Агентам

Підсумки автобусних турів у 2024: статистика, герої, челенджі

Ще один сезон автобусних турів Join UP!™ добіг кінця, оце так! Почуваємося глядачами серіалу, що не зчулися, як під улюблений саундтрек побігли титри. Згадаймо разом, як мандрували за горами й долами у 2024?

НАШЕ РОУДМУВІ1 НАСИЧЕНЕ, ТА З ХЕПІЕНДАМИ

Дивитися на мандри через водійські дзеркала — з плином часу ми чимдуж закохуємося у цей досвід! Креслимо зручніші маршрути, облаштовуємо подорожі, приємні до дрібниць. Щоб туристи Join UP!™ усміхалися, коли хтось каже: «Та ви що, автобусом — тільки для витривалих!» — і кожен згадував щось своє. Розмальовку, плед, ланч, як зберігали пісню з плейлиста бортпровідниці чи обмінювалися масками для обличчя.

Грою в одні ворота це не назвати. Світ регулярно підкидає челенджі: то дефіцит водіїв, то введення електронної черги на кордоні. Та ми поринаємо у процес з головою, налаштовані брати нові обставини до уваги, а все ж далі робити своє. Якщо треба, докладаємо всемеро більше зусиль. І все недарма: уже зараз люди купляють тури на наступний сезон. Чи могли б ми колись уявити, що глибина бронювання подорожей в Україні перевищуватиме рік? Аж ось, дивіться: Болгарія, серпень 2025, зарезервовано!

СТАТИСТИКА: ПЕРЕВІРТЕ ІНТУЇЦІЮ

У цій новині ми свідомо сховали найцікавіші факти, щоб ви могли перевірити свою інтуїцію та знання про автобусні тури Join UP!TM. Хочете побачити розмитий текст? просто наведіть на нього курсор.

Поштовхом для розвитку автобусних турів Join UP!™ стало закрите небо. Звісно, ми й раніше возили туристів до Болгарії, та тепер завдання вийшло на перший план і масштабувалося: потрібно більше країн і рейсів, більше працівників і маршрутів. «Що ж, виклик прийнято!» — відповідали в чатах і зумах Join UP!™. У (червні 2022,) як годиться, відправили автобуси (до Болгарії,) 1 липня — до (турецької Анталії) і слідом — до (Чорногорії). Наступного року поїхали ще й до (Греції).

Упродовж цих трьох років збільшили кількість туристів приблизно у 2,5 раза:*

(2022 → 2023 → 2024)
(5 978 → 17 224 → 20 543)

У 2024 ми розширили географію посадки, додали нові міста. Їздили до Болгарії, Туреччини і Чорногорії. Плідно попрацювали з перевізниками: вибрали автобуси, про які ви схвально відгукувалися попереднього сезону, а також уклали нові транспортні контракти. Близько половини автопарку зайняла техніка 2019–2022 рр.

Статистика автобусних турів 2024:*

  • Усього за рік Join UP!™ виконав (513 рейсів.)
  • 62,73 % турів — це (Болгарія.)
  • 24,97 % — (Туреччина.)
  • 12,3 % — (Чорногорія.)
  • Найкоротша зупинка на кордоні тривала (15 хвилин.)
  • Найчастіше у літніх поїздках наші мандрівники замовляли (дитячий ланч і картоплю фрі). А в топ-5 потрапив (борщ!)
  • Дорогою туристи з’їли (1362 порції чи 642,2 кг їжі.)

CELEBRATE YOUR ROAD2

Наша концепція Celebrate your road2 — це буквально: «Вмощуйтеся зручніше, ми про все подбали». Дорогою туристи ловлять себе на думці: «А що, так можна було?» — не шукати останньої миті ланч-бокс, не нудитися годинами в автобусі, не вигадувати гарячково черговий спосіб чимось зайняти дитину. Від цього і міжбрівка розгладжується, і плечі розслабляються, і взагалі — подорож стає схожа на серію маленьких свят, наче хтось за лаштунками відкриває адвент-календар. Заради цього зворушливого досвіду ми щороку додаємо до концепції нові деталі.

У 2024 святкувати моменти роудмуві допомагали партнери:** мандрівники в дорозі читали книжки в Yakaboo, дивилися фільми з Megogo та планували покупки зі знижкою на тих перетинах кордону, де представлені MyDutyFree. Дітлахи отримували ласощі Bob Snail і брендовану розмальовку, яку дизайнери Join UP!™ створили з командою Dodo Toys. Найбільше до серденька припали подарунки для дітей — їх відзначило 35,7% туристів — та бонуси від WOG — 30,67%, відповідно.*

А ще цьогоріч ми вперше працювали з сервісом Expirenza: тепер туристи можуть вибрати і оплатити ланч під час поїздки. Автобус тільки повертає на стоянку ресторану, а замовлення вже готове. І не потрібні повні клунки бутербродів, термосів, конструкцій з поліетилену, фольги і рушничка — адже можна придбати перше, друге і компот. Скажімо, на рейсі Київ — Сонячний Берег найдорожче замовлення становило (1592 грн на людину — навряд чи вона лишилася голодна.) Дорогою туристи могли повноцінно поїсти чи взяти ситний гарячий ланч із собою: у TORO d’ORO в Одесі, Козацькому Стані у Вінниці та Перевалі біля Мукачева.

НАЙВАЖЛИВІШЕ — ЦЕ ЛЮДИ

Бортпровідники на автобусах створюють атмосферу комфорту та безпеки для туристів. Саме їм великою мірою ми завдячуємо, коли підбиваємо підсумки NPS. NPS — це net promoter score, індекс підтримки споживача, який допомагає зрозуміти, наскільки мандрівники задоволені та готові рекомендувати Join UP!™ іншим. Щоб його вирахувати, бортпровідники пропонували зісканувати QR-код і з допомогою бальної шкали оцінити транспорт, ввічливість та охайність водіїв, стресостійкість та здатність бортпровідників поліпшити досвід мандрівника, партнерські бонуси та сервіси.

Ми опрацьовували оцінки в реальному часі. Перечитали 1466 текстових відгуків, щоб зрозуміти: що найбільше подобається туристам і де є простір для покращень. Негайно зв’язувалися з колегами, якщо була змога швидко поліпшити ситуацію. На початку очікували зібрати ексельку оцінок і тексти загального характеру «ок/не ок», тож розчулилися, коли раз по раз читали, як туристи тепло відгукуються про бортпровідників та водіїв і згадують їх поіменно. Коли сезон добіг кінця, за кожного учасника команди ми раділи, як за близьку людину. Пишаємося й ділимося результатами!

NPS автобусних турів Join UP!™ у 2024 становить 70,97%.* Оце так! При тому, що показник в Україні в середньому становить близько 30 %, а NPS 51% і більше відзначає сервіс вище середнього.

З нашим найкращим бортпровідником в автобусних подорожах 2024 ви вже, можливо, знайомі — це Юліана! Ось тут читайте її інтерв’ю, щоб зазирнути за лаштунки.

Юліана
Черкасова
бортпровідниця напрямку Болгарія

«Коли я вперше зайшла до автобуса як бортпровідниця, то була дуже схвильована. Не знала, де мікрофон; подумки повторювала майбутню промову — боялася випустити з уваги щось важливе.

Місяць по тому все ще загадувалася над питаннями, чи це моє, чи добре я справляюсь. Та кожна складна ситуація, яку вдавалося розв’язати, додавала мені сил. Дуже вдячна пасажирам, які ставилися до мене з повагою та розумінням і надихали продовжувати. Неймовірно рада, що долаю цей шлях разом з ними!»

Альона
Барчук
Керівниця проєкту автобусних турів Join UP!™

«Автобусні тури вміщують масу вражень, відкриттів і пригод. Ми вкотре переконуємося у цьому: третій сезон поспіль розширюємо програму і вдосконалюємо сервіс. Усе для того, щоб ваша мандрівка була максимально комфортною, а приємних спогадів залишилося якнайбільше.

Вдячні, що ви обираєте саме Join UP!™. А тому квапимося повідомити: автобусні тури до деяких країн уже доступні до раннього бронювання в Join UP!™ на 2025. Плануймо наші з вами побачення вже сьогодні!»

Щасливі ділитися цими успіхами. Розуміємо, що збережемо автобусні тури в Join UP!™ і тоді, коли в небі над Україною знову з’являться літаки SkyUp Airlines™. Що скажете?


1 Тут і далі від англ. road movie — дорожній фільм — жанр кіно, в якому сюжет зосереджений навколо подорожі
2 Тут і далі з англ. святкуйте свою дорогу
*Згідно з внутрішньою статистикою компанії Join UP!™
**Матеріал містить рекламну інформацію