Агентам

Екологічні ОАЕ. З думкою про майбутнє

ОАЕ у кожного з нас асоціюються із запаморочливими хмарочосами, наддорогими автівками, стравами із золотом, розкішними готелями, що більше схожі на палаци, та чудесами архітектури. А як щодо еко-проєктів, які зараз набувають усе більшої популярності в усьому світі? Звісно, ОАЕ і тут не відстає і навіть задає тренди. Тож сьогодні говоримо про еко-відпочинок в Еміратах.

Екологічність – новий тренд

Легкість, натуральність, природність, з думкою про майбутнє – ось аспекти відпочинку, який стає все більш популярним, ось вона – new luxury. Мандрівники дедалі частіше прагнуть не шикарного та люксового відпочинку, а такого, який був би співзвучний з принципами усвідомленості та екологічності. Так само країни, як і готелі, все більше уваги приділяють поняттю «sustainability» та впроваджують екологічно-відповідальні програми. Отже, сьогодні вибрати для відпочинку eco-friendly готель – просто і дуже приємно. Чи не так?

Тож познайомимо вас з Masdar City – справжнім еко-містом майбутнього! Знайомтесь!

Masdar City, що будують у Абу-дабі і планують завершити до 2025 року, цілком може стати еталоном еко-міста, яке надихатиме інших створювати схожі проєкти. І ось що про нього варто знати:

  • Це перший у світі проєкт повністю зеленого міста з нульовим викидом вуглецю. Його розробкою займається британська архітектурна фірма Foster and Partners. Він розрахований на 50 000 осіб та 1500 бізнес-центрів на шести квадратних кілометрах території. Фантастика, чи не так?
  • Місто працюватиме виключно на сонячній енергії та інших відновлюваних джерелах енергії.  Для цього, наприклад, використовується величезне поле, розміром у 21 га, де розмістили 87,777 сонячних панелей, і, звісно, багато панелей можна знайти в самому місті.
  • Тут подбали про те, щоб спека пустелі не заважала життю міста – для цього побудували високу 46-метрову вітряну вежу, яка всмоктує прохолодне повітря згори і випускає його на вулиці міста. Тож температура тут буде дійсно комфортна – 15-20 °C. А ще Masdar city оточений теракотовими стінами, які ізолюють його від гарячих вітрів і пісків пустелі.
  • А ще тут будуть повністю відсутні електричні вимикачі та водопровідні крани. Замість них – датчики руху, що дозволить економити близько 50% енергії і ресурсів.
  • Крім планів щодо енергозбереження, Masdar буде прагнути переробляти і повторно використовувати близько 80% води, використовуваної в місті.

Та власне, подивіться самі:

А ми радимо не тільки відвідати еко-місто, коли його завершать, а й вже зовсім скоро пожити у еко-готелях, яких багато в ОАЕ. Наприклад, ось кілька варіантів, які рекомендує керівник напрямку Анастасія Ляхоцька.

  • Kingfisher Lodge 5*. Це не просто готель, а наметовий еко-готель посеред пустелі! На човні ви потрапите на приватний острів із сучасними наметами та басейном – неймовірний комфорт, усамітнення і приголомшливий краєвид Індійського океану вам гарантовані! Kingfisher Lodge складається з 25 розкішних наметів у пустельній зоні Шарджі.
  • Al Maha Desert Resort & SPA Hotel 5*. Один з перших еко-готелів ОАЕ, що затишно розмістився в пустелі. Повне злиття з природою, осягнення принад пустельного бедуїнського побуту, абсолютна натуральність – ось що на вас чекає. Будиночки тут побудовані в національних традиціях бедуїнів. Додайте до цього магічні пустельні пейзажі та стилізовані під озера басейни і ви отримаєте повне злиття з природою. Чим займетесь? Спробуєте постріляти з лука, покататись пустелею на верблюдах чи конях або відпочинете біля оазису?
  • Jumeirah at Saadiyat Island Resort 5*. Щоб зменшити негативний вплив на довкілля на курорті відмовились від використання одноразових пластикових пляшок для води і пластикових соломинок. Гостям дарують багаторазові пластикові пляшки, які можна поповнювати в спеціальних пунктах набору води. Крім того, на всій території курорту гостям пропонують скляні пляшки з фільтрованою водою місцевих виробників.

Нагадаємо, що ОАЕ з Join UP! це:

Тож вибирайте тур вже зараз, щоб вже зовсім скоро знову почати подорожувати та відкривати цей неймовірний та захопливий світ.