Агентам

Туреччина запровадила обов’язкову для мандрівників електронну форму

Починаючи з 23:00 за київським часом 14 березня 2021 року для в’їзду в Туреччину необхідно мати заповнену заздалегідь електронну форму.

У такий спосіб Міністерство охорони здоров’я Туреччини забезпечує можливість зв’язатися з мандрівником, якщо він або люди, з якими він контактував під час подорожі і перебування у країні, будуть визначені як контактні особи пацієнта, хворого на Covid-19.

Хто повинен обов’язково заповнювати електронну форму

Заповнення електронної форми є обов’язковим для всіх, включно з громадянами Туреччини та без жодних вікових обмежень.

Єдиний виняток — транзитні пасажири, які не залишають транзитної зони аеропорту, хоча їм, як і раніше, потрібно заповнювати інформаційну анкету, яка видається на борту літака.

Як заповнювати електронну форму

Електронну форму необхідно заповнювати не пізніше ніж за 72 години до вильоту. Вона доступна за посиланням.

Заповнену форму необхідно роздрукувати або завантажити на свій гаджет (смартфон, планшет тощо) та надати співробітнику авіакомпанії в аеропорту вильоту. Важливо! У разі відсутності заповненої анкети пасажиру може бути відмовлено у посадці на борт літака. Також за запитом заповнена форма надається під час проходження формальних процедур в аеропорту після прибуття до Туреччини.

Також залишається чинною вимога щодо наявності негативного результату ПЛР-тесту, зробленого не пізніше ніж за 72 години до перетину кордону країни. Тестування обов’язкове для всіх туристів, включно з дітьми у віці з 6 років.