Агентам

Правила ПЛР-тестування для в’їзду в Єгипет. ОНОВЛЕННЯ 24.06.2021

Для подорожі до Єгипту усім туристам у віці від 6 років* потрібно мати негативний ПЛР-тест6.

Турист самостійно обирає, де здавати ПЛР-тест — в Україні чи в Єгипті

Робити ПЛР-тест не обов’язково, якщо мандрівники мають свідоцтво про вакцинацію проти COVID-19. При цьому мають бути виконані наступні умови4:

  • Сертифікат має бути виданий лабораторією, акредитованою в країні видачі документа.
  • Містить QR-код без жодних виправлень, змін, додавань.
  • Минуло 14 днів з моменту введення другої дози Pfizer / Moderna / AstraZeneca / Sinopharm / Sinovac / Sputnik.
  • Минуло 14 днів з введення препарату Johnson&Johnson.
  •  Вакцина має бути зі списку, затвердженого ВООЗ.

Для тих пасажирів, що ще не пройшли вакцинацію правила залишаються незмінними.

Туристи можуть обирати, де здавати тести:

  • Завчасно в Україні за цінами і графіками лабораторій чи медичних центрів, куди вони вирішать звернутися.
  • Або після прибуття до Єгипту в аеропорту з розрахунку 1306 UAH за людину — оплата здійснюється готівкою в аеропорту.

Правила ПЛР-тестування в Україні

Туристам, які обирають здавати ПЛР-тест завчасно в Україні, потрібно дотримуватися наступних умов:

  • Для тестування можна обрати одну з рекомендованого МОЗ України переліку лабораторій або з переліку лабораторій-партнерів Join UP!, з якими ми домовилися про спецціни на тестування для наших туристів.2

Подробиці щодо умов та графіку здачі тестів — за посиланням

  • Від моменту забору матеріалу на тестування до прибуття до Єгипту має пройти не більше 72 годин.
  • Довідка про негативний результат тестування має бути видана англійською мовою. Обов’язково: надання оригіналу довідки з мокрою печаткою та QR-кодом. Вимога про обов’язкову наявність QR-коду на оригіналі тесту стає обов’язковою з 01.12.2020 року4. При цьому при зчитуванні QR-коду повинен відкриватися результат тестування туриста на офіційному сайті лабораторіі5.

Звертаємо увагу туристів, що туроператор Join UP! не несе відповідальності за проходження туристами контролю щодо ПЛР-тестування і контролю в аеропортах України з наданням довідок з результатами тестування. Рішення ухвалюють співробітники прикордонної служби, які здійснюють контроль.

Правила ПЛР-тестування в Єгипті

Туристам, які обирають здавати ПЛР-тест після прибуття до Єгипту в аеропорту, важливо знати:

  • ПЛР-тестування туристам робитимуть після прибуття до аеропорту і проходження формальностей. ВАЖЛИВО! Сплатити за тестування можна тільки готівкою через відсутність терміналів для безконтактної оплати. Разом з тим в терміналі аеропорту можна буде скористатися банкоматом для зняття з картки готівки у місцевій валюті в сумі, озвученій на місці за курсом на момент оплати.
  • Після здачі зразку для ПЛР-діагностики туристи відправляються груповим трансфером до свого готелю, заселяються і чекають на результати тестування.
  • Якщо турист отримує негативний результат, то продовжує свою відпустку у звичайному режимі, якщо позитивний — туриста ізолюють в окремий корпус/крило готелю для заражених Covid-19, де лікар здійснить повторний огляд для ухвалення рішення про госпіталізацію чи подальше лікування в умовах ізоляції в готелі.
  • У разі захворювання під час відпочинку лікування (і в лікарні, і в режимі ізоляції в готелі) здійснюються за рахунок Міністерства охорони здоров’я Єгипту. Обов’язково: потрібно зареєструвати страховий випадок у страховій компанії.
  • Після завершення лікування турист повторно здає ПЛР-тест. За рахунок страхової компанії тестування робиться не раніше ніж за 72 години до зворотного вильоту. Власним коштом тест можна зробити, не очікуючи зворотного вильоту (орієнтовна вартість — $130)3. Якщо результат негативний, турист може вирушати додому, якщо позитивний — продовжує лікування в режимі ізоляції в готелі за рахунок готелю.
  • Харчування під час лікування буде подаватися хворим прямо в номер. Туристам із позитивним результатом тесту заборонено користуватися територією та інфраструктурою готелю.3

Звертаємо увагу туристів: якщо через захворювання під час відпочинку вам доведеться пропустити свій зворотний рейс, квиток додому після завершення лікування доведеться купувати власним коштом. Разом з тим у вас залишається можливість звернутися до страхової компанії щодо отримання компенсації. Також нагадуємо, що можна завчасно застрахуватися від фінансових ризиків, пов’язаних зі скасуванням подорожі або зміною термінів поїздки, зокрема через Covid-19. Подробиці у публікації.

Правила організації ПЛР-тестування в Білорусі1.

Починаючи з 25 лютого у пакетні тури з вильотом з Білорусі додана послуга ПЛР-тестування коштом туроператора. Агенту лише необхідно вибрати місто, в якому турист робитиме тест.

Якщо турист хоче відмовитись від цієї послуги, агент при бронюванні повинен вибрати  відмітку «самостійне тестування у Республіці Білорусь». Водночас вартість пакетного тура залишається без змін1.

Важливо! Без надання негативного результату ПЛР-тестування туриста не зможуть прийняти на борт літака.

Як підготуватися до ПЛР-тестування

Перед тестуванням не рекомендовано:

  • за 3-4 години вживати їжу, пити, чистити зуби, полоскати рот/горло, жувати жувальну гумку, курити
  • за 6 годин використовувати лікарські засоби для зрошення ротоглотки і препарати для розсмоктування
  • безпосередньо перед забором матеріалу використовувати пастилки для освіження дихання

1Інформація оновлена 14.05.2021
2Інформація додана 15.09.2020
3Інформація додана та оновлена 15.09.2020
4Інформація оновлена 24.06.2021
5Інформація додана 21.12.2020
6Інформація оновлена 14.05.2021

*У разі бронювання пакетного туру для відпочинку з дітьми коректна вартість туру розраховується після внесення дати народження дитини, якщо їй ще не виповнилося 6 років