Агентам

Мадейра: неможливо встояти

У чому секрет Мадейри? Чому вона така приваблива протягом усього року?

Пропонуємо розкрити цей секрет разом, скориставшись неймовірною пропозицією від Join UP! Спокусіться, і ви не пошкодуєте. Наша колега не змогла встояти перед чарами Мадейри і зовсім недавно провела там незабутній тиждень. І зізнається, що ще й досі перебуває під враженням.

Ольга
Ткаченко
керівник департаменту PR:

Природа неймовірної краси, багата історична спадщина та виняткова архітектура роблять Мадейру насолодою для очей. Ольга ділиться з нами власним топом місць та вражень, які самі вже є вагомою причиною для відвідування острова.

Тропічний сад палацу Монте

Як ботанічний сад це місце почало приймати гостей 1991 року. Проте його історія сягає значно далі. Мальовничий парк оточує палац, а нині музей Монте, який слугував резиденцією англійського консула, а пізніше — розкішним готелем для знаті. Африканські та буддійські скульптури, пагоди, водоспади, тропічні рослини та павичі з пишними хвостами — усе це та трохи більше можна побачити тут!

Чим тут зайнятися?

  1. Погуляти серед тисяч густих дерев та яскравих квітів, насолоджуючись співом пташок та свіжим повітрям.
  2. Оцінити озера, скульптури та вимощені доріжки — деякі з них ще пам’ятають людей, які прогулювались тут з часів 18 століття.
  3. Випробувати відразу два незвичні види транспорту — канатну дорогу, якою можна сюди дістатися, та традиційні дерев’яні сани, за допомогою яких можна спуститися з пагорбу.
  4. А коли вже нагуляли апетит — завітати до ресторану Patio das Babosas (Largo das Babosas 16, Funchal), який розташований неподалік.

Левада Caldeirao Verde

Левади — своєрідна фішка цього острова. Це канали, прокладені для доставки води на острові. Вони з’явилися тут ще у 16-20 століттях, проте ними користуються і сьогодні. Левади простягаються неймовірно мальовничими маршрутами, вони оточені високими пагорбами, лавровими лісами, прозорими озерами та бурхливими водоспадами. Саме тому вони такі популярні у мандрівників, які бажають дослідити багатства місцевої природи.

Цікаво знати

  • Існує безліч трекінгових маршрутів вздовж левад, за один похід можна відвідати один або кілька каналів.
  • Маршрути можуть бути легкими, які будуть до снаги навіть новачкам (проте фізично витривалим), так і складними, які зможуть подолати професіонали з відповідною фізичною підготовкою.
  • Довжина найкоротшого та найпростішого маршруту складає 7 кілометрів.
  • Усі тури на левади відбувають виключно у супроводі професійного гіда.

Піку-ду-Аріейру

Одна з найвищих точок острова, гора Піку-ду-Аріейру — місце, яке варто обов’язково відвідати, щоб вдихнути острів на повні груди та сповна насолодитися його невимовною красою з найкращого природного оглядового майданчика. Прогулянка на відкритих позашляховиках — чудовий спосіб швидко дістатися на самісіньку вершину, а дорогою насолодитися незабутніми краєвидами.

Що тут особливого?

  • Атмосфера. По-справжньому казкові місця, вкриті зеленавими рослинами та оповиті густим туманом.
  • Емоції. Що яскравіші вони – тим краще, чи не так? А драйвова їзда гірською дорогою крізь хащі лаврових дерев — пригода, яка гарантує надзвичайні враження!
  • Повітря. Чисте, з присмаком цитрусів та евкаліпту. Такого, мабуть, не знайти в жодному іншому кутку острова.
  • Звуки. Торохкотіння дрібних камінців під колесами, шум вітерцю у кронах дерев і чарівний спів місцевих пташок.
  • Вершина світу. Саме так відчувається на піку. Це буквально прогулянка над хмарами.

СПОКУСА ОКЕАНОМ

Мадейра омивається водами Атлантичного океану. Прихильники водних видів спорту прийдуть у захват від високих хвиль, які тут можна упіймати. Проте для тих, хто надає перевагу більш спокійному купанню, також знайдеться безліч спотів. Тримайте топ місць Мадейри для купання, щоб зловити максимум позитивних вражень.

Купальний сезон на Мадейрі триває увесь рік. Температура води: у середньому від +21 до +24°C.

Лавові басейни Порту-Моніш

У селищі Порту-Моніш океанська стихія приборкана, тож сюди можна сміливо вирушати тим, хто з острахом дивиться на бурхливі води. У цьому місці є можливість поплавати в лавових басейнах, де та ж сама океанська вода, проте зі значно спокійнішим норовом. Басейни є безкоштовні та платні — з шафками для речей, роздягальнями та душовими.
Прая-Формоза

Більшість пляжів на Мадейрі — з кам’янистим узбережжям і таким самим дном. Особливість Прая-Формоза у тому, що він один з небагатьох у цій місцевості може похвалитися м’яким пісочком. Тож цей варіант ідеально підходить для сімейного пляжного відпочинку. Зауважте, що це не просто пісок, а чорний вулканічний (надзвичайно інстаграмний).
Купальний комплекс Лідо

Відзначений «Блакитним прапором», цей платний купальний комплекс є одним з найвідоміших та найпопулярніших у Фуншалі. Вибирайте, де поплаваєте сьогодні — в одному з величезних басейнів з океанською водою, або у самому океані, до якого є зручні виходи.

СПОКУСА СМАКОМ

Навіть найстійкіші забувають про дієту, коли приїжджають на Мадейру. Адже місцева кухня — спокуса у чистому вигляді, заради якої хочеться забрати свою душу у фітнес-тренера та віддати її одному з фуншальських шефів.

Ешпада. Риба-шабля, приготована різними способами — одна з коронних страв острівної кухні. Зазвичай подається у тандемі з солодкою картоплею та смаженим бананом.
Тунець. Тунець. Ще одна цар-страва для місцевих. Варто обов’язково скуштувати тартар з тунця.
Восьминіг. Також у безлічі варіацій, з овочами та без — завжди смачно.
Бананас. Це банани, схрещені з ананасами, екзотика у квадраті. Ці фрукти м’які як банани, проте мають відчутний аромат ананасів.
Мадерійський хліб (bolo de caco). Без нього важко уявити місцеву кухню. Ви навіть не встигнете помітити, як з великим апетитом почнете їсти усі інші страви у обов’язковому тандемі з цією невимовно смачною випічкою.

Рекомендовані ресторани:

Socalco Nature Calheta (Caminho Lombo do Salão Nº 13, 9370-120 Estreito da Calheta)

Заклад розташований поодаль від Фуншала, проте він точно вартий поїздки на авто. Саме тут можна скуштувати чи не найсмачнішого печеного восьминога на острові, приправленого перцем, часником та місцевими травами.

KAMPO (R. do Sabão 6, 9000-058 Funchal)

Чудовий заклад у самому центрі Фуншала. Тут вас нагодують дуже смачними стравами з м’яса або риби.

Terreiro (Rua Imperatriz Dona Amelia 107 Praça, Funchal)

А у цьому ресторані із затишним літнім майданчиком варто обов’язково скуштувати місцеві десерти.

Напої:

  • Вино. Виноград, вирощений на вулканічному ґрунті, робить напій кислуватим та мінеральним.
  • Пончо. Смачне поєднання рому, меду, та соку. Зазвичай використовується лимонний або апельсиновий сік, проте радимо також спробувати варіацію із соком екзотичної маракуї.
  • Мадера. Кріплений винний напій, який складає чудову компанію рибним смаколикам.
  • Нікіта. Доволі незвичне, проте смачне поєднання морозива, білого вина та пива.

Мадейра – це благословенна земля. Фуншал – дуже затишний та колоритний. Особливу атмосферу тут створює колоніальна архітектура. Потрапивши сюди, хочеться неспішно гуляти, розслабитися на одній з літніх терас або просто насолоджуватися навколишньою красою. Мадейру, до речі, дуже любив Черчилль, і тепер я його чудово розумію. Здається, подумки я все ще на острові. І так, майже впевнена, що одного разу сюди обов’язково повернуся.

Мадейра із Join UP! це:

  • Комфортний переліт на крилах SkyUp.
Київ – Фуншал щосереди та щосуботи.
  • Величезна база готелів. Наприклад такі:
  • Сезонні знижки та спецпропозиції

Навіть нам, схоже, не встояти. Join UP! націлюється на Мадейру і запрошує вас приєднатися!