Агентам

Круїзи та унікальний гастрономічний досвід – продовжуємо досліджувати тревел-тренди

Як зробити наступну мандрівку ще більш яскравою та наповненою? Рекомендуємо організувати для туристів невеличкий круїз, щоб заглянути до тих потаємних куточків країни, що недоступні мандрівникам із суші. І ще, не забудьте забронювати на один із вечорів цікаву дегустацію чи кулінарний майстер-клас. Навіщо? Адже це все те, що зараз у тренді і що дозволяє ще глибше пізнати традиції нових напрямків. Зібрали для вас цікаві ідеї, чим цього сезону порадувати гурманів та туристів-дослідників.

ВІДПОЧИНОК НА ВОДІ

Бум коротких круїзів почався 2019 року, коли вони стали одним з трендів, що найбільш динамічно розвиваються, а після пандемії вони почали набирати популярність ще інтенсивніше. Чому?

  • На відміну від подорожей на масштабних круїзних лайнерах, на компактних суднах для невеликих круїзів турист отримує більше уваги та персоналізований сервіс.
  • All-inclusive та розкішні каюти на борту.
  • Неймовірні види та панорами.
  • Можливість побачити різні ландшафти, міста та селища, іноді недоступні з суші.
  • Річкові круїзи – один із найекологічніших видів подорожей та унікальний досвід.

Ми вже підготували добірку місць, де його можна отримати, але трохи розширили географію водних подорожей, не обмежуючись річками:

Таїланд

Річковий круїз вечірньою річкою королів Чао Прайя на старовинній рисовій баржі в Бангкоку у супроводі вишуканої вечері з азіатським меню та мерехтінням нічних вогнів, що відбиваються у воді.
Подорож традиційним тайським моторним човном річкою Чао Прайя та її каналами з можливістю спостерігати за життям мешканців річкових районів Бангкока.
Круїз річкою Квай, уздовж селищ народності мон, в оточенні екзотичної природи.
Прогулянка традиційним східним вітрильним судном навколо острова Самуї.
Круїз на великому комфортабельному човні архіпелагом Ко Чанг, під час якого можна побачити аж 15 островів і пірнати, вивчаючи місцевий підводний світ.
Поїздка до затоки Пханг Нга на катері або каное, щоб наживо побачити цей острів Джеймса Бонда і побувати в морських печерах.

Літаємо до Паттайї на крилах FlyDubai щодня з:

Варшави,
Познані,
Кракова,
Будапешта,
Бухареста.

Занзібар

Сафарі на човні річкою Руфіджі, серед найбільших мангрових лісів Східної Африки та автентичних прибережних селищ.

Пропонуємо тури тривалістю 7, 15, 23 ночей з прямим перельотом з Кишинева на Занзібар на крилах Sky Up під позивним Fly One з дозаправкою лише за 1 годину.

ОАЕ

Круїз по максимально інстаграмній затоці Дубай-Маріна на традиційному човні доу або на розкішній яхті, з яких можна сповна насолодитися футуристичними панорамами Дубая.

Прямий переліт з Кишинева до Дубая
до 21.01 – у вівторок, п’ятницю, неділю
з 21.01 – у вівторок і п’ятницю

ГАСТРОТУРИ

Тренд вивчати країну через її кухню стрімко набирає популярності.

  • 93% мандрівників щонайменше 1 раз за останні 2 роки обирали автентичний кулінарний досвід під час поїздок*.
  • На їжу в середньому припадає понад третина витрат туристів*.
  • 9 із 10 осіб вважають локальну кухню одним із головних елементів бренду дестинації**.
  • Перед поїздкою до нового місця 80% мандрівників цікавляться локальною їжею та напоями***.
  • 70% туристів привозять додому як подарунок місцеві продукти***.

І на цей сезон у нас є чудові ідеї, куди поїхати за незабутнім гастродосвідом.

Таїланд

Країна багато років вважається одним із найкращих місць для гастротуризму на планеті. Їжа в Таїланді – це особливий культ. Тайці люблять поїсти у великих компаніях друзів та родичів. При цьому рідко готують вдома. І це одна із причин, чому там так багато класних закладів. Команда Мішленівського гіда підготувала добірки з найкращими ресторанами та точками зі стрітфудом . Залишилося лише вибрати!

Ми ж з партнерами подбали про те, щоб ваші туристи могли максимально поринути у гастрокультуру Таїланду та пізнати її секрети:

на кулінарних уроках у Школі тайської кухні на острові Самуї
на майстер-класах у Паттайї

Шрі-Ланка

Місцева кухня – це унікальний мікс кулінарних традицій локальних племен, індійців, британців, мусульман та португальців. І різноманітність активностей та цікавих локацій для гастротуристів тут не менш вражаюча. Ось лише кілька ідей, куди вирушити за унікальним кулінарним досвідом на Шрі-Ланці:
Рибний маркет у Негомбо з нескінченними прилавками зі свіжими кальмарами та барракудами, а також омарами, крабами та креветками, якими славиться цей регіон.
Чайні плантації в Нувара-Елії, де можна не лише побачити, як росте чай, а й, звісно, продегустувати його.
Точки з вуличною їжею у районі Galle Fort. У цьому місці поєдналася європейська архітектура 16 століття та багаторічні кулінарні традиції Шрі-Ланки: карі, коту роті, вадаї, пен рол, морепродукти, імбирне пиво та манговий лассі. Це лише мала частина всього, що чекає тут на гостей.
Ланкінський файндайнінг у ресторанах зіркового шефа Даршана Мунідаса – Nihonbashi та Ministry of Crab.

Кулінарні майстер-класи від локалів.

Пропонуємо прямий переліт на крилах SkyUp з:

з Кишинева (Молдова)
з Катовіце (Польща)
з Варшави (Польща)

ОАЕ

Престижний гід Мішлен визнав Дубай визначним гастрономічним центром світу. І не дарма, адже тут поєдналися інноваційні смакові експерименти, секретні інгредієнти, багаторічні автентичні рецепти та креативні меню, що відбивають арабські традиції, світові уподобання та новинки – і все це з WOW-ефектом. Куди за таким іти? Варіанти різні, вибір за вами.

87 ресторанів Дубая з Мишленівського гіда
підводний ресторан Ossiano, де працює Грегорі Бергер – наймолодший і єдиний шеф-кухар у країні, який п’ять разів поспіль визнавався одним із 100 найкращих шеф-кухарів планети
найвищий у світі лаундж у Бурдж Халіфа – 585 метрів над землею
тур-містерія Dine Around Dubai від знаменитого гастроблогера FoodivaСаманти Вуд
Queens Grill – ресторан із тематичним меню 1969 року на борту історичного корабля Queen Elizabeth 2
Sonara Camp прямо посеред пустелі
культурно-гастрономічні програми від культурного центру Sheikh Mohammed Centre for Cultural Understanding (SMCCU)
Time Out ринок, де можна скуштувати страви від 17 титулованих шефів світу
Spice Souk з безліччю точок з локальною їжею, спеціями, сухофруктами та крафтовими чаями.

Занзібар

Як часто ви маєте шанс спробувати автентичну африканську кухню? Уже лише заради цієї можливості варто їхати на Занзібар. Продегустувати фреш із баобаба, традиційну каву з кеш’ю зі знаменитими пончиками мандазі та інші страви суахілі; рамбутани, папайю, кокоси, більше 10 видів бананів та найбільші плоди, що ростуть на деревах – джекфрути. Але це далеко не всі гастропригоди, які чекають на туристів у Танзанії. Ось ще кілька ідей для гурманів:

Sokoni – рибний маркет на Занзібарі, де серед багатьох дарів океану можна купити м’ясо місцевого тунця. А воно тут особливо ніжне!
Forodhani Gardens – той самий культовий нічний ринок у Стоун Тауні, де можна загубитися між точками із традиційним стрітфудом Занзібара (самосами, місцевим кебабом та морепродуктами).
The Rock Zanzibar – культовий заклад прямо на кораловому виступі посеред Індійського океану, який опиняється у воді під час припливу. Тут можна скуштувати багато видів свіжих морепродуктів, а також рідкісний вид лобстерів – Rock Lobster.
Mamas of Zanzibar – можливість максимально поринути у місцеву культуру на кулінарних майстер-класах від жінок суахілі: навчитися вибирати продукти на локальних ринках, готувати чапаті, суп Urojo, рис на кокосовому молоці, побувати на званій вечері зі стравами суахілі та традиційними танцями чи навіть власноруч зробити кокосову олію, яка стане чудовим гастросувеніром.
Прянощі – ви пам’ятаєте, що Занзібар називають островом спецій? Тож не дарма їм тут присвячено багато активностей: екскурсії на плантації, ринки, склади і навіть у міських турах не обійдеться без історій про те, як спеції вплинули на життя островів.

Подорожуйте і Celebrate yourself модно, смачно та яскраво з Join UP!

*World Food Travel Association
**Всемирная туристическая организация
***Jerseyislandholidays