Агентам

Повернення туристів до України: як буде організовано вивіз українців із закордонних курортів

За відомостями туроператора Join UP!, станом на 16 березня 2020 року, за кордоном знаходиться 14 220 осіб, які придбали турпакети через туроператора Join UP!.

Ми розуміємо, якою непростою для багатьох наших туристів є ситуація, коли неможливо вчасно повернутися додому. Хочемо запевнити всіх, що ми знаємо про кожного з вас і робимо все можливе, аби якомога швидше і безпечніше повернути усіх вас до України.

Ми продовжуємо шукати рішення для кожного туриста

Ситуація, що склалася у зв’язку із поширенням епідемії коронавірусу, вплинула на всі світові компанії, на туристичні і авіаційні – чи не найбільше. Ми як туроператор знаходимося у постійному пошуку рішень, які допоможуть максимально полегшити перебування наших туристів за кордоном до моменту повернення додому. Для цього ми перебуваємо на постійному зв’язку із нашими закордонними партнерами і крок за кроком вирішуємо кожну проблему, яка постає перед нами і нашими туристами. Ми шукаємо можливості продовжити перебування в готелях, в яких відпочивали туристи, або допомагаємо знайти нове житло до моменту евакуації. Ми також подовжили терміни медичного страхування відпочивальників

Туристи, які перебувають у Єгипті

Зараз в Єгипті перебуває 12 452 наших туристи. Наразі це дві категорії людей:

  • туристи, чий відпочинок вже закінчився або буде перерваний дочасно через необхідність повернутися;
  • туристи, які на цей час перебувають в готелях, зачинених на карантин – Reef Oasis Beach Resort 5* та Sentido Reef Oasis Senses Resort 5* у Шарм-ель-Шейху та Desert Rose Resort 5* у Хургаді.

Повернення в Україну туристів розпочнеться вже 17 березня. Ми плануємо завершити процес евакуації за 3-4 дні, тож сподіваємося, що вже до кінця тижня ви будете вдома.

827 туристів, які на цей момент перебувають у готелях, зачинених на карантин, ми просимо залишатися на зв’язку з турагентами для отримання від них актуальної інформації відносно зворотних рейсів, оскільки ми тримаємо з ними постійний зв’язок. Орієнтовно евакуація цих людей відбуватиметься на цьому тижні. Для вивезення цих туристів будуть виконані спеціальні рейси у співпраці з МОЗ України, на літаку будуть присутні лікарі-епідеміологи, а також наявні експрес-тести для перевірки пасажирів.

Туристи, які перебувають в інших країнах

Окрім Єгипту, 1768 наших туристів перебувають зараз в інших країнах – на Шрі-Ланці, Кіпрі, Мальдівах, в ОАЕ, Таїланді, Індонезії тощо. На превеликий жаль, у зв’язку із тимчасовим закриттям Україною авіасполучення з 17 березня 2020, ми не можемо власними силами повернути цих туристів додому так швидко, як хотілося б.

Для евакуації цих людей наразі розробляється план дій за участю авіакомпаній і компетентних державних інституцій: Міністерства закордонних справ України, Мінінфраструктури України, Державного агентства України з туризму та курортів. Хочемо нагадати про важливість тримати зв’язок з вашими турагентами і готельними гідами, а також із консульськими службами країни вашого перебування.

Як залишатися на зв’язку в очікуванні евакуації

Сторінка у фейсбуці і сайт туроператора

Ми оперативно публікуємо всі інформацію на нашому сайті у розділі «Важливо», а також на нашій сторінці у фейсбуці. Будь ласка, слідкуйте за оновленнями на цих ресурсах та, за потреби, звертайтеся за уточненнями до свого турагента. Відсутність інформації щодо якихось питань означає, що ми працюємо над ними і повідомимо одразу, щойно матимемо конкретне рішення.

Електронна система ДРУГ

Закликаємо українців, які перебувають за кордоном, зареєструватися у створеній МЗС України електронній системі ДРУГ. Це допоможе державі координувати повернення українських громадян, а посольствам та консульствам України — підтримувати з вами зв’язок.

Телеграм-чати

Українські мандрівники створили тематичні телеграм-чати по різних країнах, підписавшись на які ви зможете слідкувати за новинами, а також узгоджувати свої дії по поверненню в Україну з іншими туристами у вашій країні перебування. Ось деякі з них:

Ми щиро поділяємо почуття і співчуваємо всім, кого ця непроста ситуація захопила вдалині від дому. Хочемо ще раз запевнити, що ми робимо все від нас залежне, аби пришвидшити процес вашого повернення. Нам прикро, що вам доводиться чекати та хвилюватися. Будь ласка, бережіть себе і будьте здорові.