Агентам

Коментар щодо затримки рейсу PQ 6972 Занзібар — Київ

Оновлення від 16.02.21:

15 лютого о 23:59 рейс PQ 1972 Занзібар — Анталія — Київ вилетів із Занзібару з усіма пасажирами, які не змогли вилетіти з острова за графіком. Після дозаправки та надання гарячого харчування пасажирам в Анталії літак прибув у Бориспіль 16 лютого о 09:47. Також цим рейсом доставлено весь багаж туристів.

Ми вдячні за співпрацю і надану підтримку в отриманні необхідних на цей рейс дозволів Державіаслужбі України, Міністерству інфраструктури України та Міністру Владиславу Криклію, а також Міністерству закордонних справ і Посольству України в Кенії.

Оновлення від 15.02.21:

SkyUp технічно готовий виконати рейс у будь-який час. Тривають переговори з авіаційними органами країн щодо отримання дозволів на перетин їхніх кордонів. Для пришвидшення вирішення питання до переговорів приєдналася Державіаслужба України. Підтримку у вирішенні ситуації також надають Міністерство закордонних справ і Посольство України в Кенії.

Вирішити ситуацію оперативно за допомогою резервного літака не було можливості. В операційній діяльності SkyUp зараз задіяні 7 із 11 літаків флоту авіакомпанії, включно з тим, який зараз знаходиться на Занзібарі. Вони виконують рейси за розкладом, тому немає можливості задіяти їх до вирішення питання. Ще 4 літаки знаходяться на збереженні. Процедура виведення літака зі збереження займає кілька днів, тож таке рішення не допомогло б нам оперативно вирішити ситуацію.

Станом на 15 лютого всі туристи, які мали летіти цим рейсом, розселені в окремих номерах у готелях від 3* до 5* із харчуванням «повний пансіон» (сніданок, обід і вечеря) зі строком проживання до 16 лютого.

Якщо авіакомпанія не отримає дозвільних документів на сьогоднішній виліт, завтра ми відправимо туристів у Київ регулярним рейсом SkyUp, який прибуде на Занзібар. Інформацію щодо вильоту туристи і турагенти отримають у смс-повідомленнях.

Оновлення:

Нам вдалося знайти номери для комфортного розміщення всіх туристів – зараз відбувається процес поселення. Щодо виконання рейсу – авіакомпанія працює над отриманням всіх необхідних дозволів на його виконання. Актуальну інформацію про час вильоту туроператор повідомляє турагентам та туристам у смс-повідомленнях.

У розкладі рейсу PQ 6972 Занзібар — Київ відбулися зміни.

Станом на 14 лютого всі туристи, які мали повертатися цим рейсом з відпочинку додому, доставлені в готель. Туроператор зробив усе від нього залежне для розселення туристів. Через високий сезон і затребуваність курортного напрямку вільних місць в готелях зараз немає. Разом з тим туристи користуються інфраструктурою готелю, в який ми їх заселили, вони повністю забезпечені харчуванням.

Туроператор і авіакомпанія весь час працювали над вирішенням ситуації, провели переговори із партнерами в різних країнах щодо отримання дозволу на новий додатковий маршрут, необхідний для забезпечення повернення туристів до Києва. Разом з тим чинні безпекові протикоронавірусні обмеження різних країн на перетин кордонів іноземними громадянами значно ускладнюють наші оперативні можливості для вирішення цього питання. Зараз це один із основних факторів затримки рейсу.

Станом на 15:00 14 лютого для повернення туристів у Київ ми плануємо виконати рейс PQ 1972 Занзібар — Анталія — Київ. Попередньо запланований час вильоту — 21:00 за київським часом сьогодні (19:00 UTC).

Ми постійно перебуваємо на зв’язку з нашою приймаючою стороною на Занзібарі і партнерами для якнайшвидшого вирішення цієї ситуації. Робимо все від нас залежне, щоб безпечно організувати зворотний рейс у найкоротші строки.

Нам шкода, що ця ситуація спричинила зайве хвилювання і вплинула на плани наших туристів. Додатково будемо повідомляти деталі.