Агентам

Як повертатимуть туристів Join UP! та інших українців зі Шрі-Ланки

Туристів Join UP! та інших українців, чий рейс flydubai було скасовано 16.03, повертатимуть новим рейсом авіакомпанії flydubai.

Що сталося

16 березня 105 українських туристів — 65 відпочивальників Join UP! та 40 самостійних мандрівників, які мали повертатися додому рейсом авіакомпанії flydubai, не змогли цього зробити, оскільки на той час перевізник скасував рейс.

Що з туристами Join UP!

Всім 65 туристам, які відпочивали по турпакету, туроператор Join UP! повністю сплатив всі його складові — готель, страховку, трансфери та перельоти в обидві сторони, додаткові послуги. Після завершення туристичної подорожі туристи не змогли скористатися зворотнім рейсом через те, що він був скасований.

Що робить Join UP! для своїх туристів

Авіаперевізник flydubai повідомляв, що припиняє польоти з 17 березня по 3 квітня, інформація щодо скасування рейсу 16 березня не надходила.

Після відміни рейсу Join UP! постійно підтримує зв’язок зі своїми туристами через приймаючу сторону на Шрі-Ланці. Всім 65 відпочиваючим був забезпечений трансфер та запропоновано розміщення у готелях за зниженим тарифом та на спеціальних умовах, розроблених приймаючою стороною за запитом Join UP! для зменшення незапланованих витрат туристів.

У поточній складній форс-мажорній ситуації туроператор робить все можливе, щоб зменшити додаткові незаплановані витрати туристів на перебування на Шрі-Ланці на час, необхідний для організації їх повернення додому.

Чому туроператор не бере всі витрати на себе

Ситуація с розповсюдженням COVID-19 стала для всіх, безумовно, ударом та, як і всі інші компанії туристичної галузі, ми намагаємось зробити розподіл грошових коштів таким чином, щоб, в першу чергу, продовжити виконувати свої зобов’язання. Першочергово, ми направляємо наші витрати на забезпечення виконання рейсів, аби повернути усіх українців додому.

Що з іншими туристами

Українцями, які перебували у самостійній мандрівці на Шрі-Ланці, опікується та координує їх дії консульство України та Міністерство закордонних справ. Join UP! також постійно контактує з консулом для спільної координації дій.

Як буде організоване повернення до України

Join UP! спільно з Міністерством закордонних справ та Міністерством інфраструктури займається організацією повернення всіх 105 українців рейсу flydubai додому. Також ми підтримуємо зв’язок з авіакомпанією flydubai, щоб спільними діями повернути українців додому.

Наразі, за попередньою інформацією, flydubai підтвердив наміри виконати рейс. Дата рейсу уточнюється та буде повідомлена туристам через приймаючу сторону на Шрі-Ланці.