Агентам

Кіпр автентичний: за що люблять готелі Atlantica?

Деколи кортить лишити всі тривоги з іншого боку рамки металошукача в аеропорту. Прожити цих 7–9–14 днів біля моря like a local3. Вечеряти сиром халумі на грилі, посипаним руколою. Ласувати достиглими на сонці томатами з густою оливковою олією та дрібкою морської солі й дихати летким ароматом кіпрського кедра та калабрійських сосен, що долинає з узвишшя і розчиняється над розпеченим піском. Доведено: в такі моменти зморшка між бровами розгладжується сама собою.

Зануритися у новий для себе культурний, гастрономічний досвід, як занурюєшся у вранішні хвилі — ідеальної температури — що може бути краще? Це схоже на сезон серіалу, що почався одразу з дивовижного «довго і щасливо». Хочеться роздивлятися кожну дрібницю, а щось і запозичати: звички, рецепти, режим дня, цікаві місцеві слова, за якими прихована ціла філософія. Тож влучно підібрана локація має неабиякий вплив на те, чим будуть наповнені ваші морські канікули.

Якщо говорити про Кіпр, то з-поміж інших виділяється Atlantica Hotels & Resorts — одна з найбільших тутешніх готельних мереж. Це той бленд сучасності й автентичності, що відчувається справжнім — як роками облаштовувана домівка проти шоуруму в меблевому магазині. Подивимося, як можна провести тут час?

ВІДПОЧИТИ В ЕКОФОРМАТІ

Мережа Atlantica існує понад 40 років. Досвід і довгострокове планування даються взнаки — наприклад, уже близько 90% готелів Atlantica1 працюють згідно з міжнародними сертифікатами екологічного менеджменту та сталого розвитку2 та беруть активну участь у Кіпрській ініціативі сталого туризму (CSTI). Деякі з готелів відзначені Зеленим стандартом THE ETIC (EGS)5.

На практиці це означає, що деталі тут дуже дбайливо продумані. Уявіть: ви провели насичений день на пляжі, лягаєте спати й помічаєте: як тихо! А це двокамерний склопакет, що не тільки «відсікає» зайвий шум, а й зменшує витрати енергії на підтримання комфортної температури. Або ж після ситного сніданку збираєтеся помандрувати островом на автівці — а вона не нагрілася, бо над стоянкою є дах, вкритий сонячними панелями. Закортіло прихопити щось смачненьке з ресторану — ось вам охайне паперове пакування. Будь-де на території можна знайти міністанцію та наповнити пляшку свіжою, прохолодною водою. І ви готові до пригод!

З 2019 готелі Atlantica приблизно на 80% скоротили використання одноразового пластику1. Читати про таке — наче попасти на просвітницьку лекцію чи то науковця, чи то блогера-екоактивіста й картати себе за те, що живеш якось неправильно. А отак, у комфортних для себе умовах, побачити, як низка маленьких екологічних рішень вплітається у побут — це справляє геть інше враження. Можна потім у супермаркеті випадково побачити набір пластикових соломинок чи одноразових контейнерів — і аж тоді зрозуміти: власне, без них дуже добре. А от без сиру халумі — не дуже.

ПОЇСТИ LIKE A LOCAL3

Чи знали ви, що 81% туристів у 2024 прагнуть куштувати саме страви місцевої кухні? А 61% налаштовані вивчати культові рецепти: їхнє походження та особливості?4 Воно й не дивно, адже місцева кухня завжди спирається на ті інгредієнти, що саме тут найкраще ростуть. Усі страви — зі свіжих продуктів, а секрети щодо того, як підкреслити смак, передаються з покоління в покоління.

Почути, ніби на Кіпрі навіть картопля особливо смакує — не рідкість. Чи риба, виловлена вранці й одразу ж запечена з пряними травами. Або мезе — справжнє уособлення виразу «сіґа-сіґа», що означає «поволі, поволі». Не поспішай, мовляв, ще стільки всього можна скуштувати…

В Atlantica Hotels & Resorts охоче частують гостей стравами традиційної локальної кухні. У більшості їхніх готелів:

  • Є автентичні кіпрські та грецькі сніданки.
  • Місцеві делікатеси часто розміщені з коментарем: звідки цей продукт. А опитування показують, що гості, які дізналися більше про локальні смаколики, часто розшукують та купують їх і поза межами готелю2.
  • Для підтримки фермерської спільноти влаштовують кулінарні майстер-класи, облаштовують корнери в ресторанах.

Деколи туристи навіть забувають, що вони в готелі. Сьогодні поцікавилися, як зварити таку запашну й міцну каву. Завтра вже перепитують: «Подивіться, чи така мідна турка, як треба?» А післязавтра відправляються досліджувати потаємний, відомий лише місцевим куточок, який хтозна-як промайнув у бесіді про погоду й засмагу, і чують навздогін: «Увечері розкажете, як вам!»

ЗНАЙТИ СВОЮ ОАЗУ ДОЗВІЛЛЯ

Коли йдеться про готельну мережу, хтось може уявити собі однотипні локації. Та це не так — спеціально зібрали по кілька фактів-родзинок про готелі Atlantica, які рекомендуємо першочергово. Подивіться, які вони різні! Раді, що можемо запропонувати їх на ексклюзивних умовах.

Ая-Напа:

  Atlantica Aeneas Resort & Spa 5* (від 55 448 грн.) – тут один з найбільших прісноводних басейнів у формі лагуни на Кіпрі, з перекидними містками, джакузі та фонтанами. Пляж Ніссі — всього за 90 метрів від готелю.
  Atlantica Callisto Tourist Village 4* (від 40 375 грн.) – готель всього за 1,5 км від центру Ая-Напи, звідки можна легко дістатися до основних розважальних і торгових центрів.
  Atlantica Sancta Napa 3* (від 46 606 грн.) – чудова локація для відпочинку удвох. У готелі є класні фотозони з графіті. Пляж Парадізос всього за 50 метрів від готелю. Локацію відзначено бронзовим сертифікатом THE ETIC5.
  Atlantica SunGarden Beach 4*+ (від 50 097 грн.) – рекомендуємо для сімей. Готель на узвишші, є інфініті басейн з чудовим краєвидом. Срібний сертифікат THE ETIC5.
  Atlantica Mare Village Ayia Napa 5* (від 60 439 грн.) – казкова, тиха місцина між Ая-Напою та парком мису Каво Греко. Є сплеш-парк. Бронзовий сертифікат THE ETIC5.

Пафос:

  Atlantica Mare Village Paphos 5* (від 72 589 грн.) – є сплеш парк і 14 точок із харчуванням та напоями. Бронза THE ETIC5.
  Atlantica Akteon Holiday Village 4* (від 39 744 грн.) – срібний сертифікат THE ETIC5.
  Atlantica Golden Beach 4* (від 41 501 грн.) – готель 16+, є відкритий басейн із шезлонгами та парасольками, джакузі просто неба.
  Atlantica Aphrodite Hills Hotel 5* (від 64 118 грн.) – напрочуд мальовниче розташування — на плато, з краєвидом на море. Розкішний та спокійний готель, відзначений бронзою THE ETIC5.

Протарас:

  Atlantica Aqua Blue Hotel 4* (від 43 160 грн.) – приблизно за 1,6 км від національного лісового парку Мис Греко, неподалік від пляжів Коннос та Грін-Бей. Для дітей є сплеш-парк, а для дорослих — ресторан Sky Roof із приголомшливим краєвидом, особливо під час заходу сонця!

Лімасол:

  Atlantica Miramare Beach Hotel 4* (від 35 086 грн.) – лише за 5 км від старого центру міста Лімасол.
  Atlantica Oasis 4* (від 50 546 грн.) – басейн з дитячою ігровою зоною у вигляді піратського корабля. Готель у самісінькому центрі туристичної активності, довкола багато магазинів.

Обрали собі фаворита? Join UP!™ уже продумав організацію вашої подорожі!

Кіпр з Join UP!™

  • 12 років досвіду. З Join UP!™ на Кіпрі побувало вже понад 73 тисячі туристів!* Працюємо з цим напрямком із 2012 року і щороку ставимо нові рекорди.
  • Зручна польотна програма. Рейси прямують:
    з Молдови, Кишинів;
    з Польщі: Варшава, Катовіце, Вроцлав;
    з Румунії: Бухарест, Клуж-Напока, Яси;
    з Литви: Вільнюс.

    Тримаємо блок місць для наших туристів на регулярних рейсах! Зміни у розкладі відображаємо на сайті.

  • Гостинні партнери на Кіпрі. Компанія Delta Wings Leisure була заснована в 1994 році на Кіпрі та за цей час зросла до однієї з найбільш авторитетних місцевих DMC.** Сім днів на тиждень команда підтримує зв’язок з партнерами та допомагає покращувати досвід туристів: розв’язувати питання щодо розміщення, дозвілля, проведення весіль та корпоративних заходів.У партнерів напоготові розмаїта екскурсійна програма, а її представники щиро вболівають за успіх кожної кіпрської пригоди. Ми переконуємося в цьому вже 11 років!

Бронюйте Кіпр з Join UP!™ та занурюйтеся в автентичний відпочинок!


* За внутрішньою статистикою компанії Join UP!™
** DMC — destination management company, з англ. компанія з управління туристичним напрямком, тобто така, що надає професійні послуги з розробки та реалізації подій, заходів, турів, екскурсій, транспортування та розміщення туристів.
*** Ціни вказані за 7 ночей, для однієї особи, за умови двомісного розміщення. Вартість актуальна на момент публікації
1 За даними компанії
2 Сертифікати ISO 9001 Quality Management System; ISO 14001 Environmental Management System; ISO 22000 Food Safety Management System; ISO 45001 Occupational Health & Safety; TRAVELIFE Sustainability Certification (GSTC); EMAS (Eco Management Audit Scheme)
3 Тут і далі: з англ. як місцевий житель
4 Booking.com Sustainable Travel Data
5 ETIC Green Standard (EGS)