Агентам

Зустріти Новий рік в раю: тури на Шрі-Ланку з Join UP! на крилах SkyUp. Оновлено 04.02.2021

Перший рейс — 28 грудня 2020 року. Виліт з Києва з посадкою на дозаправку в ОАЕ. Плануємо прибуття до Маттали на півдні острова. Тривалість турів — від 10 ночей.

Подарувати собі та близьким подорож на новорічні свята завжди було влучною ідеєю. Однак цьогоріч чи не вперше у сучасній історії наш вибір надзвичайно обмежений. Тому відкриття ще одного нового напрямку — вже саме по собі свято і новорічне чудо.

Екзотична Шрі-Ланка — безумовний вибір для тих, хто обирає наряджати пальми біля теплого океану, аніж святкувати у крижаних обіймах негоди. А стиль відпочинку тут можна описати, як подалі від шуму і метушні, поближче до океану та природи. Чим не місце сили для перезавантаження після всіх обмежень та випробувань 2020 року?

Стартуємо: 28 грудня 2020 року.

Літатимемо на крилах SkyUp двічі на тиждень.

Перші рейси: 28.12.20, 02.01.21, 04.01.21 і 08.01.21, а далі — щовівторка та щоп’ятниці.

До пакетного туру входить: авіапереліт (з багажем 23 кг) і трансфер в обидві сторони, проживання і харчування на вибір, поліс медичного страхування. Додаткова страховка від невиїзду (250 грн*) та страховка додаткових фінансових ризиків (100-150 грн*) дозволять убезпечитися від зайвих витрат у разі зміни планів поїздки, пов’язаних із коронавірусом в тому числі.

Відпочинок — зараз тільки у 4* та 5* готелях. Поступово будемо поповнювати добірку. Слідкуйте за нашими анонсами на сайті та на офіційних сторінках в соцмережах.

Відпочинок на Шрі-Ланці і Covid-19: нововведення1

Після локдауну країна відкриває свої кордони поступово і запроваджує нові правила в’їзду та перебування для комфортного і безпечного відпочинку.

Нині туристів приймає обмежена кількість прибережних готелів на півдні та південному заході країни. База готелів буде поступово розширюватися, а правила відпочинку — доповнюватися і, можливо, змінюватися.

Нижче ми зібрали попередньо відому нам інформацію. Про будь-які зміни будемо повідомляти, щойно отримуватимемо уточнення від наших ланкійських партнерів — слідкуйте за оновленнями цієї публікації.

Важливо! На територію Шрі-Ланки заборонено ввозити дрони, в тому числі квадрокоптери. У разі виявлення на кордоні апарати будуть вилучати.

Аеропорт прибуття — Маттала

Аеропорт відкрився у 2013 році, розташований ближче до пляжів південно-західного узбережжя, ніж аеропорт Коломбо.

Примітний тим, що розташований буквально посеред савани. Тож дорогою з аеропорту до курортів можна буде милуватися захоплюючими видами та унікальною дикою природою у післяобідній час. Прилітаємо на острів ми о 14:55.

Віза та ПЛР-тестування

Для в’їзду громадянам України незалежно від віку13 потрібна віза. Дорослим і починаючи з 2 лютого дітям віком від 12 років14 також потрібен негативний результат ПЛР-тесту, отриманий протягом 96 годин3 до вильоту з України5. Важливо! З 6 січня для в’їзду в країну необхідно мати з собою для надання після прильоту оригінал негативного результату тестування, оформлений на бланку лабораторії з мокрою печаткою6.

Необхідне для в’їзду на Шрі-Ланку ПЛР-тестування можна робити в одному з рекомендованих МОЗ України медичних центрів або обрати одне з відділень лабораторій-партнерів Join UP!, з якими ми домовилися про спецціни.

Подробиці щодо умов та графіку здачі тестів — за посиланням

Крім того, заздалегідь, або під час польоту чи одразу після прибуття до країни потрібно заповнити і надати Довідку про стан здоров’я7.

Для отримання візи відкрита онлайн-реєстрація, з організаційними питаннями допомагає туроператор. Вона коштуватиме 1525 UAH* і дозволяє перебувати на острові до 30 днів. Важливо! Паспорт туриста повинен бути дійсним не менше 6 місяців з дня виїзду зі Шрі-Ланки.

До уваги туристів і турагентів!14

Починаючи з 2 лютого діти віком до 11 років включно звільняються від обов’язкового ПЛР-тестування для в’їзду та під час перебування на острові. Винятком для проведення тесту може стати лише наявність у дитини симптомів захворювання або якщо вона мала контакт з пацієнтом з підтвердженим випадком Covid-19.

Після прибуття на острів всім туристам включно з дітьми віком від 12 років14 потрібно здати другий ПЛР-тест у готелі. До надходження результатів (період очікування — 24-48 годин) пересування туристів у готелі має бути обмежене.

Алгоритм ПЛР-тестування під час перебування на острові15

Починаючи з 2 лютого чинності набуває наступний алгоритм ПЛР-тестування під час перебування на острові для дорослих та дітей віком від 12 років:

  • ПЛР-тестування одразу після прибуття
  • За умови перебування на острові протягом щонайбільше 4 ночей/5 днів обов’язкових ПЛР-тестувань, крім того, яке робиться відразу після прибуття на острів, немає (в сумі 1 тестування на острові)
  • За умови перебування на острові більше ніж 4 ночей/5 днів, але менше ніж 13 ночей/14 днів потрібно зробити ПЛР-тест на 5-7 день відпочинку (в сумі 2 тестування на острові)
  • За умови перебування на острові протягом щонайменше 13 ночей/14 днів потрібно зробити ПЛР-тести на 5-7 день та на 10-14 день відпочинку (в сумі 3 тестування на острові)

Всі ПЛР-тести, що робляться після прибуття на острів (один, два або три залежно від тривалості перебування), мають бути оплачені заздалегідь, до прибуття на відпочинок. Один тест коштуватиме 1742 UAH*. У разі бронювання туристичного пакета на 7/10/11 ночей туроператор забезпечує проведення другого тесту безкоштовно. Туристи отримуватимуть копії результатів тестування8. Туристів із позитивними результатами та їхніх супутників, які проживають з інфікованими в одному номері, буде ізольовано в окремому карантинному номері того самого готелю, де вони проживають, зі збереженням заброньованого в рамках туру харчування4. Медичні витрати покриватимуться відповідно до страхового полісу.

У разі появи симптомів або за рішенням лікаря готелю/лікаря району, за яким закріплений готель, пацієнт може бути переведений до однієї із узгодженого Міністерством охорони здоров’я переліку приватних лікарень9

У разі госпіталізації за показаннями, що не стосуються захворювання на Covid-19, пацієнта буде доставлено на лікування в одну з лікарень визначеного заздалегідь Управлінням розвитку туризму Шрі-Ланки переліку, який має бути узгоджений Міністерством охорони здоров’я Шрі-Ланки. Вартість лікування має покривати поліс медичного страхування туриста9.

Відповіді на найпоширеніші запитання про ПЛР-тестування, страхування, лікування та самоізоляцію на відпочинку, якщо у туриста чи його супутників виявили Covid-19, ми зібрали у публікації.

Готелі і харчування

Приймають туристів лише готелі, які відповідають всім вимогам Міністерства охорони здоров’я і туризму Шрі-Ланки: мають щонайменше 80 номерів, закриту територію, забезпечують постійне перебування задіяного персоналу на території готелю. Перші 14 днів перебування на острові туристи можуть розміщуватися тільки у готелях з рівнем безпеки Level 1.  Дозволена максимальна завантаженість готелю — не більше 75% номерів, залишок номерів резервується для ізоляції виявлених безсимтомних ковід-позитивних гостей серед туристів, які проживають на території готельного комплексу10.

Перші 14 днів11 після прибуття туристи мають залишатися на території готелю, навіть якщо отримали негативний результат ПЛР-тестування після прибуття на острів. Вся інфраструктура готелів буде доступна в цей час у звичайному режимі — пляжі, ресторани, бари. Відвідувати можна буде тільки туристичні об’єкти, узгоджені попередньо в межах «туристичної бульбашки»12.

На 5-7 день перебування на острові, після отримання негативних результатів другого зробленого на острові ПЛР-тесту, можна відправитися на одну з двох екскурсій: у Національний парк Яла чи поїхати у Галле12. Важливо! Ресторани на узбережжі не працюватимуть, а переміщення островом буде обмежене протягом всього періоду відпочинку. Рекомендуємо бронювати максимальний тип харчування у готелі. Подробиці про доступну екскурсійну програму повідомимо додатково трохи згодом.

 1Інформація додана 18.12.2020
2Інформація додана 21.12.2020
3Інформація додана 30.12.2020
4Інформація додана 30.12.2020
5Інформація оновлена 13.01.2021
6Інформація додана 06.01.2021
7Інформація додана 13.01.2021
8Інформація додана 13.01.2021
9Інформація додана 13.01.2021
10Інформація додана 13.01.2021
11Інформація додана 13.01.2021
12Інформація додана 13.01.2021
13Інформація додана 18.01.2021
14Інформація оновлена і додана 04.02.2021
15Інформація додана 04.02.2021

 

*Ціна актуальна на дату публікації