Агентам

Тенерифе: магніт для поглядів

Візит на прекрасний острів Тенерифе може викликати у вас недовіру до власних очей. І як їм повірити? Вулички – мрія естета, пейзажі – мов зійшли з малюнків тибетського монаха, який пізнав нірвану, а небо – хіба такі зірки побачиш десь іще?

Так, це все настільки красиве, що несила повірити, настільки заворожуюче, що неможливо відірвати погляд. І головне – це все в одному місці, яке вам захочеться відвідати через 3, 2…

Розповідаємо, як подарувати своїм очам максимальну насолоду під час відпочинку на Тенерифе.

ПАНОРАМИ

Природа Тенерифе просто чарівна! Тут і неприступні гірські стіни, і розлогі долини, вкриті яскравими квітами, і мальовничі узбережжя з вулканічними пісками. Здається, що всю цю красу неможливо осягнути за один візит. Та на допомогу приходять оглядові майданчики, які дозволяють охопити оком якомога більше острівної краси. Ділимося нашим топом місць з незабутніми панорамами на різні частини острова.

Круз-дель-Кармен
Сюди можна завітати, прямуючи до лаврових лісів парку Рураль-де-Анага. Звідси відкривається вид на мільйон! Тут і неперевершена панорама містечка Ла-Лагуна, яке є частиною спадщини ЮНЕСКО, і мальовнича вершина Тейде, що видніється вдалині, і ті самі лаврові хащі, які варто побачити з висоти пташиного польоту, перш ніж загубитися у їх глибинах.

Лос-Кампітос
А це вже зовсім інший вид насолоди – масштабна міська панорама. З оглядового майданчика Лос-Кампітос можна добре роздивитися жваві вулиці центрального міста острова, Санта-Круз-де-Тенерифе, яке зліва підпирають величні вершини Анага. Погляньте, як кипить життя у залюдненій зоні Кабо-Льянос, та закарбуйте у пам’яті вид згори на видатні архітектурні цікавинки міста, наприклад, Ресінто Феріаль або Аудиторіо-де-Тенерифе.

Піко-дель-Інглес
Один з найпопулярніших на острові. Сюди завжди у пошуках прекрасних пейзажів приїжджає безліч мандрівників. Розташований він неподалік вершини Лас-Мерседес. Звідси відкривається чудовий вид на центральну та північну частини Тенерифе – від вершини вулкану Тейде до ущелини Афур та узбережжя долини Гуїмар.

ЗОРІ

А ви вже помітили, що зорі, які приковують наші погляди у будь-якому кінці світу, можуть виглядати геть по-різному? І так, є місця, де зоряне небо визнане найяскравішим. Одне з таких місць – чарівний Тенерифе. Колись саме цей острів вибрав видатний науковець Стівен Гокінг для проведення свого наукового фестивалю. Вдале розташування не так вже й далеко від екватора та віддаленість від цивілізації зробили свою справу – зорі для мешканців та гостей Тенерифе сяють по-особливому. Сюди й досі щороку приїжджають світила науки з різних країн, щоб поспостерігати за ними та обговорити глобальні питання. Пропонуємо і вам помилуватися таким непересічним і прекрасним видовищем.

Розповідаємо, де та як:

Обсерваторія Тейде
Обсерваторія Тейде – одна з найвизначніших в світі. Тут було зроблено безліч відкриттів в області астрономії. Розташована неподалік головної вершини острова, вулкана Тейде. У своєму розпорядженні має кілька надпотужних телескопів, встановлених представниками різних країн. Тут же розміщена найбільша у світі сонячна лабораторія, де безперервно спостерігають за світилом та роблять необхідні обчислення.

Обсерваторія Роке-де-лос-Мучачос
Ця обсерваторія після своєї появи перейняла на себе частину дослідів, якими раніше займалися у Тейде. Розташована на однойменній вершині, неподалік від берегової лінії. Вважається, що це місце – друге за якістю астроклімату після обсерваторії на Гавайях. У колекції наукового центру – відразу два унікальні телескопи, які не мають аналогів у світі. У її створенні та розбудові брали участь представники наукової спільноти з більш ніж десяти країн світу.
Зазначимо, що потрапити до обсерваторій та отримати повний досвід можна лише у складі групових екскурсій.

Готель Parador de Canadas de Teide
Побачити знамените зоряне небо Тенерифе можна не тільки в обсерваторіях. Єдиний готель у місті Лас-Каньядас-де-Тейде, Parador de Canadas de Teide, вирішив подарувати своїм гостям можливість спостерігати за зорями. У закладі є власний телескоп, який можна орендувати та влаштувати собі неймовірний досвід у затишній атмосфері готельної тераси.

ФЛАМЕНКО

Від романтичних, проте пасивних спостережень за прекрасним – рухаємося до більш енергійних, у ритмі запального фламенко! Так-так, на Канарських островах також поважають фірмове іспанське мистецтво і з радістю влаштовують незабутні шоу для мандрівників. Розповідаємо, де можна їх подивитися.

Casa Abaco
Casa Abaco – дуже атмосферний заклад, розташований у старовинному маєтку Пуерто-де-ла-Крус-де-Тенерифе, який зберіг дух 18-го століття. Це ресторан та арт-простір водночас. Щочетверга тут можна насолодитися традиційним фламенко-дійством, одночасно смакуючи стравами острівної кухні, або келихом канарського вина. На території також є музей з доволі великою експозицією. Бронювати місце на час проведення шоу варто заздалегідь.

Де: Cmo Casa Grande, 14, 38400 Puerto de la Cruz, Santa Cruz de Tenerife
Коли: щочетверга до 28 квітня

Aldea Blanca
Яскраве шоу Flamenco Sur Sala Coliseo – одна з розваг, яку запропонують відвідувачам Aldea Blanca, що неподалік від Castillo San Miguel. Шоу знаменитої постановниці Еви Родрігез розділене на дві частини. У першій на глядачів чекає танцювальна програма, яка складається з іспанської класики. У другій – їм презентують чисте фламенко з енергійними гітарними мотивами та історією, сповненою пристрасті.

Де: Av. Edelmira Alfonso Alfonso s/n, Aldea Blanca
Коли: щопонеділка, до 3 січня

Casa del Campo
Клуб Casa del Campo розташований на затишному курорті Ґольф-дель-Сур, що неподалік від Коста-Альдехе та Лас-Амерікас. Це чудове місце для тих, хто бажає дослідити нічне життя острова. Тут можна досхочу натанцюватися під запальні світові хіти та продегустувати тропічні коктейлі. А тричі на тиждень у клубі панує фламенко-настрій. Для всіх відвідувачів влаштовують яскраве танцювальне шоу.
Де: Av. J. M. Galván Bello s/n (Casa club del campo de Golf del Sur), San Miguel de Abona

Коли: щосереди, щочетверга та щоп’ятниці до 30 грудня

КАРНАВАЛ

І справжній вибух з видовищ, фарб та вражень – одне з найголовніших свят острова, яке проводять кожної зими, карнавал у Санта-Крус-де-Тенерифе. Заради того, щоб бодай раз стати частиною такого енергійного та веселого дійства, вже варто задуматися про зимову відпустку на Канарських островах.

Ось усе найцікавіше, що варто про нього знати:

Цей карнавал – другий найбільший у світі після знаменитого фестивалю у Ріо-де-Жанейро.
Зазвичай святкування триває близько двох тижнів.
Центральні події дійства – конкурс на звання Королеви карнавалу та велика танцювальна хода.
Головна танцювальна хода традиційно завершується масштабним феєрверком.
У 2022 році церемонія обрання Королеви фестивалю відбудеться 23 лютого.
А вже 26 лютого гості свята спостерігатимуть масштабне танцювальне шоу.
В останній день карнавалу відбувається «поховання сардини». Під час імпровізованого дійства траурна процесія супроводжує містом величезну сардину з картону, яку потім урочисто спалюють на центральній площі.

Тенерифе із Join UP! це:

Ми літаємо на Тенерифе двічі на тиждень на комфортних крилах SkyUp.

  • Київ – Тенерифе: щовівторка та щоп’ятниці

А щоб з першого ж дня розміститися з комфортом, зупиніть свій вибір на одному з готелів за нашою рекомендацією:

  • Hovima Santa Marta
  • Hovima La Pinta

Приготували очі для незабутніх видовищ? Вирушаємо на Тенерифе разом із Join UP!