Агентам

Join UP!™ підготував дайджест виру червневих подій на Кіпрі: не пропустіть!

Хочете закохатися з першого погляду? Тоді вирушайте на Кіпр разом із Join UP!™ Острівне життя посеред середземноморських хвиль закрутить вас у пристрасне танго відпочинку. Просторі пляжі, трекінгові маршрути, неймовірна старовинна архітектура, різноманітні розваги для дорослих та дітей та незліченні таверни зі смачнющими мезе та іншими стравами локальної кухні – усе це про Кіпр!

Більш того, Join UP!™ пропонує широку польотну програму в Ларнаку, аби вам було максимально зручно дістатися острова.

Отож долетіти туди можна з:

1 Молдови:

Кишинів — тричі на тиждень (понеділок, середа, п’ятниця).

1 Польщі:

Варшава — тричі на тиждень (середа, субота, неділя);
Катовіце — тричі на тиждень (вівторок, п’ятниця, субота);
Вроцлав — двічі на тиждень (четвер, неділя).

1 Румунії:

Бухарест — чотири рази на тиждень (понеділок, середа, четвер, неділя);
Клуж-Напока — двічі на тиждень (понеділок, пʼятниця);
Яси — раз на тиждень по понеділках.

Кіпр сам по собі дуже цікавий і, здавалось би, на цьому можна зупинитися, але місцеві наповнюють острівне життя усілякими захопливими подіями, як-то фестивалі. Ми підготували для вас дайджест заходів, що очікують вас на цьому прекрасному острові в червні.

Вишневі фестивалі на Кіпрі

Вишні… Ці прекрасні стиглі червоні плоди відомі нам із самого дитинства. На Кіпрі вони є частиною місцевих кулінарних традицій і не тільки, адже тут вишням присвячують цілі фестивалі! Не вірите? Тоді завітайте на Кіпр та переконайтеся самі!

Пік сезону кіпрської вишні припадає на червень — насолоджуватися смаком ягід можна вже зараз. Місцеві мешканці роблять із них цукерки, варення та інші літні смаколики.

Фестивалі супроводжують музикою, танцями, кулінарними демонстраціями та ярмарками, де можна придбати смачні сувеніри. А ще на вас чекатимуть прогулянки під вишневими деревами, майстер-класи та інші активності!

Де: Педулас
Коли: 15-16.06.2024
Час: субота 10:00 – 24:00 – неділя 10:00 – 19:00
Місце проведення: вулиця Periklos Hadjivasilis та гімназія Педулас

Де: Платаністаса
Коли: 15.06.2024
Час: 20:00
Місце проведення: площа Платаністаси

Веганський фестиваль Vegan Fam Flavours*

Фестиваль веганської вуличної їжі порадує чимось смачненьким не тільки веганів, але й тих, хто прагне відкрити для себе нові смаки. Не приходьте сюди ситими! Адже тут зберуться десятки постачальників веганської їжі, які презентують безліч дивовижних веганських ласощів: вуличну їжу, пироги, тістечка, печиво, фреші та веганське пиво. Окрім цього, тут ви зможете більше дізнатися про здоровий спосіб життя, отримати корисні поради, познайомитися з новими людьми, поспілкуватися, насолодитися живою музикою та розвагами й відпочити в зоні Well-Being**.

Де: село Псематісменос
Коли: 01 – 02.06.2024
Час: 14:00 – 23:00
Місце проведення: стародавній парк оливкових дерев, село Псематісменос

Фестиваль солодощів глицісто в селі Койлані

Глицісто — традиційні солодощі, які ЮНЕСКО, до речі, внесла до списку нематеріальної культурної спадщини Кіпру. Місцеві просто обожнюють цей смаколик. Його готують із тоненьких смужок тіста, які потім поєднують у “косички”, обсмажують, поливають сиропом і посипають меленим мигдалем, корицею та цукром. Не проминіть нагоди спробувати справжні кіпрські ласощі — завітайте до мальовничого села Койлані та насолодіться своєю мандрівкою сповна.

Де: Койлані
Коли: 30.06.2024
Час: 11:00 – 18:00
Місце проведення: подвір’я екологічного центру Койлані

Фестиваль бджіл і бджільництва

Додайте до своєї подорожі трішки солодких ноток. Якщо будете на острові в кінці червня, завітайте в село Оду (округ Ларнака), де відбудеться фестиваль бджіл і бджільництва. На Кіпрі ця галузь господарства доволі розвинена, а більшість місцевого меду виробляють у “мелісохоріях”, що в перекладі з грецької означає “бджолині села”.

Під час фестивалю ви зможете більше дізнатися про особливості бджолярства Кіпру, відвідати цікаві майстер-класи та екскурсії, дізнатися про методи виготовлення косметики на основі бджолиного воску та, звісно ж, скуштувати найрізноманітніші медові смаколики.

Де: Оду
Коли: 30.06.2024
Час: 10:30 – 18:00
Місце проведення: площа Оду

Плануючи відпустку на Кіпр, приготуйтесь до приємних емоцій та нових відкриттів. Відкрийте для себе цей острів разом із Join UP!™.

*англ. веганські смаки
**англ. добробут