Агентам

Вибираємо свій курорт на Шрі-Ланці: корисна шпаргалка

На Шрі-Ланці дуже багато місць, яким варто приділити увагу. Однак найважливіше при плануванні відпустки — вибір курорту для незабутнього відпочинку. Адже пляж та готель — це те, де турист проведе більшість свого часу. Тож, як вибрати саме той, який не просто підійде, а ще й вразить, якщо їх так багато? Давайте розберемося разом!

РАЙСЬКІ КУРОРТИ

Тангалле – фантастичний вибір для тих, хто любить усамітнення

Тангалле – це кілька кілометрів м’якого білого піску, кришталево чистої бірюзової води, коралових садів та заток, оточених дикими кокосовими пальмами. Завдяки довжині пляжів цей курорт є відносно малолюдним, що робить його ідеальним для тих, хто полюбляє усамітнення. Тут панує атмосфера розслаблення, повсюди вас оточує природа, а також є багато свіжих та доступних морепродуктів та фруктів. Тут знаменитий ланкійський easy living¹ відчувається як ніде. Розташування — майже на південному кінці острова, щоб бути ближче до чарівного Індійського океану.

Час подорожі від аеропорту Маттала до курорту – 1 година

Три To Do² у Тангалле

Відвідайте скельний храм Мулькірігала Раджа Маха Віхара, висота якого становить 205 метрів, оточений чотирма іншими скелями.
Поспостерігайте за красивими та рідкісними черепахами у рамках Проєкту зі збереження черепах у Рекаві, зокрема такими, що перебувають під загрозою зникнення: логгерхед, каретта, оливкова, зелена, шкіряста та інші види, які щорічно припливають до берегів Шрі-Ланки.
Вирушайте у подорож на каяках через лагуну, щоб помилуватися водоплавними птахами у пташиному заповіднику Каламетія.

Рекомендовані ресторани

Ceylon Excel**
105/1 Pagngnawasa Road

Азійська та ланкійська кухня з акцентом на морепродукти й здорове харчування.

Upoint**
Kahadamodara Rd Next to The Lankavatara hotel, Kalametiya

Азійська та ланкійська кухня з акцентом на морепродукти.

Chill House Tangalle
Deepankara Road 31/1, Deepankara Road, Medaketiya

Китайська кухня з акцентом на морепродукти.

Рекомендовані готелі

  1. Anantara Peace Haven Tangalle Resort 5* DELUXE
  2. Lagoon Paradise Beach Resort 4*
  3. Sooriya Resort & Spa 4*

Велігама — ідеальне місце для активного та спортивного відпочинку

Курорт розташований у мальовничому місці на березі затоки та трошки виступає в океан. Поруч з великою затокою, яка має ту саму назву, є рибальське поселення. Місцеві мешканці вподобали тут піщану косу, де вони із задоволенням рибалять, сидячи на високих палях. Також тут багато колоритних місць для чудових фотографій. Пляж довгий, зі школами серфінгу, білим піском та невеликими хвилями, що робить його ідеальним для тих, хто хоче спробувати серфінг вперше.

Час подорожі від аеропорту Маттала до курорту – 1,5 години

Три To Do у Велігамі

Відвідайте чайну плантацію та фабрику Virgin White, де виробляють білий чай — один з найкорисніших та найдорожчих у світі. Його вартість становить близько 270 доларів за кілограм. Місце унікальне тим, що чай тут збирається за давньою китайською традицією: без безпосереднього контакту між чаєм та відкритою шкірою.
Знайдіть час, щоб побачити витесану з каменю статую, Kushta Raja Gala, скульптуру 7-9 століть, яка є не тільки архітектурним шедевром того часу, але й за легендами зцілює хворих.
Вирушайте на ранкову риболовлю з місцевими. Можливо, вони дозволять вам спробувати порибалити на палях, як вони.
Поспостерігайте за китами в Міріссі.

Рекомендовані ресторани

Catch99 at Naomis Restaurant and Sushi bar
62, Kadabeddagama Gurubebila

Японська та європейська кухня з акцентом на морепродукти.

Layback Rooftop Café, Restaurant & Bar**
247, Main Street Layback Surf Camp Rooftop

Ланкійська та міжнародна кухня з акцентом на здорове харчування.

DelTano’s Wood Fired Pizza & Pasta**
271A Udupila, Mirissa, Matara Road

Італійська кухня з великим вибором піци.

Рекомендовані готелі

  1. Twenty Two Weligamabay 4*
  2. Weligama Bay Resort 4*
  3. Club Hotel Dolphin 4*

Унаватуна — чудове місце для активного відпочинку

Попри невелику площу, Унаватуна — курорт із розвиненою інфраструктурою та неймовірно красивими пейзажами. Це затишне місце з м’яким кліматом та прекрасним піщаним пляжем, захищеним від вітру і хвиль великим бар’єрним рифом, з мілкими водами, які покривають майже чверть узбережжя, та пальмовими гаями. Тутешній відпочинок — це про безліч ресторанів, зокрема веганських, салони аюрведичного масажу, прості готелі та розкішну природу навколо. За даними Discovery Channel, пляжі цього курорту увійшли до топ-10 найкращих пляжів у світі.

Час подорожі від аеропорту Маттала до курорту – 1,5 години

Три To Do в Унаватуні

Поблизу берегів Унаватуни та Хіккадуви є багато місць для занурень. Може, ми вирушимо досліджувати затонулі кораблі? Найвідоміші з них – SS Rangoon та Earl of Shaftesbury.
Відвідайте храм Ятагала (Yatagala Raja Maha Viharaya), де не лише росте відоме дерево Бодхі, але й зберігається безліч унікальних буддійських статуй та картин, які дійшли до нас із часів панування короля Валагамби (зі 103 р. до н. е. до приблизно 89–77 рр. до н. е.).
Помедитуйте біля Японської пагоди миру, звідки відкривається захопливий краєвид на океан. Помилуйтеся її золотими статуями, що зображують різні етапи життя Будди.
Ходімо на пляж Jungle Beach, оточений джунглями. Там, усього за кілька кілометрів від курорту, часто проводять фантастичні вечірки.

Рекомендовані ресторани

Wasantha’s Sri Lanka Cuisine**
180/A Yaddehimulla Rd

Ланкійська кухня з акцентом на здорове харчування.

Kabala Sunset Cafe**
N. 405 Galle Road

Ланкійська кухня з акцентом на морепродукти.

Sea Waves Restaurant**
177/A Yaddehimulla Road

Азійська кухня з акцентом на морепродукти та здорове харчування.

Рекомендовані готелі

 

Хіккадува — ідеальна локація для відпочинку з друзями та яскравих вечірок

Це курорт, який туристи вибирають за неймовірну кількість барів, ресторанів і найкращих у Шрі-Ланці вечірок. А ще — за десятикілометровий пляж та бурхливі води з багатьма хвилями, красу яких можна споглядати годинами, або навіть спробувати їх підкорити. Чи навпаки — за можливість плавати в затоці, захищеній від хвиль, біля готелю Hikka Tranz. Хіккадува також відома як “кораловий заповідник”: неподалік від узбережжя простягнувся масивний кораловий риф 400 метрів завдовжки й 2 метри завглибшки, що робить його особливо привабливим для дайверів. Багато великих черепах можуть тут вільно блукати біля берега.

Час подорожі від аеропорту Маттала до курорту – 2 години

Три To Do у Хіккадуві

Відвідайте дощовий ліс Каннелія, що приблизно за 40 км від Хіккадуви, який залишається відносно невідомим туристам. Через цей заповідний незайманий ліс протікають дві річки, що створює багатий і різноманітний світ дикої природи — справжній досвід «Книги джунглів»!
Зануртеся у глибини океану, щоб побачити британський танкер Conch, що розбився об скелю Аккурала, — який є одним з найвідоміших затонулих суден на південному узбережжі Шрі-Ланки, — помилуйтеся чарівними панорамами й дивовижними кораловими утвореннями.
Насолодіться сеансом масажу у найкращому салоні міста The Body And Soul Spa.

Рекомендовані ресторани

Canal View Hikkaduwa Sri Lankan Homemade Food Restaurant**
44 Canal Road, Wadugoda

Азійська та ланкійська кухня з акцентом на морепродукти.

Sea Salt Society – Beach restaurant & Bar**
598 Galle Road

Міжнародна кухня з акцентом на морепродукти та вегетаріанські страви.

Asian Jewel Boutique Hotel
Field view 3rd lane Baddegama road Nalagasdeniya

Міжнародна, азійська та ланкійська кухня.

Рекомендовані готелі

Бентота — для романтичного, тривалого та сімейного відпочинку

Це місце розташоване далеко від шосе та великих міст і вважається одним з основних пляжних курортів на заході острова. Чому? Тут є багато чудових закладів та готелів, які підходять для тривалого відпочинку, усамітнення або романтичної подорожі. Крім того, Бентота може запропонувати багато захопливих розваг для любителів водних пригод: снорклінг, дайвінг, віндсерфінг, водний лижний спорт, вітрильний спорт та підводне полювання. Усі пляжі цього курорту мають пологий вхід в океан, тут бувають дні взагалі без хвиль. Так чому б не провести на цьому курорті всю зиму?

Час подорожі від аеропорту Маттала до курорту – 2 години 45 хвилин

Три To Do у Бентоті

Насолоджуйтеся краєвидами садів Лунуганга, розроблених Джеффрі Бавою, якого називають «батьком азійської архітектури».
Відвідайте храм 12-го століття Галапата, що за легендою з’єднаний лабіринтом підземних тунелів з іншими храмами у цьому районі.
Прогуляйтеся ландшафтним парком Brief garden, який залишається майже незмінним протягом століть — там, завдяки навколишній красі, можна забути про час. До того ж у цьому парку росте понад 100 видів різних дерев.

Рекомендовані ресторани

Malli’s Seafood Restaurant**
Taniperuwa Watta Near Galapatha Temple, Hungantota

Міжнародна та середземноморська кухня з акцентом на морепродукти.

Vintage Restaurant**
Pitaramba Road, No.13, Sri Dharmavijayarama Road

Азійська та ланкійська кухня з акцентом на морепродукти.

Nova Seafood Restaurant**
Beach Road, Bentota

Міжнародна та азійська кухня з акцентом на морепродукти.

Рекомендовані готелі

Калутара — підходить для шанувальників екскурсій та активного туризму

Назву цього курорту можна перекласти зі стародавньої сингальської мови як “чорна ріка” — він отримав ім’я на честь річки Калу Ганга, що тече поблизу. Попри назву, це дуже красива річка, оточена джунглями. Калутара — сучасне туристичне місце для відпочивальників, які цінують відмінний сервіс, гарний пляж і різні активності: тут багато спортивних клубів і можливостей для цікавих денних екскурсій, наприклад, до старовинного міста Канді, Елли чи Галле. Ще однією особливістю є відсутність смуги мілководдя вздовж узбережжя, що робить його більш популярним серед дорослих та тих, хто любить водні види спорту.

Час подорожі від аеропорту Маттала до курорту – 3 години

Три To Do у Калутарі

Зробіть світлину на мосту через річку Калу Ганга, яка з’єднує західну та південну частини Калутари.
Вируште на захопливу екскурсію у Сад спецій — одну із найдавніших плантацій на острові з її садом коричних дерев.
Відвідайте один із найбільш шанованих буддійських храмів на Шрі-Ланці — Калутара Бодія.

Рекомендовані ресторани

Green Lobster Waskaduwa Seafood Restaurant**
518 Kudawaskaduwa

Китайська та азійська кухня з акцентом на морепродукти

Red Lobster Tours & Restaurant**
218 St, Sebastian Road Katukurunda

Азійська кухня з акцентом на морепродукти та вегетаріанські страви.

Olu at Anantara Kalutara Resort**
St. Sebastian’s Road Anantara Kalutara Resort

Міжнародна, азійська та ланкійська кухня.

Рекомендовані готелі

Пасікуда — ідеальне місце для романтичного, спокійного та розслабленого відпочинку

Ця місцина по обидва боки мису, який виступає в океан, відома своїм широким піщаним пляжем завдовжки 4 км з пологим входом у воду: розсип дрібних мушель, що тягнеться в океан, створює величезну красиву мілку зону. У 70-х роках Пасікуда була одним з найрозвинутіших туристичних регіонів на Шрі-Ланці: тут і досі є великі, але відносно недорогі готелі, які приваблюють туристів.

Час подорожі від аеропорту Маттала до курорту – 6,5 годин

Три To Do у Пасікуді

Купіть свіжі продукти на аутентичному базарі Bridge Market, який об’єднує малий сільський бізнес Східної провінції Шрі-Ланки.
Випробуйте оригінальні практики аюрведи у Giman Free Suwa Piyasa.
Спробуйте зануритися до залишків затонулих кораблів і літаків, зокрема – до голландського літака PBY-5A «Каталіна» та HMS.

Рекомендовані ресторани

Jaga Food**
22 Junction Near to Thidas Arana Hotel

Азійська та ланкійська кухня з акцентом на здорове харчування.

Priyamali Gedara**
1595 Bandiwewa Jayanthipura

Азійська та ланкійська кухня з акцентом на вегетаріанські страви.

Captain Seafood Restaurant
Coconut Board Road, Kalkudah

Американська, європейська, азійська та британська кухня з акцентом на морепродукти.

Рекомендовані готелі

ШРІ-ЛАНКА З WITH JOIN UP! — ЦЕ…

Що може бути краще, ніж почати планувати довгоочікувану відпустку? Тільки її реалізація! То чого ви ще чекаєте? Ми вже все підготували для вашої подорожі.

  • Прямі рейси з Кишинева з дозаправкою в Бахрейні (1 година, без виходу з літака). Усього приблизно 10 годин – і ви на Шрі-Ланці!
  • Безплатне харчування під час польоту, до якого входить: гаряче (курка або веганська страва на вибір), десерт, гарячий напій (чай або кава) та 0,5 л. бутильованої води.
  • Надійні партнери з 15-річним досвідом — Delux Holidays, доступні 24/7, які допоможуть зробити вашу відпустку яскравою та насиченою враженнями.
  • Гіди, що говорять вільно англійською мовою.
  • Прибуття до аеропорту Маттала у південній частині острова, звідки легко дістатися до найпопулярніших курортів: Тангалле, Галле та Хіккадува.
  • Тури на 9+1/10+1/20+1 ніч. Ранні вильоти дозволять присвятити ще більше часу приємному відпочинку!

Вже вибрали курорт і готові до райського відпочинку? Шрі-Ланка чекає разом із Join UP!


¹easy living — англ. безтурботне життя
²To Do — англ. що зробити