Агентам

Їжа Занзібару: екзотика на повну!

Можна забути про деякі знакові місця, що ви відвідали в іншій країні, назви пляжів чи музеїв, якісь ще деталі подорожі, але страви, які ви куштували – забути неможливо!

Саме тому кожна країна у нас асоціюється з певною їжею. Франція – з її сирами та багетами, Італія – з піцою, Таїланд – з том-ямом, Японія – з неймовірними суші, Туреччина – з найсмачнішою пахлавою… Ну правда ж?

Тому впевнені, що після мандрівки до Танзанії ви пам’ятатимете всі незвичні страви, які тут куштували, і, звісно, всі ресторанчики, вулички та краєвиди, що ставали для вас доповненням до сніданків, обідів та вечерь.

ЯКА Ж ТАНЗАНІЯ НА СМАК?

Певна річ, Танзанію не оминув європейський вплив, тому звичні для нас всіх страви ви тут також легко знайдете. Але ж у мандрівку вирушають за новими враженнями! Тому точно варто звернути увагу на місцеву кулінарію – на самому острові Занзібар на вас чекає фантастичний мікс зі страв африканської, персидської та арабської кухні. Уявляєте цей крутий коктейль?

Упевнені, що ви не раз будете заглядати до словника чи розпитувати гідів – що ж це за такі цікаві овочі-фрукти або навіть м’ясо перед вами зараз на тарілці – тут є багато того, що не зустрінеш в інших країнах. Максимальна екзотика – це смажений бік бородавочника, печеня зі страуса, або м’ясо крокодила, що подають з банановим салатом. Наважились би скуштувати?

Що ж точно варто спробувати на Занзібарі? Ось кілька страв:

  • Ньяма-чома – великі шматки козлятини, що обсмажують на відкритому вогні.
  • Даклінг-дар-ес-салам – святкова танзанійська страва. Це качка, яку тушкують у кокосовому молоці і подають з рисом.
  • Угалі – каша, яка тут часто виступає гарніром.
  • Джетфрут – дуже цікавий фрукт, який неодмінно варто спробувати.

А також:

  • Бобовий суп з кокосовим молоком.
  • Усі можливі морепродукти (рагу з восьминога, грильовані креветки, рибка на вугіллі, запечена в банановому листі…). Смакота!
  • Short-lobster вони ж baby-lobster – популярна та дуже смачна страва.
m.daineko (2)
Марина
Дайнеко
директор з продажів:

Занзібар – унікальний та колоритний острів. І звичайно, це знаходить відображення у місцевій кухні.

«Занзібар – царство спецій. Головною спецією країни вважається гвоздика. До речі, Занзібар є одним з найбільших постачальників гвоздики у світі. У кухні Занзібару переважають морепродукти та фрукти. За досить приємні гроші можна насолодитися смачними та свіжими лангустами, креветками і крабами. Зауважте, що на цьому острові є можливість спробувати дуже рідкісний вид лобстерів, який називається Rock Lobster. Він дуже незвично виглядає, але на смак нічим майже не відрізняється від звичайного. У багатьох країнах світу він вважається делікатесом та коштує дуже дорого. А на Занзібарі його можна скоштувати за 10-15 доларів за порцію залежно від закладу, де ви його замовляєте. Також на Занзібарі є чудова можливість поповнити організм вітамінами, оскільки в готелях завжди є свіжі та смачні фрукти, а також їх можна придбати на невеликих базарчиках. Деякі страви занзібарської кухні доволі гострі. Та більшість готелів та закладів громадського харчування адаптували страви під європейський смак»

ЦЕ ЦІКАВО

Назви всіх м’ясних страв мають приставку «ньяма».
«Пілі-пілі» це дуже гостра спеція, яка також називається «пташине око».
Найпопулярніший напій в Танзанії – пиво. До речі назви пива тут – як назви національних парків: Serengeti, Safari, Kilimanjaro.
Десерти в основному готують на основі меду.
Тут росте вид несолодких бананів, які активно використовують у різних стравах так само, як у нас – картоплю.
Загалом на острові 22 види бананів. Скуштуєте всі?
Хочете чогось ну зовсім незвичного? Тоді спробуйте місцеву фішку – фреш з баобаба!

ДЕ ЇСТИ?

The Rock – острів-ресторан. Знакова локація Занзібару, яка точно варта вашої уваги. Уже саме місце та атмосфера закладу підкорюють – адже він розташований прямо в океані. Головна фішка ресторану – морепродукти.

Chit Chat – ресторанчик у старій частині Стоун Тауна. Тут спеціалізуються на місцевій кухні і радять замовити сорпотель – гостру м’ясну страву.

Ma Shaa Allah Cafe – місце, де круто поєднали страви африканської та індійської кухні. Спробуйте лаваш із печі з часничком, суп з морепродуктів та яловичину, приготовану з індійськими соусами.

Bin Jabir Restaurant – тут чудовий смажений тунець та кокосовий карі. Та й взагалі – меню прекрасне! Хоча інколи доведеться трошки почекати на замовлення, але воно того вартує.

Євгеній
Хаджинов
керівник напрямку Танзанія:

Танзанія для мене загалом – країна невичерпна.

«Тут так багато всього цікавого, що коли мене починають розпитувати про неї, я починаю говорити про те що питали, і про те, чого не питали також, адже розказати хочеться абсолютно про все! І про сафарі, і про парки, і про місцевих мешканців, про цікаві та особливі готелі, про всі розваги, що тут є, про фантастичний океан… І, звісно, про їжу – адже це справжня візитівка кожної країни, і тут Танзанії є чим вразити навіть бувалих мандрівників. Тож не відкладайте – та прямо зараз плануйте свою наступну подорож!»

ПРЯМУЙМО ДО ТАНЗАНІЇ!

Нагадаємо, що Занзібар з Join UP! це*:

  • З 24 жовтня починаємо літати на казковий острів на крилах SkyUp чотири рази на тиждень: у вівторок, середу, п’ятницю (у деякі тижні – переноситься на неділю) та суботу.
  • Харчування на борту. Адже смачно вам має бути з самого початку подорожі! Вибирайте, що більше до смаку!
  • Хороші ціни на тури. Дивіться самі!
  • Ми вибрали для вас чудові готелі на острові. Наприклад, радимо:
  • На самому острові добре подбали про вашу безпеку – і в готелях, і в громадських місцях діє масковий режим, вживаються заходи щодо забезпечення виконання вимог дотримання дистанції та наявності санітайзерів.
  • Плануючи подорож до Занзібару, вам не потрібно буде здавати ПЛР-тест. Тест після прильоту буде зроблений туристам Join UP! в аеропорту безкоштовно**.

Ну що, готові відкривати для себе Танзанію? Тоді вибирайте дату та бронюйте тур з Join UP!

*Інформація актуальна на момент публікації

**Послуга ПЛР-тестування включена до туристичного продукту