсності, створювана за допомогою комп’ютерних систем, які забезпечують зорові, звукові та інші відчуття