Агентам

Улюблені місця Португалії

Ох, ці аромати, звуки Португалії… Ранковий запах океану, який неможливо ані забути, ані з чимось переплутати. Дзвін трамвая, що так бадьоро прямує вузькими вуличками. Такий апетитний та запаморочливий запах морепродуктів, які готуються на грилі. П’янкий дух місцевого вина, що так і манить присісти десь на терасі та випити келишок – сухого, холодного, смачного… А це що за звук? Це весь гомін порту, куди прибувають великі та маленькі кораблі! Ось де життя вирує і вдень і вночі. А це що за такий знайомий аромат? Та це ж… запах неймовірного тістечка pastel de nata! Того самого, яке так приємно взяти разом з чашечкою кави, щоб насолоджуватись смачнючим перекусом, сидячи десь на березі. Ну що може бути прекрасніше?

Упевнені, Португалія для вас також асоціюється з тисячею запахів, звуків та відчуттів. З місцями, до яких так хочеться повернутись, з особливою атмосферою, з відчуттям легкості та щастя, яке вас тут наповнює щомиті. Тож давайте разом готуватись до нової зустрічі з цією прекрасною країною і разом складати Must Visit List. Ми вже зібрали для вас список зі своїх улюблених місцин.

Must Visit

  • Томар. Ось де можна цілий день ходити і тільки тим і займатись, що роззиратися навкруги та робити фотографії. Адже тут – у колишній резиденції Ордену тамплієрів, а нині – у невеличкому містечку в окрузі Сантарен є на що подивитись. Тож варто відвідати монастир Христа 12 століття, що полонить історією та архітектурою, з’їсти на березі ріки Набан місцевий десерт фатіаш-де-Томар, зробити кілька фото у палаці Castelo de Almourol та, звісно, побродити досхочу вуличками.
  • Палац Пена у Сінтрі. Palácio Nacional da Pena – дивовижна пам’ятка, яка так зручно і гордо розмістилась на високій скелі над Сінтрою. Її вік не такий вже й солідний – будівництво розпочате у 1838 році, але палац вражає всіх і кожного – і своїм трошки еклектичним стилем, і поєднанням кольорів. Цей палац будувався як літня резиденція королів, а вони вміли вибирати і видовищні місцини і масштабні будівлі.
  • Кінта-да-Регалейра у Сінтрі. Ну, ви вже зрозуміли, що у Сінтрі вам закортить провести декілька днів. І Кінта-да-Регалейра стане однією з важливих причин тут затриматись. Це палац у стилі неоготики, який як магніт притягує до себе всіх романтиків і любителів казкових історій.
  • Евора. Це містечко, яке ви знайдете всього за 109 км від Лісабона, підкорить вас своїм затишком та стилем. Саме його у 15 столітті вибрала королівська знать як чудове місце для життя. І ми з ними згодні! Звісно, що досліджувати його потрібно починати з площі Жиралду (Praça do Giraldo), де завжди вирує життя, далі варто відвідати церкву  св. Антау, фонтан, що збудували у 16 столітті, а потім – пройтися та відпочити у міському саду Jardim Municipal та насолодитись живописним виглядом Палацу Дона Мануеля.
  • Монастир Жеронімуш. Це колишній монастир католицького Ордену єронімітів в Санта-Марія-де-Белен у Лісабоні. А ще – це найбільша пам’ятка пізньоготичного мануелського стилю. Так, це той самий стиль у португальській архітектурі, що прийшов тут на зміну готиці та зачаровує своїми витонченими візерунками та оздобленням. У самому декорі монастиря ви побачите багато морської тематики, що не дивно, адже його побудували на подяку Діві Марії за Великі географічні відкриття, які вдалося зробити португальцям. До речі, кажуть, що багато коштів, які пішли на будівництво, було взято з продажу прянощів з Індії.
  • Батальський монастир. Це колишній католицький домініканський монастир, де неймовірне все – і внутрішній дворик, в якому так тихо та затишно, і коридори, де так і хочеться прогулюватись виключно у середньовічних пишних сукнях, і приміщення з вітражними вікнами, що переливаються різними кольорами на сонці… Це місце зачаровує!
  • Замок Гимарайнш. Збудований ще в 10 столітті замок знає ну дуже багато історій, легенд та міфів. Уже так багато століть цей велетень височіє на пагорбі і приваблює своєю архітектурою та величним виглядом. Якщо дивитись на замок згори, то своєю формою він нагадає вам щит – по кутах високих зубчастих стін збереглися чотири вежі, до яких ведуть кам’яні сходи. Що ж, тут дійсно навіть зараз почуваєш себе у цілковитій безпеці.
  • Містечко Авейру. Ще одне місце, від якого серце починає битись трошки швидше, адже це місто – для закоханих в життя. Воно розташувалось на багатьох каналах, тому тут дійсно дивовижна атмосфера – з вечірніми відблисками ліхтарів у воді, човниками, кольоровими будиночками та пальмами вздовж води… Ну як в нього не закохатись?
  • Обідуш. Справжнісіньке місто-музей, де неначе поринаєш в минулі часи. Сама назва містечка перекладається як фортеця, і дійсно – воно немов оповите фортифікаційним муром, який додає цій місцині атмосфери та величності. Містечко дуже маленьке – тут всього три тисячі мешканців, і всі вони живуть у красивих маленьких будиночках з дахами з червоної черепиці. Тож хочете машиною часу перенестись на кілька століть? Тоді вам точно сюди!
  • Кромлех Альмендреш. А ось і трохи загадок на кшталт Стоунхенджу – кромлех Альмендреш! Це найбільше скупчення менгірів (великих грубо оброблених каменів) на Іберійському півострові і одне з найбільших в Європі. Дійсно вражає!

Анастасія Ляхоцька

керівник напрямку Португалія

Зізнаюсь – я вже дуже скучила за Португалією.

«І також передивляюсь фото звідти, згадую історії та планую нові подорожі улюбленими місцями. Тож доки ми всі чекаємо хороших звісток про відкриття кордонів, у нас у всіх є чудова можливість підготуватись до подорожі та дізнатись більше про знакові місця Португалії, щоб вже скоро відвідати їх. Як вам ідея?»

Тож готуйтесь до зустрічі з цією неймовірною країною, яка відбудеться вже зовсім скоро! Ну а ми, звісно, вже все для вас підготували.

Португалія з Join UP! це:

  • Зручна польотна програма на крилах SkyUp.
  • Величезний вибір екскурсійних турів. О, так! Ми закохаємо вас у Португалію раз і назавжди! Як вам ідея дізнатись про всі секрети та найкрасивіші місця Лісабона? Або відвідати дивовижну Сінтру? Насолодитись готикою та романтикою Обудіша та Алкобаса, знаковою архітектурою Батільї та Гімарайнша, дивовижними краєвидами мису Рока чи атмосферою Порту. Вам залишилось тільки вибрати або поєднати за одну подорож усе!
  • Хороший вибір готелів на будь-який смак. Ось, наприклад, наші улюбленці:
    • Lido 3*
    • Vip Inn Berna 3*
    • Nacional 3*
    • Vip Executive Zurique 3*
    • Olissippo Marques De Sa 4*
  • Любите подорожувати вигідно? Тоді опція готель «Фортуна» – для вас! Готелі City Brake з розміщенням у Лісабоні та Rivera Relax з розміщенням у Коста-де-Капаріка.
  • Хочете на Азорські острови? Легко! Ми зможемо прорахувати вам туди індивідуальний тур.
  • Уже зараз в підборі туру багато пропозицій по готелях, а у наземному обслуговуванні можна знайти навіть Мадейру!

ПІДБІР ТУРУ

Плануйте омріяні подорожі та готуйтесь, адже вже зовсім скоро улюблені країни знову відкриють свої кордони для мандрівників!