Агентам

Травень на Криті: найкрасивіший місяць на острові

Уявіть пікнік із соковитою спілою полуницею на узбережжі бірюзового моря, насичену зелень дерев та яскраві квіти усіх можливих відтінків на фоні білосніжних будинків з блакитними віконницями, крики чайок в симфонії з музикою з автентичних таверн і свіже повітря, наповнене ароматами квітів, кави та моря. Так виглядає травень на Криті.

Мабуть, найінстаграмніший місяць на острові. А ще це – ідеальний час для прогулянок та екскурсій. І де-де, а на Криті з його тисячолітньою історією та міфологічними сюжетами точно є на що дивитися та про що слухати. Тож запрошуємо з нами в найкрасивішу весняно-літню подорож!

ГРЕЦІЯ З JOIN UP!™

1 Досвід. Ми працюємо з напрямком уже 11 років і за цей час відправили туди майже 145 тисяч туристів*. Уже давно для багатьох стало аксіомою: Крит = Join UP!™.
2 Розширена польотна програма. Цього літа додаємо ще 2 аеропорти вильоту для українців. Літаємо на Крит з:

Польщі з 28.04 до 24.10.2024

з Жешува – щовівторка, щоп’ятниці
з Варшави – щонеділі
з Катовіце – щосереди і щонеділі

Румунії з 27.04 до 21.09.2024

з Бухареста – щосуботи
з Клуж-Напоки – щосуботи
з Сучави – щоп’ятниці
з Ясс – щовівторка

Країни Балтії з 26.04 по 24.10

Таллінн з 27.04
Вільнюс з 26.04
Рига з 26.04

Молдови: щоденні вильоти з Кишинева з 25.04 до 23.10.2024

3 Зручна логістика. Ми пропонуємо прямі автобусні трансфери з різних міст України до аеропорту в Кишиневі та зі Львова до Жешува.
4 Фокус на популярних та перевірених готелях. Цього літа в нашій колекції 170 готелів, серед яких 12 ексклюзивів:
  • улюбленці ринку зіркова мережа Mitsis:

Mitsis Royal Mare Thalasso Resort 5*
Mitsis Bali Paradise 4*
Mitsis Cretan Village Beach Resort 4*+

5 Надійні партнери. Працюємо в синергії з однією з топових DMC** Греції – Danaos. Чому саме вони?
  • 12 років досвіду
  • технологічність та інноваційність, підтверджені нагородою The Lloyd’s List Intelligence Big Data Award
  • 12 офісів на курортах материкової та острівної Греції
  • команда з понад 120 професіоналів, яка щороку обслуговує близько 240 000 туристів на 20 грецьких курортах***
  • понад 150 варіантів активностей для туристів
  • великий автопарк з часткою власного транспорту
  • професійні гіди, що володіють 7 мовами, зокрема англійською та російською
  • цілодобова підтримка туристів
  • послуги оренди автомобілів

Отже, все готово для незабутньої подорожі, і навіть список топових активностей вже є. Надихайтеся!

ТРАВНЕВИЙ TO DO LIST**** НА КРИТІ

У травні в Греції уже починається літо. Це найменш вітряний місяць на острові. До цього часу повітря тут прогрівається до +25°C, а вода – до +20°C. Світловий день триває близько 14 годин, за які можна встигнути і позасмагати, і насолодитися атмосферою історичних містечок, і влаштувати яскраву пригоду, що легко могла б стати сюжетом гомерівської історії. Ось вам кілька ідей для крутого травневого to do list на Криті.

Поповнити фототеку яскравими світлинами, що зберігатимуть спогади про найприємніші моменти подороЖИТТЯ ще довго після закінчення мандрівки. З інсталокаціями проблем точно не буде. У травні острів завжди зустрічає туристів різноманіттям фарб та квітів: від різнобарвних кущів бугенвілій до розкиданих скрізь маків, волошок, ірисів.
1 травня надягнути квіткову гірлянду і разом з місцевими святкувати на вулицях День квітів, насолоджуючись тематичними виставками.
Закупитися свіжими фруктами на місцевому ринку. Травень на Криті – сезон ківі, апельсинів, черешень, персиків, але справжні хіти – полуниця, вона в цей час неймовірно смачна, і мушмула – екзотичні плоди родом з Японії, що нагадують суміш персика, манго та цитрусових.
Протестувати свій внутрішній навігатор у Кносському палаці, одному з найбільших та найвідоміших на острові. Через складне планування будівлі кажуть, що це і є той самий лабіринт, в якому блукав Мінотавр.
Розслабитися та насолодитися заходом сонця з печери над Лівійським морем у мальовничому селищі Матала. Саме для цього ще 50 років тому сюди приїздили Боб Ділан та хіпі з різних куточків світу.
Помилуватися неймовірними формами багатовікових сталактитів у печері, де за легендами народився Зевс!
Максимально зануритися в культуру Криту в екопарку «Ласиінтос»: продегустувати оливкову олію, крафтові вина та ракію з плодів, вирощених прямісінько на території парку, власноруч створити керамічний сувенір у місцевій гончарній майстерні та познайомитися з представниками критської фауни на локальній фермі.
Відправитися в мінікруїз затокою Мірабелло до острова Спіналонга – маст для любителів нестандартних екскурсій. Чому? Адже в минулому столітті місцеву венеційську фортецю перетворили на лепрозорій для хворих на проказу.
Відчути себе like a local***** в колоритному селі Анойя. Доїти кіз, щоб зварити з їхнього молока сир, опанувати традиційні ремесла, пізнати філософію месімері (грецької сієсти), насолоджуючись смачним обідом під традиційну музику на березі озера, а завершити це все чашечкою міцної грецької кави у місцевій кав’ярні.
Перенестися майже на 4 000 років назад в епоху Мінойської цивілізації за допомогою тематичного парку в Като Арханес. Тільки уявіть, там навіть їжу готують за мінойськими рецептами і подають у відповідному “посуді”!
Навчитися традиційним грецьким і критським танцям на колоритному шоу в гірському поселенні Анополіс.
Прогулятися вуличками казкових містечок з грецьких листівок з білосніжними будинками на фоні чорних скель серед синього моря. Звісно, ми про Санторіні – єдиний в Європі острів вулканічного походження з чорними, білими і навіть червоними пляжами.
Дослідити найвіддаленіші куточки острова на джип-сафарі: гірські поселення, квітучі долини та дикі ущелини. Переконайтеся, наскільки різним може бути Крит!

Зберігайте цей список – і нумо з нами на Крит, за красою та яскравими враженнями!


*за внутрішньою статистикою Join UP!
** від англ. “Destination Management Company” – приймаюча компанія
*** за даними компанії
**** тут і далі по тексту від англ. “список справ”
***** від англ. “як місцевий”