Агентам

Болгарія запрошує на сезон зимових розваг!

Правда ж, іноді хочеться зими – як у дитинстві? Торувати стежки на сніжній ковдрі, що так приємно рипить під ногами, рум’янити щоки, вдихаючи свіже морозне повітря, мружитися від сліпучого сонця, яке відбивається від білосніжних покривів. Присвячувати ранки стрімким спускам на лижах, пообіддя веселим іграм у сніжки, а вечори граційним піруетам на ковзанці.

А ми, до речі, знаємо, де наздогнати цей незабутній час – на гірськолижних курортах Болгарії, яка вже готується приймати гостей!

Тим більше що ми, як завжди, підготували для вас цілу низку крутих пропозицій. Радимо вже починати готувати лижі та сноуборди, а ми поки розкажемо, на яких засніжених курортах ви можете опинитися, подорожуючи із Join UP!.

ПРИГОДИ ПОЧИНАЮТЬСЯ

Ми подбали про те, щоб кожен день мандрівки був неповторним – з новими відкриттями та яскравими емоціями. Готові?

Болгарська столиця Софія – наш перший пункт призначення. Як же ми потрапимо сюди?

  • Літаком. Звичайно, на улюблених крилах SkyUp
  • Київ-Софія: 29.12, 04.01, а з 08.01 щосуботи до 19.02.2022

До вартості квитка входить перевезення:

  • Багажу до 23 кг
  • Ручної поклажі до 7 кг
  • Одного комплекту лижного спорядження*

Автобусом. Комфортабельні автобусні рейси з Києва через Одесу 29.12-03.01-08.01, далі – щосереди та суботи до 23.02.2022

НЕПЕРЕВЕРШЕНА ТРІЙКА

А тепер – рушаємо у гори! До засніжених трас одразу трьох гірськолижних курортів Болгарії – рукою подати. Вибирайте, який вам більше до вподоби:

Банско

Серед усіх гірськолижних курортів Східної Європи Банско, розташований на мальовничих схилах Пиринських гір, вирізняється своїм швидким та невпинним розвитком. Має три зони для катання – Бандеришка Поляна, Шилігарника та Чалин Валог, для яких діє єдиний ski pass. Тут пролягає близько 50 кілометрів добре обладнаних лижних трас різної складності.

Відстань до Софії: 154 км

Кому підходить: на курорті є траси для лижників різного рівня. Це місце чудово підійде як досвідченим спортсменам, так і для відпочинку з маленькими дітьми, які бажають навчитися стояти на лижах. На території курорту працюють одні з найкращих лижних шкіл в Європі.

Фішка: найдовший лижний сезон на болгарських курортах, який триває з 14 грудня до 20 квітня.

Боровець

Найближчий до Софії гірськолижний курорт. Відкрився для перших відвідувачів ще наприкінці ХІХ століття. Відомий тим, що тут свого часу любили відпочивати представники болгарської знаті. Тому, сьогодні, якщо є бажання, можна поєднати лижні активності з цікавими екскурсіями до царських резиденцій, що розташовані неподалік. Мандрівники зазначають, що на цьому курорті майже завжди багато снігу. Поділений на три основні зони – Ястребець, Мартинові Бараки-Ситняково та Маркуджик. Загальна протяжність трас – приблизно 36 км.

Відстань до Софії: 73 км

Кому підходить: зона Ястребець – для більш досвідчених лижників, тут переважають червоні траси. А от Мартинові Бараки-Ситняково – прекрасний вибір для початківців. Тут на вас чекає великий вибір нескладних трас, легко знайти інструкторів, які розмовляють вашою мовою.

Фішка: на одній з ділянок для відвідувачів доступна послуга нічного катання.

Пампорово

Лижники з різних країн щороку приїжджають до Пампорово заради доглянутих трас, розвиненої інфраструктури та краєвидів, від яких перехоплює подих. Курорт оточений неприступними засніженими вершинами Родопських гір та густими лісами. Цікаво те, що це – найпівденніший гірськолижний курорт Європи, тож тут завжди багато сонця. Має 16 трас для катання, загальною довжиною близько 29 км.

Відстань до Софії: 260 км

Кому підходить: особливість Пампорово – у тому, що тут є траси усіх відомих рівнів складності: від зелених до чорних. Крім того, одна з них призначена для великого слалому. Є безліч підготовлених ділянок не тільки для лижників, а й для сноубордистів і біатлоністів.

Фішка: це зона тотального оздоровлення. Завдяки близькості лісів повітря насичене ефірними оліями. А зовсім неподалік б’ють природні мінеральні джерела, поруч з якими розташовані численні бальнеологічні SPA-центри.

Анна
Самсоненко
керівник напрямку Болгарія:

Не знаю, як ви, а я завжди з нетерпінням чекаю на відкриття зимового сезону. Гірськолижна Болгарія здатна закохати у цей сезон навіть найбільш теплолюбивих мандрівників.

«Тільки уявіть – сліпуче білий сніг, неповторне гірське повітря та ціла низка розваг. А ще мальовничі панорами прямісінько з вікна вашого номера і, звичайно, можливість поласувати стравами смачнючої болгарської кухні після насиченого дня на лижах. Ідеальна зимова відпустка».

Уже готові увірватися до світу незабутніх зимових пригод? Мерщій бронюйте тур до гірськолижної Болгарії разом із Join UP!


*за умови, що загальна вага багажу разом зі спорядженням не перевищує 23 кг