Агентам

#Якіновини: а ви вже чули, яку країну визнали найкращою для літніх подорожей?

Туреччина та Абу-Дабі готують нові атракції, Барселона змінює туристичний слоган, а Дубай підкорює Тікток. #якіновини ще маємо з улюблених напрямків та світу подорожей? Читайте в свіженькому дайджесті!

Lonely Planet визначив найкращі пляжі Греції у 2024 році

Рейтинг із 14 пляжів очолив пляж Палеокастриця на північно-західному узбережжі острова Керкіра (Корфу) в Іонічному морі. На другому місці – Фалассарна на острові Крит, а на третьому – пляж Апелла на острові Карпатос.

Більше тут.

Дубай в топі напрямків серед Тікток`ерів

За даними Sim Local Дубай став найпопулярнішою локацію для відео у Тікток. За хештегом #visitdubai соцмережа видає аж 168,5 тисяч дописів. Далі йдуть Балі та Мексика.

Детальніше тут.

Абу-Дабі оприлюднили нову туристичну стратегію

У 2023 році туристичні показники в Абу-Дабі показали стрімке зростання, тож уряд розробив нову стратегію, щоб залучити ще більше гостей до емірату. Згідно з нею до 2030 року планують:

  • розширити культурний район Saadiyat,
  • створити атракцію, присвячену Гаррі Поттеру, у парку Warner Bros. World,
  • додати спортивної інфраструктури на острові Hudayriyat,
  • відкрити кулінарні школи Erth від Алена Дюкасса та Le Cordon Bleu,
  • започаткувати нові міжнародні івенти.

Детальніше тут.

Іспанія серед кращих країн для відпочинку в Європі

У Schengen Visa Info створили Європейський індекс літнього туризму (ESTI), який оцінює країни за шістьма критеріями: пляжі, популярність для літнього відпочинку, середня тижнева вартість відпочинку, середня температура, кухня, гостинність. Найвищу оцінку отримала Іспанія. Також до п’ятірки увійшли Італія, Греція, Туреччина, Португалія.

Детальніше тут.

Барселона змінює свій туристичний слоган уперше за 15 років

Туристичний борд Барселони заявив про зміну вектора з масового туризму на більш якісний. Місто намагатиметься залучати більше гостей, що цікавляться саме його історією та культурою. Тож, слоган “Visit Barcelona” замінять на “This is Barcelona”.

Детальніше тут.

Туреччина відкриє для туристів острів Гіресун

Це мальовничий острів в акваторії Чорного моря, де розвивалися цивілізації ще 4 тисячі років тому. До 2025 року на Гіресуні планують облаштувати екскурсійні стежки, оглядові майданчики, зони відпочинку та пірс.

Детальніше тут.

Хіба з такими новинами може бути нудно в туризмі? Тут же все постійно змінюється і розвивається! Раді, що разом з вами можемо відкривати цей світ один для одного і для наших туристів.