Агентам

У подорож до Канарських островів: to do list¹ від Join UP! на Тенерифе

Нам в Join UP! відомо те відчуття, що от-от пропустиш якусь цікавинку під час подорожі, круте місце, незабутню емоцію, але ніяк не можеш зрозуміти – яку і де. А найгірше, що дізнаєшся про те саме заповітне й невідоме бажане, коли вже часу обмаль і треба повертатися додому. На щастя, ми тут, щоб цьому зарадити.

Сьогодні ділимося з вами крутим гайдом “to do list”, з яким ви зможете відчути всю атмосферу Тенерифе та вибрати для себе найкращі пригоди, яких спершу так не вистачало. Запевняємо, це острів, де кожен знайде щось своє. Розкриємо всі його можливості разом?

РОЗКАЖИ МЕНІ ПРО ТЕНЕРИФЕ

Тенерифе — дуже особливе місце. Там хочеться танцювати під лагідним сонцем, занурюватися в блакитні води океану, відчувати легкий солоний вітерець, радіти життю, куштуючи смачні страви в ресторані на узбережжі під біле та червоне вино з тутешніх виноградників. Підкоряти гірські маршрути, дивуватися контрастам чорних вулканічних та білих пляжів, пробувати сили в серфінгу, гуляти вулицями острова, де кожен камінчик має свою історію, милуватися красою навколо, катаючись на велосипеді, і, звісно, знайомитися з місцевими, які вміють заряджати своєю енергією. Таке насичене, гармонійне поєднання смаків та вражень не залишає байдужим нікого. І цих маленьких родзинок ще багато, адже щоразу повертаючись на Канари, відкриваєш для себе частинку чогось нового, приємного та незабутнього.

“Острів вічної весни” 🌺

Так називають Тенерифе за його постійно хорошу погоду майже без дощів. Температура повітря вдень не падає нижче +22–24°C навіть узимку, а води — від +19 до +24°C. Саме те, що потрібно для комфортного відпочинку!

TO DO LIST ШУКАЧА ПРИГОД

Готуйте зручне взуття, бо з такою кількістю пригод захочеться обійти весь острів! А гарний настрій — точно гарантований!

  1. Послухаємо, як шумить печера, якій вже понад 27 000 років? Печера Вітру — Cueva Del Viento, п’ята за довжиною у світі (18 км) — ховає у собі лавові сталактити, озера, каскади та бокові тераси. А ще там постійно гуляють потоки вітру, які створюють таємничий, примарний шум.
  2. Пориньмо у водні розваги? Найбільший на острові аквапарк “Сіам” уже чекає на свого туриста. Прозора труба заввишки 28 метрів, яка проходить через акваріум з акулами та іншими рибами, серфінг на триметрових хвилях, різні басейни, дитячі зони, анімація і річка “Май Тай”, що протікає через весь парк — вибір там просто величезний!
  3. Зробімо фото з найбільшим драконовим деревом у світі? Це драцена, що виросла на 18 метрів у висоту, а діаметр її крони — близько 20 метрів! Імовірно, що дереву понад 700 років, і воно найстаріше на острові.
  4. Доторкнімося до чорного вулканічного піску на пляжах Беніхо, Терезітас та Лас-Терезітас. У поєднанні з галькою — що може бути краще, ніж стоун масаж від природи?
  5. Скуштуймо вино з сорту “Мальвазія”? Тенерифе — одне з небагатьох місць на Землі, де збереглися столітні сорти винограду, зокрема й цей гастрономічний символ острова.
  6. Влаштуймо собі незабутній дайвінг? Серед закинутих портів (El Valito, Alcalá), печер (Cueva De Los Cerebros, Cueva De Los Camarones Palm Mar), підводних вулканічних гір (Montaña Amarilla, El Pinque, Barranco Seco) та кораблів (Tabaiba).
  7. Зустріньмо незвично захід сонця? На будь-якому курорті — це класика, але чи споглядали ви колись цю заграву, купаючись у вулканічних басейнах, які майже з’єднуються з океаном? Місто-порт Гарачіко запрошує спробувати!
  8. Вирушаймо на шоу в залі Колізео? Іспанське фламенко ніде не буває таким палким, як на його батьківщині. Чи знали ви, що існує ціла наука, що вивчає фламенко? Вона так і називається — фламенкологія, і вивчати її почали з 1957 року, після випуску однойменної книги Гонсалеса Климента.
  9. Ходімо на шопінг шукати сувеніри для найближчих та оновлювати гардероб у Centro Comercial The Duke Shops, який став вибором мандрівників 2023 року за версією Tripadvisor? Сучасний торговельний центр, де представлено і багато місцевих іспанських брендів, і таких міжнародних, як: Calvin Klein, Guess, Superdry, Bellisima, Armani Exchange, Levis.
  10. Згадаймо дитинство, коли ми всі хоч на хвилинку хотіли потрапити у казку? Чому б і ні — у замку Сан-Мігель на туристів уже чекає дивовижна атмосфера середньовічної епохи, яку вони відчують за святковою вечерею разом із запальним лицарським турніром.
  11. Зловімо хвилю релаксу серед неймовірної природи біосферного заповідника Анага? Там ви знайдете лаврові ліси, серед чудернацьких стежок яких хочеться загубитися, та понад 120 видів птахів.
  12. Подивімося на найбільший у світі пінгвінаріум та гігантських косаток? Парк Лоро чекає на туристів різного віку, бо йому однозначно є ще чим захопити увагу.
  13. Відвідаймо місцеві села і погляньмо як живуть локали? Можливо, вони покажуть вам, як готують домашній козячий сир та мед, і навіть запросять на смачну вечерю.
  14. Піднімімося на вершину вулкана? Не кожен може отримати такий досвід у своєму житті. Величний Тейде — найвищий пік Іспанії — хотіли підкорити багато мандрівників. Будете одним з них?
  15. Скуштуймо Papas arrugadas? Це солодка молода картопля, яка вариться в кілограмі солі до повного випаровування води. А як напій додамо ще незвичне вино синього кольору, яке роблять виключно з винограду, без барвників.
  16. Порахуймо зірки? Якщо наважились на попередню пригоду, завітайте також до однієї з найбільших обсерваторій у світі на Тейде, де вночі можна спостерігати 83 із 88 офіційно визнаних сузір’їв — це одне з трьох найкращих місць на планеті для спостереження зоряного неба!
  17. Поїдьмо до загадкових пірамід у селищі Гуїмар? За однією з версій, вони були створені стародавньою цивілізацією гуанчі. Цікавий факт: у день сонцестояння тут можна побачити дивовижне явище — як сонце сідає двічі.
  18. Доторкнімося трохи до історії? Найперша церква на острові — храм Святого Хреста, нині Церква Непорочного Зачаття Пресвятої Діви Марії. Саме на честь цієї святині було назване місто Санта-Круз-де-Тенерифе.
  19. Скуштуймо Тірас-де-Казон? Це смужки м’яса невеликого виду акул, засолені та висушені — для тих, хто хоче скуштувати щось справді екзотичне з канарської кухні.
  20. Відправимось до острова трьохсот вулканів? На Лансароте близько 30% території вкрито попелом, що поєднується з красивими ландшафтами, сукулентами, ґрунтами неймовірних відтінків, виноградниками посеред пустелі, прихованими лагунами, бухтами та скелями. Чудове місце, щоб зробити купу просто космічних фото серед цих рідкісних пейзажів!

ПОДОРОЖУВАТИ З JOIN UP!

Ми вже подбали про вашу майбутню відпочинкову фієсту, поговорімо про основне?

Комфортний переліт. Прямий рейс з Бухареста на крилах Wizzair.
Зручна польотна програма. Літаємо двічі на тиждень — щопонеділка та щоп’ятниці.
Надійні партнери. 30 років досвіду в 11 країнах допомагають нашим DMC² ITravex забезпечувати туристів Join UP! усім необхідним для їхньої незабутньої подорожі на Тенерифе.
Великий список цікавих екскурсій, на яких можна отримати нові знання, емоції та чудові спогади.
Хороший вибір готелів, у які захочеться повернутися:

Летімо на острів вічної весни до пригод?


¹to do list — англ. список справ
²DMC (Destination Management Company) — приймаюча компанія