Агентам

#якіновини: що цікавого туристичного сталося в космосі, на морі та улюблених напрямках

За прогнозами Всесвітньої ради з подорожей і туризму цього року індустрія досягне рекордних економічних показників¹. Та це й не дивно, коли навколо створюються космічні тури, вертолітні авіалінії, відкриваються нові маршрути туристичних потягів та поромів. Навіть Uber запускає круїзи на яхтах! Якщо раптом щось із цього пропустили, розповідаємо – #якіновини у світі подорожей.

Барселона чекає на La Fiesta de Gràcia

Фестиваль La Fiesta de Gràcia – одна з найяскравіших подій в Іспанії, під час якої вулиці богемного району Грасія в Барселоні змагаються за найкращий декор. Крім видовищних шоу і прикрас, у програмі – виступи музикантів, ярмарки, фудкорти, розваги для дітей та дорослих. Цього року фестиваль пройде 15–21 серпня.

Детальніше тут.

У Єгипті запустять перший туристичний потяг

Єгипетська національна залізниця планує запустити перший туристичний люкс-потяг The Nile Guardian. Він буде розрахований на 80 пасажирів і пропонуватиме дво- та триденні маршрути до Луксору та Асуану. Перший рейс відправиться 2027 року.

Детальніше тут.

До Варшави приїде унікальна експозиція «ТИТАНІК: Виставка артефактів»

Додатковий аргумент забронювати тур на відпочинок з вильотом із Варшави. Співорганізатор виставки – компанія RMS Titanic, Inc. – єдина установа, уповноважена діставати і зберігати артефакти з «Титаніка». Тож можна буде побачити справжні речі з легендарного корабля і реконструкції його інтер’єру та дізнатися правдиві історії пасажирів. Відкриття виставки – 1 вересня.

Детальніше тут.

У Греції запускають першу вертолітну авіалінію

Тепер дістатися мальовничих островів в Егейському морі з Афін можна менш ніж за годину. Нореr – перша вертолітна авіакомпанія Греції – пропонує рейси до 11 островів, серед яких Міконос та Санторіні.

Детальніше тут.

На будівельному майданчику аеропорту Криту знайшли споруду часів Мінойської цивілізації

Під час будівництва нового аеропорту Криту археологи виявили давню кам’яну споруду віком понад 3 тисячі років. Пам’ятку збережуть для огляду, змінивши для цього планування летовища.

Детальніше тут.

Яхти на Ібісі від Uber

У серпні Uber Yacht запускає круїзи на 8-місних яхтах навколо Балеарських островів. Максимальна тривалість такої морської прогулянки – 8 годин.

Детальніше тут.

Blue Origin відновила космічні тури

Після дворічної перерви американська компанія Blue Origin знову запустила туристичну ракету із шістьма пасажирами на борту.

Детальніше тут.

З України запустили пором до Грузії

Українська компанія Ukrferry з липня відновила поромне сполучення Чорноморськ – Батумі. Рейси заплановані раз на тиждень. Подорож на автомобільно-залізнично/пасажирському паромі Kaunas триватиме від 83 годин.

Розклад рейсів тут.

Уже уявили себе в скафандрі для першої космічної подорожі чи як, замість звичного таксі, за вами на Ібісі припливає яхта? От за це ми і обожнюємо сферу подорожей, адже щодня вона дарує нові, часто зовсім неочікувані відкриття та можливості.


1 Travel agent central