Агентам

#якіновини: початок сезону в Дубаї та топові МІСЕ-дестинації

Туристичні рейтинги, нагороди, нові рекорди з відвідуваності, підготовка до сезону після літніх канікул… У світі подорожей усе продовжує вирувати не на жарт. Але пропонуємо відволіктися на кілька хвилин, щоб за чашечкою кави чи чаю почитати, #якіновини у нашій сфері.

Прощавайте штампи в паспорті

З 10 листопада в Європі запрацює система EES для реєстрації в’їзду та виїзду іноземців через біометричні дані. Штампи у паспортах більше не ставитимуть, натомість система автоматично реєструватиме ім’я мандрівника, тип проїзного документа, біометричні дані, а також дату та місце в’їзду та виїзду з ЄС.

Детальніше тут.

З Барселони до Малаги всього за 6 годин

Уже цієї зими в Іспанії запустять новий швидкісний лоукост потяг, який з’єднає Каталонію та Андалусію. Шлях від Барселони до Малаги він долатиме приблизно за 6 годин. Саме те, що треба, щоб спланувати ідеальну мульти-сіті мандрівку.

Детальніше тут.

Греція обмежить круїзи на Санторіні та Міконос

Щоб протидіяти овертуризму, Греція з 2025 року обмежить кількість мандрівників, які зможуть відвідувати острови Санторіні та Міконос під час круїзів, до 8 000 тисяч осіб на день. Крім того, країна планує ввести додатковий збір у 20 євро для цих мандрівників.

Детальніше тут.

Санторіні – найкраще місце для корпоративного відпочинку в Європі

Ну і якщо вже згадали про Санторіні, то продовжимо. Загалом Греція отримала 5 нагород на World MICE Awards 2024, а Санторіні був визнаний найкращим європейським напрямком для корпоративного ретриту.

Детальніше тут.

І трохи ще розкажемо про World MICE Awards 2024:

Дубай визнано МІСЕ-дестинацією №1

У В’єтнамі пройшла п’ята церемонія нагородження World MICE Awards. Дубай отримав головний трофей у номінації “Найкраща МІСЕ-дестинація Близького сходу” і “Найкраща МІСЕ-дестинація світу”. А виставковий центр міста став переможцем у номінаціях “Найкращий професійний організатор заходів”, “Найкращий конференц-центр Близького Сходу” та “Найкращий конференц-центр ОАЕ”.

Більше тут.

Ще новини про ОАЕ? Легко!

Абу-Дабі та Дубай – у топі міст для життя в регіоні

Абу-Дабі та Дубай увійшли до рейтингу найзручніших для життя міст Близького Сходу та Африки, а також посіли перше та п’яте місця, відповідно, серед найбезпечніших місць у світі.

Детальніше тут.

Стали відомі дати нового Global Village в Дубаї

16 жовтня 2024 року в Дубаї відкривається 29-й сезон Global Village. Це один з наймасштабніших ярмарків ОАЕ з виставками, атракціонами, розважальною програмою та концертами. Відвідати його можна буде до 11 травня 2025 року.

Більше тут.

Дубайські атракції повертаються з літніх канікул

Уже кілька атракцій Дубая відкрились або оголосили дату відновлення роботи в новому сезоні після літньої паузи. З 11 вересня можна відвідати тематичний парк Garden Glow, а з 1 жовтня – Сафарі-парк.

Більше тут.

Новий інтерактивний атракціон у Дубаї

Majid Al Futtaim Entertainment і Activate Games уперше на території Близького Сходу та Африки запустять інтерактивні розваги, які поєднують ігри та фітнес. Activate – це дев’ять динамічних ігрових кімнат з інноваційними технологіями, які реагують в режимі реального часу і створюють сповнені адреналіну пригоди.

Більше тут.

У Таррагоні пройде фестиваль кастельєрів

5-6 жовтня на арені Таррагони відбудуться традиційні змагання кастельєрів. Ця давня каталонська традиція створення людських вже вважається частиною нематеріальної спадщини ЮНЕСКО.

Більше тут.


* МІСЕ – абревіатура від Meetings, Incentives, Conferences, Exhibitions, в перекладі з англійської Зустрічі, заохочення, конференції, виставки