Агентам

Відпочинок на Егейському узбережжі Туреччини з Join UP!: перші тури стартують у травні. Оновлено 07.07.21

Турецькі середземноморські курорти і пляжі вже настільки полюбилися українцям, що не потребують жодних дифірамбів.

А от популярне серед європейців Егейське узбережжя досі незаслужено залишається для нас нерозсмакованою terra incognita. За наявних обмежень враження від нових відкриттів набувають особливого змісту, тож вже у травні Join UP! розпочне тури на кращі курорти цього регіону на крилах SkyUp.

Локдаун у Туреччині1

З 19:00 29 квітня до 5:00 17 травня Туреччина оголосила жорсткий карантин по всій країні. Однак нові обмеження застосовуються лише до місцевого населення. Для туристів на заваді відпочинку вони не стануть. Подробиці в новині.

Усе по-іншому: природа, погода, сервіс, ритм відпочинку

Егейське узбережжя Туреччини – це неймовірні, близькі до грецьких та італійських, краєвиди, чисте як сльоза море, смачне і корисне повітря завдяки горам, безлічі кипарисових і соснових лісів та оливкових гаїв. Сухий клімат і легкий морський бриз роблять літній відпочинок в цьому регіоні надзвичайно комфортним – виснажливої спеки тут не буває.

Готелі тут більш затишні, не розраховані на велику кількість гостей. Серед відпочиваючих – переважно європейці, тому й сервіс відповідний – якісний і ненав’язливий. А шикарна у своєму різноманітті екскурсійна програма приємно доповнить будь-який відпочинок.

Умови турів2

Даламан

Тривалість пакетного тура — від 7 ночей. Ціни на одну людину стартують від 8 572 грн* за одну людину.

Бодрум

Тривалість пакетного тура — від 2 ночей. Ціни на одну людину стартують від 6 289 грн*.

Ізмір

Тривалість пакетного тура — від 2 ночей. Ціни на одну людину стартують від 6 786 грн*.

Актуальні напрямки і графік турів можна подивитися в онлайн-підборі (пошук тура)2.

Умови в’їзду до Туреччини

Для в’їзду в країну необхідно мати заповнену заздалегідь спеціальну електронну форму та негативний ПЛР-тест. Подробиці в новині.

Тільки кращі курорти – вибирайте свій

ДАЛАМАН

Для усамітненого відпочинку

Курорт розташований поруч з Мармарісом і Фетхіє. В Даламані небагато туристів, а для тих, хто вибирає відпочинок тут, цілком достатньо чистих пляжів і красивої природи.

З розваг — лише сплав по річці Даламан, однак неподалік від міста ще є термальні джерела і озера, де можна добре розслабитися в тиші і спокої.

МАРМАРІС

Для жвавого відпочинку у веселій компанії

За ритмом життя і бурхливістю нічного відпочинку цей невеликий курорт нерідко називають турецькою Ібіцею. Через обмеження зараз тут значно тихіше, але відпочинок не менш класний.

В Мармарісі буде цікаво дайверам через велику кількість коралів і різноманіття морських жителів, а також добру видимість під водою. А ще курорт вважається яхт-центром Туреччини, на пристані Marmaris Marina можна побачити такі кораблі, які навряд ще десь вдасться зустріти.

Сам курорт розташований у мальовничій бухті, оточеній горами і хвойними лісами. Тому відпочивати тут буде спокійно і романтично.

ФЕТХІЄ

Для спокійного сімейного відпочинку з дітьми чи без та для літніх людей

Райський куточок для любителів природи і тиші та пасивного відпочинку. З активних розваг тут лише польоти на параплані, дайвінг і прогулянки на яхтах на 12 прилеглих островів. Приваблює курорт своїми чистими, переважно піщаними, пляжами та хвойними лісами, що посилюють цілющі властивості солоного морського повітря.

Наймальовничішим місцем, яке обов’язково варто відвідати, є лагуна Олюденіз з Долиною метеликів, що сховалася за горою Бабадаг. А екскурсії до руїн античних міст Телмессос, Ксантос і Тлос та давніх гробниць розкажуть найдопитливішим дещо про життя у Стародавньому світі.

БОДРУМ

Столиця молодіжного відпочинку

До початку пандемії — центр розваг і нічного життя регіону. Із запровадженням обмежень тут, як і будь-де, стало тихіше, але не менш цікаво.

Бодрум — найбільший, найдорожчий і найпопулярніший курорт на егейському півдні Туреччини. Він дуже нагадує Грецію своїми невисокими білими домівками, що втопають у пишній зелені, та неймовірними краєвидами, що відкриваються зі схилів порізаного затишними бухтами півострова.

Якщо розглядати Бодрум для відпочинку з дітьми, варто придивитися до невеличких поселень поруч із містом — там затишніше і кращі пляжі. В самому місті це переважно штучні бетонні платформи, є невеликі пляжі з насипним піском та галькові ділянки.

Морські прогулянки, дайвінг і серфінг, відпочинок на яхтах та поїздки на паромі на грецькі острови Кос і Родос  — обов’язкові пункти програми в Бодрумі.

ІЗМІР

Для міського сімейного відпочинку

Ізмір — галасливий мегаполіс на березі однойменної затоки. Пляжі тут переважно піщані, мають пологий вхід. Також в Ізмірі багато термальних джерел. А найцікавіше — історичні пам’ятки: старовинні площі і мечеті, музеї і оглядові майданчики, фортеці та ринки, парки і амфітеатри.

КУШАДАСИ

Для спокійного відпочинку всіх категорій туристів

Невелике містечко, узбережжя якого засипане дрібним м’яким піском. Ніякої метушні і натовпів, тільки море, сонце, зелень і цікавезні стародавні пам’ятки.

В Кушадаси навіть зупиняються круїзні лайнери, бо неподалік від курорту знаходиться Ефес — одне з небагатьох покинутих античних міст у світі, що найкраще збереглися. Його варто побачити хоча б раз у житті.

Відпочинок в Кушадаси буде до вподоби тим, хто волів би поспостерігати традиційне турецьке життя, а не розслаблятися у форматі «все включено».

1Інформація додана 27.04.2021
2Інформація  оновлена і додана 07.07.2021