Агентам

Вечері від шеф-кухарів Michelin у Rixos Radamis Sharm El Sheikh

Увага гурманам та foodie!* У єгипетському Rixos Radamis Sharm El Sheikh пройде серія унікальних гастрономічних заходів. З 5 вересня по 5 грудня тут чаклуватимуть всесвітньо відомі шеф-кухарі закладів, відзначених зірками Мішлен. Запрошені зірки щоразу творитимуть у чотири руки з головним шеф-кухарем готелю.

83% людей вважають, що їжа допомагає їм скласти враження про подорож і створити незабутні спогади.1 Що вже й говорити про атмосферу відкриттів — нові смаки, неочікувані комбінації, цікаве поєднання текстур. Саме це й хочемо запропонувати вам! І не звичайну гастрономію, а кулінарні витвори від майстрів своєї справи.

У математиків та природознавців є ефект метелика, а у туристів — ефект Michelin. Відзнаки мішленівського путівника вважаються одними з найпрестижніших, що їх тільки може отримати ресторан. А нещодавно виявили, що наявність авторитетних «зірок» ще й впливає на враження відвідувачів: додає відчуття статусності, гедоністичної насолоди та високого рівня обслуговування.2 Шеф-кухарів таких закладів вважають митцями та навіть вченими — настільки складні кулінарні техніки вони подекуди розробляють й настільки унікальний досвід прагнуть подарувати своїм гостям.

Цьогоріч зануритися у світ високої кухні можна у Rixos Radamis Sharm El Sheikh: під час серії «вечерь у чотири руки», де головний шеф-кухар готелю Омер Ялчин працюватиме пліч-о-пліч із законодавцями кулінарних трендів різних країн.

КАЛЕНДАР ПОДІЙ

5–6 вересня З Таїланду сюди прибуде Танінторн Чантраван — шеф-кухар ресторану Chim By Siam Wisdom, який з 2017 присутній у путівнику Michelin. Крім цього, Танінторн понад 14 років працював у відомих англійських ресторанах: Zuma, Roka, Patterson’s, Momo та Sketch. А ще переміг у кулінарному шоу Iron Chef.5 Які на смак страви тайської кухні від маестро? Скоро дізнаємося.

23–24 жовтня Кулінарні дива в Rixos створюватиме Александер Вульф. Зірки Мішлен сяють на його честь у Німеччині з 2018. Ви могли бачити цього шеф-кухаря і в телешоу: «Das Perfecte Dinner» чи «Kitchen Impossible». Як можна здогадатися, ці два вечори будуть присвячені традиційній німецькій кухні.

24–25 листопада На сцену вийде Еббе Вольмер — шеф-кухар з міжнародною славою. Еббе був палко закоханий у кулінарію змолоду: у 16 років поїхав до Лондона і працював разом зі славнозвісним Гордоном Рамзі у культовому Harvey’s Wandsworth Commons.3 Під його керівництвом ресторан Jaan у Сінгапурі здобув світове визнання. Зараз Вольмер — власник відомого ресторану Vollmer’s у Мальме, Швеція. А ще торік він відкрив новий ресторан у Тампі, штат Флорида, США. Що ж приготує цей ентузіаст та кулінарний новатор? З’ясують лише присутні на званій вечері.

4–5 грудня До Шарм-ель-Шейха завітає Тім Голстейн — виконавчий шеф-кухар ресторану Bougainville в Амстердамі, Нідерланди. Завдяки йому заклад здобув зірку Мішлен у 2018. Ще коли він починав свій кулінарний шлях, то міг довести відвідувачів до сліз — від захвату. Якось приготував страву з гребінців і передав офіціанту — аж ось той повернувся зі словами: «Шефе, ходімо зі мною, там жінка плаче». Тім вийшов до зали й заговорив з гостею: та відповіла, що витончений аромат та смак повністю захопили її. З тієї пори минули роки, а та гостя досі хвалить страву Тіма.3

ПРИНАДИ RIXOS

Дуже любимо цю мережу за уважність до деталей та атмосферу, в якій відпочинок з «підзарядки» внутрішнього ресурсу перетворюється на вишукану нагороду. А після таких новин і поготів важко лишитися байдужими! Якщо ж ви ведете суворий підрахунок калорій, нагадаємо: Rixos Radamis облаштувався у найпівнічнішому районі Шарм-ель-Шейха, у Набку. Там розвинена туристична інфраструктура і дуже пологий захід у море. Тож і гастрономічним враженням, і довгим запливам, і безтурботній активності, і розмаїттю екскурсій — бути!

Як потрапити сюди у зазначені дати?

Join UP! знайде зручний для вас рейс серед пропозицій різних авіакомпаній. Доступний трансфер зі Львова до Жешува.

Летімо до Шарм-ель-Шейха фотографувати натюрморти і куштувати страви, що народилися під щасливими зірками Michelin!


* З англ. — людина, що сприймає їжу як своєрідне хобі й шукає в цьому нових вражень; має палкий інтерес до гастрономічних трендів і не нехтує простими стравами
1 Згідно з опитуванням, яке провела Всесвітня асоціація гастрономічних подорожей (WFTA)
2 emerald.com
3 thebestchefawards.com
4 lenouveauchef.com
5 soneva.com