Агентам

Ваша найкрасивіша зима в Австрії. Частина 1: Зальцбург та Цель-ам-Зе, Капрун

Австрія – це країна, якій дуже пасує зима. Так і уявляєш цю красуню: засніжені будівлі, які бачили вже сотні зим і від цього стали лише прекраснішими. Приголомшливі гори, де так хочеться якийсь час пожити – в будиночку з каміном, дерев’яними сходами, які трошки риплять, та великими вікнами, в яких, немов картини художників, видніються панорами гірських схилів, закутаних у ніжний пухкий сніг. Починати ранок з катання на лижах, а вечори проводити, попиваючи какао та читаючи захопливу книгу. Різдвяні та новорічні ярмарки, де найбільш п’янкий глінтвейн у керамічних кружечках, найсмачніші штруделі та ковбаски та, звісно, ну зовсім своя атмосфера свята, затишку та передчуття дива… Ах, зимова Австрія! Вам неодмінно варто її відвідати! Тож ми подбали про те, щоб ви вже зараз могли планувати свою подорож до цієї країни.

Отже, вибирайте місце для відпочинку та бронюйте тур!

ЗАЛЬЦБУРГ

О, це дивовижне місто музики, витонченої архітектури, красивих різдвяних ярмарків та багатовікових традицій! Тут сподобається тим, хто закоханий у життя, вірить у кохання та любить романтику. Тобто, тут сподобається кожному з нас).

To Do List
Гуляти містом та слухати в навушниках Моцарта. Так, Зальцбург – рідне місто композитора і, крокуючи місцевими вуличками під звуки його творів, ви немов прогулюєтесь разом з Вольфгангом.
Дізнатись усі історії та легенди фортеці Гогензальцбург. Вона була збудована у 1077 році та вважається найбільшою зі збережених з часів середньовіччя у Центральній Європі. Та й краєвиди міста звідси відкриваються неймовірні.
Купу разів сказати «Wow!», відвідавши «Будинок природи» – Haus der Natur. Це музей, з якого важко вийти, адже тут все неймовірно цікаве і про кожен експонат хочеться дізнатись ще і ще. Історія космонавтики, подорож людським організмом, усе, що ви хотіли знати про динозаврів… Ну як тут встояти?
Відчути себе королями і королевами у Палаці Мірабель. Свою назву палац, який побудували ще у 1606 році, отримав від італійських слів дивовижний та гарний (mirabile та bella). Що ж – з цим важко сперечатись.

Це цікаво           

  • Зальцбург – четверте за величиною місто Австрії.
  • Перша пивоварня в місті була відкрита 1492 року. І вона досі працює! Назва закладу – Stiegl-Brauwelt.
  • Саме тут розташований будинок-музей, де народився Вольфганг Амадей Моцарт.
  • Історичний центр Зальцбурга внесений до списку Світової спадщини ЮНЕСКО.
  • Довгий час основою міського бюджету був видобуток і продаж солі.

Радимо готелі:

ЦЕЛЛЬ-АМ-ЗЕ ТА КАПРУН

«Яка краса!» – це саме те, що ви постійно будете вигукувати, коли потрапите до Целль-ам-Зе – одного з найвідоміших регіонів Альп, куди з усіх куточків світу прямують любителі покататись на лижах. Ну і, звісно, як не згадати Капрун – містечко, що належить округу Целль-ам-Зе і зачаровує з першого візиту назавжди? Так, однозначно саме тут варто провести хоча б один зимовий вікенд усім, хто любить кататись на лижах.

Що зацінять фанати гірськолижного спорту?

Підйомник zellamseeXpress

Цей підйомник побудували нещодавно, але ті, хто в темі, знають, як ви на нього чекали. Адже ця сучасна крихітка доправить вас від траси 168 з гірськолижного цирку (Skicircus Saalbach Hinterglemm Leogang Fieberbrunn) прямісінько до панорамної сімейної зони катання Schmittenhöhe. А назад можна повернутись усього за кілька хвилин на лижному шатлі.

Канатна дорога 3K K-ONNECTION

Ще одна новинка, яку ви точно оціните. Ця канатна дорога поєднує Капрун, Маіскогель та  Кітцштайнхорн. А що це означає? Що сезон катання стане довшим! Адже тепер з легкістю можна потрапити до Кітцштайнхорну, де сніг лежить ну дуже довго. А ще це означає, що кожен, хто вибере Капрун для відпочинку, тепер зможе кататись ледь не від дверей готелю, адже до нижньої станції підйомника легко дійти пішки.

Це цікаво:           

3К K-ONNECTION
Найдовша канатна дорога у Східних Альпах, її довжина – 12 км, а перепад висот – 2261 м.

Радимо готелі:

Целль-ам-Зе:

Капрун

ВАЖЛИВІ ДЕТАЛІ

  • До Австрії ми плануємо літати на крилах SkyUp з 26.12.20 до 09.01.21 щосуботи – аби ви могли сповна насолодитись атмосферою різдвяних та новорічних свят у цій країні.
  • Хочете дізнатись про всі норми провозу багажу та гірськолижного спорядження? Клікайте сюди!
  • Передзамовлення харчування на рейсах а/к SkyUp – тут.

Плануйте свою красиву зимову подорож разом з Join UP! А ми зовсім скоро розкажемо про інші неймовірні місця Австрії, які неодмінно варто відвідати.