Агентам

#якіновини 2.0: Перезапускаємо улюблену рубрику новин про подорожі

Знаємо, що зараз читання новин стало невід’ємним ритуалом українців, але серед такого інтенсивного потоку інформації не завжди є місце подіям із світу подорожей. А нам як професіоналам важливо постійно тримати руку на пульсі. Тому Join UP!™ відновлює рубрику, яка так полюбилася вам раніше, – #якіновини. Подивимося, чи нічого цікавого ви не пропустили за останні тижні.

НАЗВАНІ НАЙКРАЩІ НАПРЯМКИ ДЛЯ ПОДОРОЖЕЙ НА 2024 РІК

До своєї 50 річниці Lonely Planet випустила список Best in Travel 2024. Серед топ 50 країн є і наші улюблені напрямки. Болгарія та Єгипет посіли 4 та 6 місце відповідно у категорії Best Value***. А Іспанія стала найкращою в Європі в рейтингу сталих дестинацій завдяки своїм зусиллям розширити відновлювані джерела енергії, збільшити кількість подорожей у міжсезоння та розвантажити найбільш туристичні локації, такі як Барселона, за допомогою розвитку туризму в інших регіонах, наприклад – Валенсії.

Більше тут.

УЗБЕРЕЖЖЯ ХУРГАДИ СЕРЕД КРАЩИХ ПРИРОДНИХ НАПРЯМКІВ СВІТУ

Хургада посіла 3 місце у списку топових природних дестинацій та отримала відзнаку “Вибір туристів” (Travelers’ Choice) від Tripadvisor. Її має лише 1% з 8 мільйонів об’єктів на платформі! Чим же єгипетський курорт так захоплює мандрівників? Одними з найкращих у світі локацій для дайвінгу та снорклінгу, прекрасними рифами та пляжами, різноманіттям водних активностей, цікавими природними об’єктами, як острови Гіфатин та Східна пустеля.

Більше тут.

У Єгипті відкрили загадкові тисячолітні споруди

Археологи знайшли таємничі структури, які були приховані під північною частиною Великої єгипетської піраміди Хеопса. Вчені вважають: це може бути невідома гробниця, створена близько 4 500 років тому.

Більше тут.

Ресторан у Барселоні став найкращим у світі

Іспанський ресторан середземноморської кухні Disfrutar тепер точно потрапить в must visit* список більшості гастротуристів. Адже цього року саме він очолив рейтинг 50-ти найкращих ресторанів світу.

Більше тут.

ОАЕ – чемпіон за кількістю нагород World Travel Awards на Близькому Сході

У травні World Travel Awards оголосили цьогорічних переможців у 146 номінаціях на Близькому Сході, і половину нагород отримали еміратські напрямки або компанії. Наприклад, Рас-ель-Хайма стала найкращою пригодницькою дестинацією, острів Саадіят в Абу-Дабі – найкращим для пляжного відпочинку, а сам Абу-Дабі – для бізнес подорожей. Warner Bros. World Abu Dhabi визнали топовою туристичною атракцією Середнього Сходу, а Ferrari World – провідним тематичним парком регіону.

Більше тут.

Дубай запускає нову сіті-картку

У Дубаї оновили сіті-картку (nol Travel card). Тепер вона включає знижки від 10% до 50% в готелях, розважальних закладах та 65-ти магазинах на 50 світових та місцевих брендів. Загалом нова картка дасть можливість зекономити 70 000 дирхамів.

Більше тут.

Туреччина і Таїланд поповнили список digital nomad friendly** країн

Таїланд та Туреччина запускають візи для діджитал номадів. Причому в Таїланді на неї можуть податися не тільки ті, хто працює віддалено, а й ті, хто хоче пізнати мистецтво Муай тай та навчитися готувати страви тайської кухні.

Більше про Destination Thailand Visa тут, а про турецький Digital Nomad Identification Certificate тут.

Частину пам’яток Анталії відкриють для туристів у вечірні години

Цього літа турецькі туристи матимуть ще більше часу, щоб побачити замок Аланії, стародавні міста Сіде, Аспендос, Перге, Фазеліс, Патара, Ліміра та Міра. Археологічні музеї та пам’ятки продовжать години роботи до 21:00, а деякі навіть до опівночі.

Більше тут.

До кінця червня в Анталії триває Фестиваль скульптур із піску

На середземноморському пляжі Лара скульптори з 25-ти країн світу створили близько 200 піщаних фігур. Цього року тематика фестивалю – Космічні пригоди.

Більше тут.


* від англ. “потрібно відвідати”
** від англ. “дружні до працівників з віддаленою роботою”
*** від англ. “Краще співвідношення ціна-якість”