Агентам

Занзібар: коли природа вражає

Ми всі любимо щось незвичне – те, що вириває нас з буденності, вражає, захоплює. Тому ще одна причина, чому Занзібар набирає обертів та стає все більш популярним напрямком серед українців – саме в тому, що він такий для нас екзотичний та несхожий на все нам знайоме. Що ж, давайте знайомитись з цим островом ближче та планувати подорож. І сьогодні розкажемо вам про національні парки Танзанії, які стануть для вас захопливим відкриттям.

НЕЙМОВІРНА ПРИРОДА

Кожен національний парк Танзанії – це окрема дивовижна пригода. Тут і рослини, що зачаровують своєю красою, ароматами та незвичністю – підозрюємо, що небагатьох з представників місцевої флори ви зможете впізнати. Тут і тварини, яких ви бачили тільки в зоопарку або на каналі Discovery. Причому ви навіть матимете можливість сфотографувати їх і подивитись, як же вони живуть. Тут і фантастичні пейзажі – з ріками, озерами та горами. Ну як встояти? Тож знайомтесь ближче!

ТАРАНГІРЕ

5 причин відвідати:

Цей національний парк має цікаве розташування – тут на вас чекають пейзажі озера Маньяра та краєвиди річки Тарангіре.

Береги річки – чудове місце для спостереження за фауною, адже саме сюди на водопій приходить сила-силенна різноманітних тварин.

Кого ж тут можна зустріти? Готуйте фотоапарати – для вас будуть позувати антилопи, зебри, слони, буйволи, леви, леопарди, шакали, жирафи.

Полюбляєте пташок? Що ж, упевнені, вашу цікавість задовольнять 300 видів птахів, які тут мешкають.

Баобаби. Ці дивовижні дерева ми винесли в  окремий пункт з кількох причин. Одна з них – це неймовірна рослина! А друга – деяким з місцевих баобабів більше тисячі років.

НГОРОНГОРО

5 причин відвідати:

Цей факт про парк ви будете переповідати абсолютно всім – і ми вас дуже добре розуміємо! Велика частина Нгоронгоро зручно та затишно розмістилась… всередині найбільшого вулканічного кратера на планеті Земля – залишків одного з найдавніших вулканів Африки.

За ким же тут можна підглянути? У парку мешкає 60 видів звірів і птахів. Леви, зебри, газелі, антилопи, буйволи, бегемоти, гепарди, носороги, слони, бізони, леопарди. Ух, який список!

На озері Магаді живуть рожеві фламінго. Їх тут так багато, що здалеку може здатись, що озеро рожевого кольору.

Хочете ще трошки екзотики? Легко! Саме тут ви ще й можете спостерігати за тим, як випасають свою худобу представники племені масаїв.

Також у парку можна відвідати руїни кам’яного міста Енгакур.

КІЛІМАНДЖАРО

5 причин відвідати:

Ну як без Кіліманджаро – найбільш впізнаваного місця Танзанії? Тож просто нагадаємо – це найвищий стратовулкан Африки, висота якого 5 895 м.

До побачення з ким тут варто готуватись? Саме парк Кіліманджаро облюбували леви, імпали, жирафи, антилопи, бабуїни, зебри, буйволи, бегемоти. До речі, тут багато тварин, що знаходяться під загрозою зникнення.

А ще тут мешкає 179 видів птахів та 24 види кажанів.

Напрочуд різноманітна флора – також важлива характеристика цієї місцини. У парку переходять одна в іншу шість рослинних зон. Ну і, звісно, куди ж без відомих кавових плантацій?

Національний парк Кіліманджаро має і місцеве населення – переважно це представники племені Чагга.

СААДАНІ

5 причин відвідати:

Єдиний у Східній Африці заповідник, який межує з Індійським океаном.

Тут на вас чекає цікавий формат сафарі – на традиційних каное до дельти річки, і звичний – на машинах.

Кого можна зустріти у воді? Крокодилів і гіпопотамів, а ще – зелених черепах, яким загрожує зникнення.

Хто ще може потрапити в об’єктив вашої камери? Слони, зебри, чорні антилопи, великі куду, антилопи гну.

Якщо забажаєте ще більше місцевого колориту, то зазирніть до племені масаїв, які живуть тут неподалік – упевнені, вас вразить їх побут.

СЕЛУС

5 причин відвідати:

Це дуже цікава місцевість, яка неначе увібрала в себе всю Африку в мініатюрі – тут і болота, і сухі савани, і тропічні ліси.

Але й це не все! Річка Руфіджі, що тут протікає парком, утворила дельту і мережу озер, лагун і каналів. Краса неймовірна!

Кого можна зустріти? Чорних носорогів, слонів, гепардів, жирафів, бегемотів, крокодилів.

Саме в цьому парку живе 1/3 всіх гієноподібних собак світу.

У річці Кіломберо водяться хижі тигрові риби і дивовижні соми-ванду з примітивними легенями.

Євгеній
Хаджинов
керівник напрямку Танзанія

«У мене давно з’явилось хобі – робити відео всієї тої краси, яку я бачу під час відряджень. Адже так я можу не тільки розказати, але й показати вам те, що на вас чекає під час подорожей. Що ж, знімаючи у Танзанії, я зіткнувся з однією проблемою – тут все настільки неймовірне, що я зняв ну дуже багато відео, на обробку яких піде не один місяць. Так, Танзанія дійсно настільки вражаюча та цікава. Так, тут дійсно моментально вмикається режим дослідника – тобі хочеться дізнатись абсолютно все про місцевих тварин, їжу, ремесла, племена…. Що тут додати? Хутчіш вирушайте до цієї країни, щоб побачити та відчути її магію особисто!»

ЗАНЗІБАР У ДЕТАЛЯХ

Ну і, звісно, нагадаємо, що Занзібар з Join UP! це:

1 З 24 жовтня літаємо на казковий острів на крилах SkyUp чотири рази на тиждень: у вівторок, середу, п’ятницю (у деякі тижні – переноситься на неділю) та суботу.

2 Харчування на борту. Адже смачно вам має бути з самого початку подорожі! Вибирайте, що більше до смаку!

3 Хороші ціни на тури. Дивіться самі!

4 Ми вибрали для вас чудові готелі на острові. Наприклад, радимо:

5 На самому острові добре подбали про вашу безпеку – і в готелях, і в громадських місцях діє масковий режим, вживаються заходи щодо забезпечення виконання вимог дотримання дистанції та наявності санітайзерів.

Нагадуємо, бо точно знаємо, що ви вже давно мрієте вирушити до Танзанії, а ми зробили все, щоб ви вже зараз могли втілити цю мрію в життя.

Ну що, готові до подорожі, сповненої нових відкриттів та екзотики? Тоді вибирайте свій тур разом з Join UP!

*Інформація актуальна на момент публікації